Reklama

Reklama

Učitelka

(festivalový název)
  • Česko Záskok (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dánský snímek vypravuje příběh žáků 6. třídy, kteří dostanou novou suplující učitelku. Ta chce děti připravit na mezinárodní soutěž v Paříži. Něco tady ale nehraje... Jak je možné, že dokáže číst dětem myšlenky, z hlavy vypočítat obtížné numerické operace? Proč bez problémů přesvědčí rodiče školáků, kteří tuší něco nekalého, že vše je naprosto v pořádku? Kdo, nebo co vlastně náhradní učitelka je? (Mertax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vikaren přešlapuje na hraně rodinného filmu a klasického sci-fi s hororovými prvky a ne a ne se rozhodnout, kam se přiklonit. Na jedné straně je tu vynikající Paprika Steen s velkým hororovým potenciálem podivné učitelky, na druhé straně parta dětí, které mimochodem hrají také dobře, ale je to pořád skupina dětí na cestě za záchranou světa se vším, co k rodinnému filmu patří. Možná že v Dánsku je ten přístup k žánru trochu jiný, ale mě to přišlo přesně jako ten typ ani ryba, ani rak. Svoje kvality tahle věcička určitě má, ale já v tom vidím promrhaný potenciál. 55% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Příjemný, dánský gulášek. S hodně známými herci a hlavně velmi netradičním příběhem s prvky hororu a odkazy na některé další filmy. Kdybych to měl sesumírovat jednou větou, napadá mě říkanka, kterou jsem se kdysi dávno učil ve škole. Ema má mísu, máma mele maso a Paprika žere slepice. Jednou za čas, rozhodně velmi vítaná změna. Ten film samozřejmě, slepice ani náhodou. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Podarených temných filmov pre mládež je minimum a pri tomto som si musel spomenúť na detstvo keď ma podobným štýlom dostal detský horor THE PEANUT BUTTER SOLUTION (1985). Fantastický úvod ma upútal hneď a pri tom som vôbec netušil že to je horror pre celú rodinu, celá trieda je zložená s tých správnych rozdielnych postavičiek, chŕlia hlášky a poznámky po väčšinou inteligentné a trefné, kategória sama o sebe je zákerne ľstivá učiteľka prehrávajúca v správnych medziach detského filmu a celkovo sa na to veľmi dobre pozerá. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vlčí bouda po dánsku. Slušný dětský horor s atraktivním vizuálem a nezapomenutelným mrazivým výkonem Papriky Steen coby Ully (a ani děti nebyly vybrány a nehrály špatně). Narozdíl od Vlčí boudy je ale divákovi od začátku jasné, co je učitelka zač a obestřený záhadou zůstává pouze účel její návštěvy, což je podle mě škoda, protože první varianta skýtá mnohem větší potenciál. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jedním z největších rizik rodinných filmů je jejich rozmělnění, kdy děti si možná užijí primitivní zápletku, ale odrostlíci a rodiče úpějí nad výsledkem. Vikarenu se nic podobného naštěstí nestalo. Daří se mu spojovat detektivní zápletku o invazi mimozemšťanů pro mladší diváky se sociálním dramatem s parodickými prvky pro rodiče. Starší si nejspíš užijí téměř všechny momenty, v nichž vystupuje Ulla - její nástup je jen ztěží zapomenutelný - zatímco mladší budou jasát - či se bát? - při pátrání žáků v jejím domě. Vikaren se zcela jistě neřadí mezi filmy, na které nelze zapomenout, ale jako snímek k ukrácení dlouhé chvíle poslouží více než dobře. ()

Galerie (20)

Související novinky

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama