Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1964. Charismatický duchovní Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší alespoň trochu uvolnit přísná pravidla církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a tvrdá ředitelka. Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy. Aniž by kromě své morální jistoty měla jediný důkaz, rozhodne se, že s ním poměří sílu svého přesvědčení v osobním souboji, který může mít katastrofální důsledky pro celou školu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Losos pochybnosti. Tak tohle tedy určitě ne! Bohapustý výsměch diváctvu všech vyznání. Nechce se mi věřit, že tu neuvěřitelnou absurditu a prázdnotu vidí tak mizivé procento lidí. Já se musel po zatažení opony za závěrečným dialogem smát jako u vytržení. A nechtělo se mi přestat. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Patrick Shanley .. What do you do when you're not sure? ___ Elegantní, divadelně aranžované, drama plné konverzačních soubojů. Snímek nikomu z postav nestraní a postupným rozkrýváním linek vzbuzuje v postavách vzájemné pochyby, které vcelku účinně přenáší na diváky. John Patrick Shanley však na výsledek netlačí a je škoda, že je celek poměrně chladným, v mnohém přesto chladně výstižným. Představoval bych si při takovém choulostivém tématu trochu ohnivější vášně. Z celé čtveřice (Akademií) vyzdvihovaných hereckých partů jsem na vážkách a cením si především dvou z nich. Tím prvním je jako vždy přesvědčivý Philip Seymour Hoffman, tou druhou je nejméně zkušená, ale neuvěřitelně stoupající Amy Adams. ___ That's the topic of my sermon today. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Před: Mám nemalé pochyby zda Shanley zvládne ukočírovat natolik nelehkou látku, tak aby se vyhnul všem nástrahám lacinosti, zbytečné doslovnosti a církevní korektnosti. A hlavně mám pochyby o výkonu Amy Adams vedle dua Hoffman Streepová. Po: Teď již nemám sebemenších pochyb nejen o Amy, ale i o tom, že lépe už to napsat, natočit a zahrát ani nešlo. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Má očekávání vůči tomuto filmu nebyla ani nijak příliš velká, nešel jsem na něj natěšený do kina ani jsem ho jakkoliv jinak nesháněl ani jsem ho netoužil vidět. Ale už tak nějak ze zvyku každou neděli v osm hodin večer zapínám HBO a čekám, jaký další kinohit tahle stanice nabídne. Včera to byly Pochyby, tak jsem se ně podíval. Samozřejmě jsem o tomto filmu měl dost informací, věděl jsem jakého tématu se film týká, věděl jsem o čtyřech hereckých nominacích na Oscara, takže jsem tušil, do čeho jdu. A i přes má malá očekávání hodnotím film spíše jako zklamání. A teď si představuji lidi, kteří na něj šli natěšení do kina. Já jít na tohle do kina, tak bych hodnotil asi ještě mnohem hůř. Ale právě díky mým malým očekáváním si mohu dovolit dát trochu lepší hodnocení. A to především za vynikající herecký koncert Meryl Streep, která v této své roli byla naprosto vynikající a znovu ukázala, že pořád ještě umí dobře hrát. Stejně tak musím pochválit i mladou a velmi sympatickou Amy Adams a samozřejmě P. S. Hoffmana. Tenhle film měl totiž ohromné štěstí na kvalitní herce, nebýt jich, tak by dopadl velmi prachbídně. Herci jsou také tím jediným kvůli čemu hodnotím tak, jak hodnotím. Celkově byl totiž tento film velmi zdlouhavý a tempo dost utahané, což na filmech velmi nesnáším. A to vše navíc bez konkrétního závěru, takže pochyby nakonec ve mně jako v divákovi film vyvolal. Znovu opakuji, že jen díky hereckým výkonům, kvůli nimž stálo za to se na tento film podívat, uděluji čtyři hvězdy. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Skvělé divadlo, ale pouze nadprůměrný film. Shanley napsal perfektní scénář, našel si výborné spolupracovníky, ale přesto Pochyby naplno šlapou jen jako herecký koncert a souboj dvou protikladných pohledů na víru. Jako film nabízejí výtečnou hudbu Howarda Shorea, pestrou Deakinsovu kameru, ale podivně odtažité režijní pojetí. Shanley se pokusil divadelní potenciál obohatit i vizuálními prostředky, ale v nich se projevuje křečovitá teatralita a neuhlazenost, která napětí spíš brzdí než posiluje. To je škoda, protože herecké výkony i závěrečná otázka, která zůstane viset ve vzduchu, mohly klidně tvořit součást výjimečného filmu. Netvoří, byť jsou Pochyby bezesporu moc dobrým počinem. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • "Není to snímek o církvi," tvrdí autor. Aby se diváci "nezasekávali" na církevní problematice a hledali smysl filmu hlouběji, nechal režisér Shanley z většiny lokací odstranit krucifixy - přestože se celý příběh odehrává v církevní škole. (c.tucker)
  • John Patrick Shanley, scenárista a režisér, je zároveň aj autorom oceňovanej rovnomennej hry. V roku 2005 za ňu získal i najprestížnejšiu Pulitzerovu cenu. (murakamigirl)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama