Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

predators 

všechny recenze uživatele

Z kulinařiny Toma Hankse tu máme malou ochutnávku toho, jak můžeme dopadnout bez vzdělání. No, pak taky, že i mezi studentem a učitelkou může vzplanout plamínek lásky, a že na vysoké jsou zakázány pouze dvě věci: kouřit v prostorách školy a používat mobilní telefon na hodinách ekonomie. Motorkáři si můžou přičíst jednu hvězdu... 50% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tomu Hanksovi to jde na obou stranách barikády více než dobře, proto se nedokážu rozhodnout, kde bych ho měla raději. To je pro mě hodně těžké. Mám ho ráda jako herce i jako režiséra. Příběh je sice jednoduchý a pomalu plynoucí, ale jinak je to velmi příjemný film s příjemnými herci. Vůbec si nedokážu představit, že bych musela nastoupit znovu do školy jako Larry. Ale pokud by se situace ukázala jako nevyhnutelná, tak bych to musela podstoupit. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No náhodou, moc příjemný film. Vůbec nic přehnaného nebo přeslazeného. Všechno tam, kde má být. Dokonce i kousek vtipu a má to takový svůj šmrnc, díky kterému se divák nenudí. Tom Hanks + Julia Roberts vytváří skvělou hereckou dvojici a podávají své role opravdu zábavně a neohraně. Hodně milá atmosféra, já jsem potěšena a překvapena. Skvělý nápad a myslím, že i realistický. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Romanticka komedia za 30 mega v ktorej hraju megahviezdy Tom Hanks a Julia Roberts, ktora nielen ze nezarobi aspon 500 mega, ale nedokaze sa ani zaplatit? Musim povedat ze opravnene. V tom filme proste nie je nic zaujimave. Je tam sice kopa divnych postav, ktore ale nie su divne zabavnym roztomilým sposobom, ale su proste iba divne az otravne. No a este je tu romanticka linia v ktorej by ste aspon stipku chemie medzi Tomom a Juliou nenasli ani pod mikroskopom. Totalna strata casu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipná a ještě o něco méně romantická komedie, kterou zachraňuje Tom Hanks herec. Jenže bez scénáře to nezvládne, ani kdyby se roztrhal. Kde jsou nějaké zajímavé vedlejší postavy (kromě japonského profesora ekonomie, ten se díky jeho hereckému představiteli jediný povedl), kde je nějaký příběh, který by měl hlavu a patu? Zkrátka je to nakonec skoro tak pitomé, jako český distribuční název. Škoda. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Postava Larryho Crowna sa u Toma Hanksa zrodila v čase štúdií na vysokej škole v polovici 70. rokov, keď jeho spolužiaci v triede boli v strednom veku, 50-tnici, ľudia, ktorí sa vrátili z Vietnamu. (odvedle)
  • Přibližně v polovině filmu, kdy je Larry Crowne (Tom Hanks) na přednášce, se v jednotlivých záběrech střídá poloha jeho brýlý, kdy je má chvíli nasazené a chvíli kolem krku. (CrownThomas)
  • Celý film je natočený v Los Angeles - San Fernando Valley, Long Beach, Burbank, California State University. (odvedle)

Reklama

Reklama