Reklama

Reklama

Ztracený ostrov

  • USA After Dusk They Come (více)

Skupina přátel přežije ztroskotání lodi a doplave na neprozkoumaný ostrov. Brzy jsou unášeni jeden po druhém členy starobylého kanibalského kmene, na který evoluce již dávno zapomněla. (oficiální text distributora)

Recenze (114)

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Opět zde velmi podhodnocený kvalitní horor - no snad mu trochu pomůžu a vyzvednu ho ( což si právem zaslouží ). Perfektní horůrek ve stylu netradičního PREDÁTORA, který tentokrát nepřichází z temných hlubin vesmíru, ale jedná se o výtvor naší tajuplné a rozmanité planety. Blíže bych to viděl ... jako: PREDÁTOR křížený PÁDEM DO TMY. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejdříve se ocitneme jedné bouřlivé noci na neznámém ostrově. Píše se rok 1922 a expedice je napadena krvelačnými monstry. Pak se přesuneme do současnosti. V přístavu spolu flirtuje mladá dvojice. Následně se k nim připojí jejich přátelé. Všichni společně vyrazí na menší výlet ve vypůjčené plachetnici. Plavba ale neproběhla bez problémů. Loď na něco narazila a šla ke dnu. Posádka skončila na neprozkoumaném ostrově. Nemají ani tušení, že zde žije neznámá krvelačná rasa, která jim nachystá peklo na zemi. Film se nechal inspirovat několika podobnými filmy. Určitě vám nemusím připomínat, že jeden z nich je mnohem slavnější a lepší Predátor s Arnoldem. Ztracený ostrov si z něho vypůjčil pár scén. Ovšem, Predátor měl daleko lepší a propracovanější atmosféru. První půlka filmu byla docela nuda. Neustále se řešily vztahy a nic zvláštního se nedělo. Potom přišly na řadu klasické horové naznaky, které měly diváka nabudit a nachystat ho na následující masakr. Najít neznámý ostrov kousek od kontinentálního pobřeží je nesmysl. Jak mohli mít neporušenou vysílačku včetně akumulátoru, která bez problému přežila potopení lodi a fungovala. Na pocuchání nervů toho bylo zatraceně málo. Úplná ztráta času to taky nebyla. ()

Reklama

merigieren 

všechny recenze uživatele

Už u první scény na molu sem si říkal, že to chce odvahu to dokoukat s tou nesympatickou pěticí na opuštěném ostrově. Mé tušení se potvrdilo. Za několik vydařených lekaček 1*, ale jinak to je vykonstruováno od počátku až do konce. Potvory si nelogicky hrají s obětí a pak ji ani nezabijí, ta slepota se aplikovala jen když byla potřeba. A jak odtáhli jednoho člena do prostředka džungle a nechali ho ležet, on se probudí a o ničem neví, jen mírně zraněná noha, když v písku jsou stopy jak po zabíjačce. Co se stane se samopalem sovětské výroby, když ho necháte na dešti ? zkoroduje. Co se stane s puškou z roku 1925 ponechanou v džungli na zemi do dnes ? nic, vypadá jak nová, jako by ji tam někdo položil před 5 minutami. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

První nepodařená verze pozdějšího The Lost Tribe ze stejného roku. Jak není těžké se na netu dopídit, producentům se tenhle film nelíbil a rozhodli se ho předělat, s jiným režisérem i jinými herci. A udělali dobře, protože na rozdíl od předělávky je tohle původní mozkovýplachové béčko výrazně méně zábavné i záživné, dějově je ještě primitivnější a hloupější (a to je co říct), postavy jsou méně propracované a ani oduševněle sympatická Jewel v hlavní roli tu ptákovinu nespasí, když scénárista i rejža stojí za houby. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako to už často dopadne, po atmosfére zostali len pozostatky, po kvalitnom scenári zakrvavené trosky a z postáv prehliadka nudnej mizérie. Do toho klišé, banality a stereotyp, od režisérskeho až po vizuálny. Napriek tomu to úplne zlé nie je a to práve vďaka pozostatkom solídnej atmosféry. Na ostrove sa objaví skupinka mladých ľudí, tu ich ale napadne niečo, čo zrejme mali byť bratranci príšer z Pádu do tmy. Na filme je bohužiaľ vidieť nie len nedostatok peňazí (OK, ani Pád do tmy nebol veľkofilm, ale režisér mal talent), no i celkový nezáujme vytvoriť niečo viac, než len bohapustý (pod)priemer. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film se měl původně jmenovat The Tribe. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno