Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MOZEK HLUPÁKA ZKRÁTÍ FILOSOFII NA BLÁZNOVSTVÍ, VĚDU NA POVĚRU A UMĚNÍ NA RUCE PUNTIČKÁŘE“....... /// Kdy naposledy jste se podívali na svůj život a neviděli nic? Tom Hanks ve svojí další verzi Viktora Navorského. A Julia Roberts.... prostě je tu. Krom toho – ty její hodiny, kde se plká o hovně, tempu ani vtipu moc nepomáhaj. Prapodivná romantika 40, 50 – 60tníků a čekání, jestli chytne stará stodola (chytne, ale neshoří!). Divní všichni 2 učitelé, divní mopedi, divnej humor, divnej příběh. Naprosto obyčejnej příběh ze života, kterej si mě nemá čím získat. Ale jestli úča, která vlhne vždycky, když může dát známku A+ je váš typ.... tak v tom případě......(a stejně nemá žádný kozy!!!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, že Bambi byl kluk (Kdo je Bambi?) 2.) Vtipný se mi zdaj jen situace, který končej policejním doprovodem manžela. 3.) Zjistím, že ty kraviny, který se učej v Americe na vysoký, bych zvládl taky. 4.) Thx za titule ,,Stuďo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná romantická komedie. Pokud od toho nečekáte moc, tak se i pobavíte. Ze začátku jsem z filmu měla trochu obavy, hlavně díky hvězdnému hereckému obsazení. Ale řekla bych, že to dopadlo vcelku dobře. Tom Hanks byl výborný a charismatický, jak ho všichni známe. A taky se mi moc líbila hudba od Jamese. Dávám 60%. A možná jsem to neviděla naposledy. Ideální film, u kterého nemusíte přemýšlet a chcete si u něho jen oddechnout. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks a Julia Roberts sú " trocha staršie pomaranče, napriek tomu šťavnaté a džús, ktorý z nich mi tento krát naliali do pohára mi celkom chutil". Príbeh Larryho Crowna, ktorý stroskotal v práci kvôli neabsolvovaní vysokoškolského vzdelania, ho zábavne prinútil opäť zasadnúť do školských lavíc, kde samozrejme preletí iskra lásky k jeho učiteľke Merce Tainotovej, takže divák sa stáva svedkom, že láska kvitne v každom veku. Romantický náboj bol doplnený vkusnými a vtipnými poznámkami (manželka je myšlienková polícia, alebo "kompliment" J.Roberts, že je ako žehliaca doska, či Japonský profesor smejúci sa ako Fantomas). Nebol to tip "crazy" komédie kde sa smejete až do popukania, ale tip, ktorý sa niesol decentným a šarmantným spôsobom prevedenia, adekvátnym k veku hlavných predstaviteľov. Páčil sa mi aj výber gitarových piesní, ktorý mi zalahodil a zároveň ma prekvapil.70% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tomu Hanksovi to jde na obou stranách barikády více než dobře, proto se nedokážu rozhodnout, kde bych ho měla raději. To je pro mě hodně těžké. Mám ho ráda jako herce i jako režiséra. Příběh je sice jednoduchý a pomalu plynoucí, ale jinak je to velmi příjemný film s příjemnými herci. Vůbec si nedokážu představit, že bych musela nastoupit znovu do školy jako Larry. Ale pokud by se situace ukázala jako nevyhnutelná, tak bych to musela podstoupit. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

A víte co? Pro mě to byla velice příjemná (a ano, typická americká) romantická komedie.Příběh je opravdu naprosto prostý, nechce trápit naše hlavičky, ale zahřát srdce. A i přesto (a možná i právě proto), že se jedná o velice jednoduchý film, skrývá mnoho zajímavých a příjemných momentů. Gang "Skútrů", Tailin garážový šatník, opilecká líbačka,...těch momentů je opravdu hodně a já jsem si díky tomu celý film užívala. A to i přesto, že se v hlavních rolích objevily dva mnou nepříliš oblíbení herci..No a tak se nakonec stalo, že mi Tom Hanks nepřipadá tak otravný a že Julia Roberts není jen ta známá Pretty Women, ale i vcelku zajímavá herečka (Uvidíme Jul, jak se předvedeš v AOC). Krásná podívaná. PS: A v menší roli studentky mě velice, velice potěšila Grace Gummer. Ano, už navždy si budu pamatovat ten její roztomilý úsměv a přednášku na téma "Lakros" :D Tenhle talent musela zdědit po mamince. Díkybohu... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Postava Larryho Crowna sa u Toma Hanksa zrodila v čase štúdií na vysokej škole v polovici 70. rokov, keď jeho spolužiaci v triede boli v strednom veku, 50-tnici, ľudia, ktorí sa vrátili z Vietnamu. (odvedle)
  • Na hodine majú žiaci predviesť prednášku na ľubovoľnú tému. Jeden zo žiakov rozpráva o sérii Star Trek. Vo filme hrá George Takei, známy práve z filmovej ságy Star Trek, v ktorej stvárnil postavu Hikaru Sulu. (toi-toi)
  • Tom Hanks pracoval na scénáři šest let. (Brousitch)

Reklama

Reklama