Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem jen doufal, aby se to celé nevysvětlilo schizofrenií nebo vizemi po drogách, a na konci jsem si říkal, že ta schizofrenie a drogové vize by možná byly lepší. Celý film je totiž hodně nekonzistentní - pokud přijmu závěrečné vysvětlení, pak je spousta scén naprosto zbytečných, zvláště kritika vidění světa podle televizních seriálů a různých reality show, které nemají s realitou nic společného, neb jsou hrané. To je zde prostě navíc. A těžko mohu přehlédnout tu spoustu vatoidních scén (pastičky na myši, zaslechnuté ťapky psů, válení se na posteli, na zemi, čtení knihy atd.). V podstatě ani ten crack, autonehoda, proč? Pokud přijmu onu závěrečnou teorii, tak to celé zpětně vlastně nedává smysl. A mne to moc zklamalo, protože některé scény měly zaděláno na dobrý, tajuplný příběh. Ale autorům se prostě linie příběhu rozpadla pod rukama. Mimochodem, kdo četl Malého prince (každý je zodpovědný za svoji růži), může si hvězdičku odečíst. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celý film má docela zajímavý nápad, který se v některých chvílích mění do docela lynchovského stylu, jenže jak se ukazuje, tohle není tak neproniknutelný snímek. Naopak, i když Ryan Reynolds může být postavou spíše odpuzující, někomu vadí z principu, mně opět dokazuje, že když chce a má dobrého režiséra, dokáže zahrát zajímavě. To se potvrdilo i ve snímku "Devítky", který mě pro svou zajímavou atmosféru, napětí a přesto určité lidské pojetí mě celkem zaujalo. Není to velký film, není to film, který ovlivnil můj život, ale díval jsem se na něj minimálně se zaujetím. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Festival divných věcí, který nutí přemýšlet. Fakt, tady je jedna divná scéna za druhou. Jenže to sotva celé nějak drží pohromadě, což ale chápu, že není těžké udržet, jelikož natočit něco takového a zvládnout v tom na výbornou děj jen tak nejde. To mě ale dostává k další věci, a to závěru, který jsem prostě čekal větší, ale vymyslet k tomu fakt pořádný konec nezvládne jen tak někdo... A kdoví, jestli jsem si ten konec nevyložil jinak, jelikož já jsem schopný pochopit závěr i v té nejprimitivnější blbosti jinak, než je. Jako celek je to film plný občas funkčních podivností, nutící přemýšlet, pár scén je fakt super a má to čím zaujmout, ale pak jsou tu scény, co jsou úplně mimo a režisér ten příběh sotva zvládl nějak udržet... 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vôbec neviem, čo si mám o tom myslieť. Nevadil mi ani tak Reynolds, dokázal som si na neho zvyknúť aj keď ho moc nemusím. Doteraz sa mi najviac páčil dva metre pod zemou vo filme Buried (2010). Mám rád komplikované filmy, ale len také, ktoré dokážu človeka prinútiť premýšľať. Tu nebolo o čom. Vlastne film toho veľa nepovedal, ale musím uznať, že sem tam sa vyskytla aj zaujímavá myšlienka, ale nič také, z čoho by som padol na riť. Najviac vo filme zapracovala kamera, tá stála za to. Tá film horko-ťažko vyzdvihla na priemer. Raz pozrieť a zabudnúť. 55/100 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je podivný a mysteriózny sám o sebe? Podľa názvu "Devítky" som si pôvodne myslel, že ide o nejakú narážku na desiatky (desiatok = daň odvádzaná poddanými v stredoveku, desatina ich poľnohospodárskeho zisku), a teraz sa len ťukám do hlavy, čože to za kravinu zo mňa vypadlo?! Takto zvláštny film som jakživ nevidel, no toto ma uchvátilo a užil som si jak nepríliš obľúbeného Reynoldsa, tak sympatickú Melissu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Hlas kameramana, ktorý kladie otázky v druhej časti filmu ("Reality Television"), patrí režisérovi Johnovi Augustovi. (Abiosis)

Reklama

Reklama