Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1964. Charismatický duchovní Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší alespoň trochu uvolnit přísná pravidla církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a tvrdá ředitelka. Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy. Aniž by kromě své morální jistoty měla jediný důkaz, rozhodne se, že s ním poměří sílu svého přesvědčení v osobním souboji, který může mít katastrofální důsledky pro celou školu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Mám jisté pochyby. Ani nevím, jak mám na tento film pohlížet. Podobnou látku jsem doposud neviděl a tak to bylo pro mě něco úplně nového. A byl jsem za to velmi rád. Příběh je hodně komorní a děj plyne stejně pomalu jako roční období. Přestože jako hlavní role mají Meryl Streep a Philip Seymour Hoffman, pro mě je ústřední postavou filmu Amy Adams, která zahrála roli na výbornou. Avšak neodvážím se říct, že by odtlačila ostatní herce do ústraní. Je na stejné úrovni. Pro mě je to první film, co jsem viděl od režiséra Johna Patricka Shanleyho a myslím, že když se bude držet téhlé cesty, tak má nakročeno na zajímavou filmografii. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak sáhl malý Donald otci Flynnovi na jeho dlouhé…nehty, nebo ne..? Pěkně divadelně a Deakinsovou precizní optikou nechat diváka na mučivých pochybách až do samého konce. Ne snad proto, abychom věděli, že pochyby mohou být stejně mocným a vytrvalým poutem jako jistota, ale proto, abychom poznali, že když už jednou na střeše rozříznete polštář naplněný peřím obvinění, vítr ho tak rozfouká, že jej už nikdy nesesbíráte a to je myslím i vzhledem k současné popularitě honů na všemožné čarodějnice velmi naléhavá myšlenka. Apropo, sice to není podstatou Shanleyho komorního dramatu, ale mám pocit, že k „poklesku“ došlo. Modus operandi s posunutím o obci dál a povýšením tomu napovídá.. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělá konverzačka, na které ohromí především brilatní herecké výkony (čtyři nominace na Oscary za ně hovoří za vše) a precizní scénář plný konverzačních konfrontací. Meryl Streep odehrála svoji další báječnou roli a vysloužila si tak rekodrní 13 nominaci na Oscara. Philip Seymour Hoffman neumí zahrát jinak než perfektně v posledních letech a tak není divem, že nás i akademii opět okouzlil svým výkonem. Příběh je celkem zajímavý a vzájemné rozplétání příběhu začne v jednotlivých postavách probouzet jejich pochyby. Všechno se nese v poklidném tempu až do konce a ani tam nám režisér žádný šok nepřinese. Myslím, že rezisér mohl klidně více přitlačit na emocích, ale jinak se jedná o parádní "konverzačku", kterou doporučuji........... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kvalitní konverzační drama, které se opírá o výkony Philipa, Meryl a Amy. O prvních dvou jsem nepochyboval, že to jsou geniální herci, ale co zde předvedla mladičká Amy, mi doslova vyrazilo dech. Je škoda, že svou nominaci neproměnila, protože právě ona by si toho zlatého plešounka opravdu zasloužila. Jinak se mi líbila práce s kamerou (nevím proč, ale ty vyhrocené záběry mi připomněly Hitchcockovy filmy) a scénář. Bohužel film se nevyhne nudnějším okamžikům, ale co je (alespoň pro mě) důležitější, krom jedné scény (Meryl a Philip v její kanceláři) zde není žádná silnější scéna, kterou bych si zapamatoval. Hlavně proto musím trochu snížit se svého hodnocení. 80 %. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda, kde příběh se hrozně táhne a všecko co film má obsahovat hrozně nudí, včetně hereckých výkonů, které taky žádný zázrak nejsou a popravdě asi jsem moc zaujatý hlavně na P. S. Hoffmana, ale ani ten nic úchvatného nepředvádí, a ten nápad, ten příběh mi příjde naprosto zbytečnej. Ono to je přesně takové, jak říká obsah zde, ale opravdu jsem na tom neviděl nic, co by mohlo film trošičku vyvyšovat. Opravdu je to hrozně unavující a ten příběh mně příjde, jak pro sektu dělanej. Rozhodně nic úchvatného. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • John Patrick Shanley, scenárista a režisér, je zároveň aj autorom oceňovanej rovnomennej hry. V roku 2005 za ňu získal i najprestížnejšiu Pulitzerovu cenu. (murakamigirl)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama