Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Film, který se dá bez ostychu zařadit do kategorie oddychovka se srdceryvným happy endem, který nenechá jedno oko suché :-D... Obdivuji jakou lehkostí dokážou takové hollywoodské legendy jako jsou Hanks a Roberts udělat ze stárnoucího Larryho Crowna charizmatického muže se sexappealem a z obyčené znuděné učitelky se špatným manželským vztahem skutečně spontánní osobu...Takže změna je život a proto 3xvzdávám hold(formou hvězdiček).. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál Larry Crowne, což je hlavní mužská postava. Česká distribuce Moje krásná učitelka. Přemýšlím zda má smysl ještě něco dodávat. Tom Hanks je tak strašně korektní, že to až nas*re. Julia Roberts opět herečka, které tentokrát nechybí šarm, ale mě se prostě vzhledově nelíbí. Za jediný světlý bod považuju přednášky doktora Matsutaniho. PS: Těsně před koncem jsem silně uvažoval, že filmu dám *. ()

Reklama

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na ostatní, trochu tady se svým názorem vyčnívám. Já se bavila skvěle, dokonce jsem měla slzy v očích od smíchu a to mám opravdu málokdy (scéna se zadáváním kódu). Zbožňuju film Terminál a v učitelce jsem viděla podobnost, a zřejmě i to rozhodlo. Hanks mi nevadí jako herec, a teď už vím, že ani jako režisér. Pro ty, kdo váhají s tímhle souhrnným hodnocením, já nemohu jinak, než vřele doporučit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste mnohem víc super, než se zdáte." Je těžký být překvapenej z toho, co se asi stane, když se ON (slavnej herec v roli nezaměstnanýho) a ONA (slavná herečka v roli nasávající kantorky) potkají ve filmu. Jenže mne velmi dobře pobavil skútrový gang, ťamanský hodiny ekonomie a nakonec i to svádění s forrestgumpovským sex-apppealem mělo něco do sebe. Takže pro mne za tři hvězdy a tři cípy k tomu. ()

Týnkaa 

všechny recenze uživatele

Dám takové hodnocení... a víte proč? Jednoduše proto, že mě to bavilo a je mi upřímně jedno jaká je kde obtížnost předmětů ve škole, je mi úplně, ale úplně fuk, jak je komu Julia nesympatická, nebo jak Tom Hanks měl jen hrát a ne režírovat, takový kecy jsou mi fakt jedno, ten film je podle mě dobrej! A hotovo :) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Chet Hanks, syn Rity Wilson a Toma Hankse, se objeví v bytové části jako Pizza Delivery Boy. Také Rita má menší roli. (rafix)
  • Postava Larryho Crowna sa u Toma Hanksa zrodila v čase štúdií na vysokej škole v polovici 70. rokov, keď jeho spolužiaci v triede boli v strednom veku, 50-tnici, ľudia, ktorí sa vrátili z Vietnamu. (odvedle)
  • Na hodine majú žiaci predviesť prednášku na ľubovoľnú tému. Jeden zo žiakov rozpráva o sérii Star Trek. Vo filme hrá George Takei, známy práve z filmovej ságy Star Trek, v ktorej stvárnil postavu Hikaru Sulu. (toi-toi)

Reklama

Reklama