Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - V současné době nepřesahuje cena vašeho baráku ani částku, kterou ještě dlužíte........ "Jízda skůtrů" okolo 35 minuty je nádherná a má krásný hudební doprovod. CITÁT - Kam pojedeme?.......... Filmeček, nebo spíše příběh filmečku si tak trochu hraje z osudem, ale to by nebyl Hanks, aby to nefungovalo. 57 minuta je toho příkladem. Vidět Julii s kýblem na hlavě, to je opravdu zážitek. CITÁT - Byla jsem pod vlivem Démona Rumu.......... Sousedská rada stojí za zamyšlení - jsi svobodnej, zdravej, bílej a jsi v Americe. Jsi čistý list papíru. Musím přiznat, že ikdyž jsem si film koupil, trvalo asi dva měsíce, než jsem našel odvahu si ho pustit. To víte, žádná krev, akce, mimozemšťani atak dále, no co, jsem přece fanoušek Vetřelců a Predátorů. Proč zrovna Hanks a Roberts v romantice? Nevím, ale člověk má mít přehled o každém filmu, co kdy kdo natočí. Tak jsem sec obrnil a podíval. Nakonec jsem však rád, že jsem to viděl. Je to prostě hodně pozitivní, nádherný a inspirující příběh. CITÁT - Spektakulární............ ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na ostatní, trochu tady se svým názorem vyčnívám. Já se bavila skvěle, dokonce jsem měla slzy v očích od smíchu a to mám opravdu málokdy (scéna se zadáváním kódu). Zbožňuju film Terminál a v učitelce jsem viděla podobnost, a zřejmě i to rozhodlo. Hanks mi nevadí jako herec, a teď už vím, že ani jako režisér. Pro ty, kdo váhají s tímhle souhrnným hodnocením, já nemohu jinak, než vřele doporučit. ()

Reklama

Foma 

všechny recenze uživatele

Přál bych tomuhle filmu, aby se stal během času klasikou. Má na to potenciál. Hanks to natočil ve stylu hollywodských komedií z 30. let, s docela dobrou nadsázkou a hlavně vtipně a mám takovej pocit, že v tom zůstal nepochopenej. Kdyby něco takovýho natočil třeba Bogdanovich, tak by to bylo asi jasný, ale od Hankse se nejspíš čekalo něco jinýho, nevím. A taky bysme měli bejt rádi za Julii Roberts. Možná to zrovna není nejlepší herečka, ale je to taková ta opravdová hvězda typu Jean Arthur, Marylin Monroe, Faye Dunaway, Marlene Dietrich, kdy jen její přítomnost na plátně dokáže utáhnout skoro jakejkoliv film. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejlepších amerických romantických komedií, co jsem za poslední dobu viděla. Upřímný, reálný děj. Julia Roberts, která naprosto dokonale (asi nejlíp ze všech filmů) ztvárnila svoji roli učitelky-alkoholičky. Tom Hanks mě v tomhle filmu moc nezaujal a za něj také 1* dolů. JInak ale opravdu dokonalé herecké složení. Jako v jednom z mála filmů (opravdu z minima) jsem ráda, že na konci už nebylo žádné drama jako hádka ap. ale pohodové zakončení. Zasmála jsem se dost, některé fórky byly až moc pravdivé, takže nebudu žrát a plácnu tam ty 4* silné :)) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipná a ještě o něco méně romantická komedie, kterou zachraňuje Tom Hanks herec. Jenže bez scénáře to nezvládne, ani kdyby se roztrhal. Kde jsou nějaké zajímavé vedlejší postavy (kromě japonského profesora ekonomie, ten se díky jeho hereckému představiteli jediný povedl), kde je nějaký příběh, který by měl hlavu a patu? Zkrátka je to nakonec skoro tak pitomé, jako český distribuční název. Škoda. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Příběh filmu je založen na životě přítele Toma Hankse Jina Chandlera. (rafix)
  • Celý film je natočený v Los Angeles - San Fernando Valley, Long Beach, Burbank, California State University. (odvedle)
  • Na hodine majú žiaci predviesť prednášku na ľubovoľnú tému. Jeden zo žiakov rozpráva o sérii Star Trek. Vo filme hrá George Takei, známy práve z filmovej ságy Star Trek, v ktorej stvárnil postavu Hikaru Sulu. (toi-toi)

Reklama

Reklama