Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Atlantic City se schyluje k boxerskému utkání v těžké váze. Místní detektiv Rick Santoro (Nicolas Cage) nemůže mezi rozvášněnými fanoušky chybět. Rád sází a rád použije svou policejní placku, aby profláknutého bookmakera suše obral o pár stovek dolarů. Detektiv Santoro totiž není žádný svatoušek. To jeho přítel z dětství Kevin Dunne (Gary Sinise) je vzorem všech ctností. Dotáhl to až na pravou ruku ministra obrany, který se cestou z raketové střelnice zastavil na boxerském utkání roku. Gong. První kolo. Čtrnáct tisíc fanoušků šílí v dunivém rytmu levých háků černých šampiónů. Mezi nimi se skrývá jeden ledově klidný atentátník s prstem na spoušti. Ministr obrany je zavražděn několika výstřely. Dívka, která se k němu na poslední chvíli připletla, mizí s prostřeleným ramenem v davu, zachváceném hysterií. Detektiv Rick Santoro instinktivně tasí revolver, ale marně hledá cíl. Sportovní aréna je neprodyšně uzavřena. Všichni jsou podezřelí. Santoro a Dunne se okamžitě pouštějí do vyšetřování plného dramatických zvratů a nečekaných překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (229)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začátek je hektický ale i přesto zajímavý. Střed nečekaný a konec je neobvykle rychlý a klasicky americky ucajdaný. Tohle všechno se rovná ne příliš zajímavému thrilleru, kterého značně povyšuje rozhodně zajímavá kamera, která se snaží snímat film očima jednotlivých rolí. --- Začneš mě kouřit a pak přestaneš, kde myslíš že seš? v čekárně? ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Detektiv Rick Santoro se umí mezi světem dobra a zla orientovat natolik, že špinavé peníze si cestu do jeho čistých kapes vždycky nějak najdou. Na boxerském zápase, na kterém padl po atentátníkově ráně o dvě sedadla vlevo od něj sedící ministr obrany USA, se v Rickovi probudil starý policejní instinkt. Začal si vybavovat drobné detajly, které během zápasu mimoděk zaznamenal a brzy zjistil, že se stal svědkem smradlavé hry, vedle níž je braní úplatků celkem voňavou záležitostí. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tady měl usmolené tři. Nechápu proč. Nejspíš jsem byl tenkrám moc malý na to abych docenil skvělý příběh a genialitu Briana De Palmy. Ten člověk si práci s kamerou prostě užívá. A v HADÍCH OČÍCH toho konečně využil naplno. Úvodní, čtvrthodinu trvající, záběr téměř nemá odoby. Nicolas Cage a Gary Sinise ještě k tomu hrají jako o život. Prostě paráda. Snímek, který předběhl svou dobu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rutinář Brian De Palma opět nezklamal. Nicolas Cage v roli, která bylo po akčních peckách typu Con Air, Face Off nebo The Rock trošku brána jako zklamání, ale nešlo hrát role super akčních hrdinů věčně, takže mu i lehce extravagantní detektiv Rick Santoro sluší. Úvodní kamerové záběry bez jediného střihu jsou úchvatné. Že by trošku pomrknutí po Scorseseho Mafiánech? PS: Vždy když vidím Sinise tak mám takovej zvláštní pocit v žalůdku. Tutovej záporák. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Herci a kameraman museli asi režiséra nenávidět za to, co jim prováděl. Jeden předlouhý záběr bez střihu střídá jiný. Nicméně ani vizuální dokonalost nemůže zastřít plytkost děje, kdy dávno dopředu víte, co se stane. A vůbec nechápu, proč hlavní hrdina detektiv Santoro v podání Nicolase Cage je prezentován jako namachrovaný blbeček, kterému jsem od začátku filmu přál, aby mu dal konečně někdo pořádně přes držku. S takovým hrdinou nejde sympatizovat a Cage měl asi zůstat u rolí alkoholiků, protože si vybírá role stále více neuvěřitelných komických blbců a v současné době by okupoval přední místa v mém žebříčku nejméně sympatických herců. I s postavami si scénárista a režisér pohrávají tak, jak se jim zamane. Takže se v jedné zásadní scéně postavy objevují, tak jak se jim hodí, ač je to dost nepravděpodobný nesmysl. Závěrem lze napsat, že se tenhle film tak trošku nepovedl a De Palma by se měl zamyslet, jestli mu nestojí za to, počkat si na kvalitnější námět a scénář. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • V původním konci, který byl jednou velkou sekvencí plnou speciálních efektů od Industrial Light and Magic, byla i obrovská přílivová vlna, která se přelila přes kasino. Tento konec byl vystřižen v post-produkci. Ve finálním střihu však zůstala na původní konec spousta odkazů: záběr těsně před koncem filmu ukazuje vozidlo ambulance jedoucí silnici a vlnu, která by do něj narazila nebýt střihu; úplně na konci Rick Santoro mluví o tom, že se málem utopil; další odkazy na bouři jsou rozesety po celém filmu, měly připravit půdu pro obrovské finále, které bylo nakonec vystřiženo. (3DD!3)
  • Roli velitele Kevina Dunna měl hrát Al Pacino, ale Nicolas Cage chtěl, aby ho ztvárnil Will Smith, který se nakonec natáčení zúčastnit nemohl. Smith a Cage spolu později ještě chtěli natočit komedii Time Share, ale z toho také nakonec sešlo. (Edgerton)
  • K rozhodnutí nepoužít natočenou, velmi drahou závěrečnou pasáž s obří vlnou, režisér Brian De Palma řekl: "Když jsem tu sekvenci viděl poprvé, uvědomil jsem si, že vlna je moc velká. Příliš obrovská pro tenhle žánr a proto by diváky zbytečně odváděla od skutečného vyvrcholení příběhu. Všichni diváci by ztuhli na židlích a překvapeně zírali na obrovskou vlnu a já přece nenatočil trikový katastrofický film, ale thriller. Pochopitelně, je to má chyba - myslel jse, že pro náš film nestačí bouře, ale že potřebujeme BOUŘI. Trochu se nám vymkla z rukou." (NIRO)

Reklama

Reklama