Reklama

Reklama

Ztracený ostrov

  • USA After Dusk They Come (více)

Skupina přátel přežije ztroskotání lodi a doplave na neprozkoumaný ostrov. Brzy jsou unášeni jeden po druhém členy starobylého kanibalského kmene, na který evoluce již dávno zapomněla. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nespleťte si prosím tento snímek se Zapomenutým ostrovem, tohle je vyvražďovačka na tajuplném ostrově nejspíše dr. Moreaua. Ačkoliv nutno přiznat docela slušnou kameru, výpravu a nasvícení, co je to platné, když scénář je děravý a herečtí představitelé naprosto nesympatičtí? Někde v dosahu jachet leží dosud neobjevený ostrov. Poslední lidé se tam vyskytovali někdy v roce 1925, kdy se jim stalo něco hodně nehezkého. Už to samo o sobě nutí k přemýšlení, kde se asi podobný ostrov může nacházet v době satelitních družic a GPS navigací. Teď se chystá nějaká výprava mladých janků (chlapi i baby) na jachtu, kde by si zapařili, nějaký ten sex užili, jenže oni ztroskotají a zachrání se právě na tomhle ostrově. A časem zjistí, že to není nějaká výhra. Žijí tady totiž jacísi zmutovaní kříženci lidí a opic a živí se lidským masem. Což mi připomíná další všetečný dotaz. Čím se živili celých těch cca 80 let od poslední výpravy? A pak jsou tu další nelogičnosti, jakože zreziví moderní sapík, ale 80 let stará pistole střílí jako nově koupená, litry krve v písku nesouhlasí s tržnými ranami obětí, mutantí predátoři občas někoho rovnou zabijí, jindy jinou oběť jen tak z legrace pronásledují a nakonec nechají být... Film má formát 2,35:1, jen originál zvuk i český dabing mají stereo provedení. Disk načne protipirát, nějaké trailery na úvod, nějaké v hlavním menu, a jinak nic zde nenajdete, žádné bonusy. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejdříve se ocitneme jedné bouřlivé noci na neznámém ostrově. Píše se rok 1922 a expedice je napadena krvelačnými monstry. Pak se přesuneme do současnosti. V přístavu spolu flirtuje mladá dvojice. Následně se k nim připojí jejich přátelé. Všichni společně vyrazí na menší výlet ve vypůjčené plachetnici. Plavba ale neproběhla bez problémů. Loď na něco narazila a šla ke dnu. Posádka skončila na neprozkoumaném ostrově. Nemají ani tušení, že zde žije neznámá krvelačná rasa, která jim nachystá peklo na zemi. Film se nechal inspirovat několika podobnými filmy. Určitě vám nemusím připomínat, že jeden z nich je mnohem slavnější a lepší Predátor s Arnoldem. Ztracený ostrov si z něho vypůjčil pár scén. Ovšem, Predátor měl daleko lepší a propracovanější atmosféru. První půlka filmu byla docela nuda. Neustále se řešily vztahy a nic zvláštního se nedělo. Potom přišly na řadu klasické horové naznaky, které měly diváka nabudit a nachystat ho na následující masakr. Najít neznámý ostrov kousek od kontinentálního pobřeží je nesmysl. Jak mohli mít neporušenou vysílačku včetně akumulátoru, která bez problému přežila potopení lodi a fungovala. Na pocuchání nervů toho bylo zatraceně málo. Úplná ztráta času to taky nebyla. ()

Reklama

Andersis 

všechny recenze uživatele

Vždy když je v hororu náká technika (mobili, GPS atd..) tak je jasné, že se to prostě posere. Když je ve filmu zbran, nejlépe jedna, tak je jasné, že se z ní vystřílí náboje úplně zbytečně. Toto sou kliše kterým se nevyhnul ani tento filmík. Ale jinak je to celkem dobrá zábava, jasně, je tam několik nelogických kravin a keců, ale nák mi to nevadilo. Takový lehce slabší průměr. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Ztracený ostrov je klasickým případem hororu, který má slušný začátek, ale pak se s toho stává pořád větší a větší nuda. Jak říkám, začátek ujde, skupinka lidí se vypraví na výlet jachtou. Narazí na útes a skončí na ostrově. Tady je první totální sračka. Neříkám, že v takových filmech se to neděje, ale co je moc, to je moc. Způsobem, jakým je ztrozkotání natočeno, hrůza. Pak následuje všelijaké nahánění po džungly, což byla celkem zábava. Hovadina číslo dvě. Že by po devadesáti letech zůstal ten tábor, co našli, v takovým dobrám stavu? Ccccc. Nicméně ty příšerky nebyly zase tak odfláklý, jak je to zvykem u video filmů. Herci nezklamali, ale ani nepotěšili. Je to prostě jen další tuctovej horor, kterej když se neuvidí, rozhodně se o nic nepříjde. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak hned z kraje musím říci, že se jedná opravdu o dost nepovedenej horror, který se snažil něco vytěžit z výbornýho the Descent, ale moc se mu to teda nepovedlo, ale pěkně od začátku. To takhle jedna pětičlená skupinka vyrazila lodí na výlet, ale jelikož měli smůlu tak ztroskotali u jednoho ostrova a aby ty smůly nebylo málo tak ostrov obývají kříženci opic, lidí a kdo ví čeho, kteří rozhodně nejsou vegetariáni. Jo a jsou slepí. Během chviličky tak je z pětičlené skupinky jednočlená a začíná pralesní naháněná. Zní to hrozně? Ono to hrozně nejen zní, ono to hrozný i je. Postavy jsou příšerné, zabití směšná no vlastně žádná, nic z nich prakticky neuvidíme, uvidíme téměř vždy až mrtvolu, gore téměř žádné, atmosféra minimální která nestojí téměř za řeč. Co se týče masek tak ty jsou docela dobré, ale mohli být lepší. Snad jediné co se opravdu povedlo tak je prostředí, příroda je opravdu pěkná, ale kvůli přírodě se na horror nekoukám, to se koukám na dokument. Celkově to vlastně ani nestojí za pozornost, nic nového, viděno již mnohokrát a mnohem lépe natočeno. No prostě další podprůměrnej přírodní skoro slasher, nic novýho pod sluncem. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film se měl původně jmenovat The Tribe. (Chatterer)

Reklama

Reklama