Reklama

Reklama

Sourozenci Patrick a Marilyn nikdy nevynechali jedinou příležitost vjet si do vlasů. I nyní, v dospělosti, se umějí řádně poškorpit, ale jsou to rozmíšky především z lásky. Takovou rovnováhu je ale tuze snadné narušit. Například stačí, aby si Marilyn přivedla do domu zděděného po rodičích nápadníka Ryana, který je zároveň populární hvězdou známého sci-fi seriálu. Něco takového si přece mladší sestřička nemůže dovolit. A proto se neurotický podivín Patrick, kterému pan snoubenec rozhodně nepadl do oka, rozhodne její vztah za každou cenu podrobit destrukci. Přičemž ve slovech „za každou cenu“ se skrývá i význam „za cenu vraždy“. Jak jeho snažení dopadne, uvidíte v parodické, absurditou překypující černé komedii, na jejímž vzniku se podílela herecká parta, kterou dozajista zná každý fanoušek seriálu Hvězdná brána: Atlantis. V hlavních rolích vystupují reální sourozenci Kate a David Hewlettovi, přičemž druhý jmenovaný si u této velmi příjemné a povedené nezávislé taškařice střihnul i režii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná komedie se zajímavou zápletkou a dobrým hereckým obsazením, ideální pro pohodové odpoledne... (jen mi přijde, jako by si herci vypůjčili štáb StarGatu, aby si jen tak pro peníze natočili film, ke kterému vlastně nic nepotřebovali... jen sebe sama, dům a scénář... ale na tom není nic špatného) ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Trochu nechápu, proč tu každý píše o faktu, že pokud neznáte Stargate (a spin-off Atlantis), tak tenhle film nemůžete docenit. Se SG má společné pouze herce. Příběh stojí samozřejmě sám o sobě a i ty odkazy na sci-fi, o kterých se tu najdou zmínky, připomínají mnohem víc jiné seriály než Hvězdnou bránu. Takže zdejším uživatelům raději moc nevěřte a pokud zmiňované seriály nemusíte nebo neznáte, není to pro vás důvod na tuhle povedenou černohumornou komedii nekoukat. Jediná výtka - mohlo to být o pár minut kratší. Občas to totiž lehce drhne... ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak to nejspíš vypadá, když se grupa kamarádů a známých sejde na chatičce a rozhodne se, že natočí onaký ten film pro prostou potěchu (vězte, že všechny zúčastněné herecké tváře najdete pohromadě v tv seriálu Stargate Atlantis). Žádné režisérské, herecké natož komerční ambice, prostě jen nadšení z toho, že si ten film natočí a hezky se při tom pobaví. Naštěstí A Dog's Breakfast dokáže pobavit a rozesmát i diváka. O tom, že je to jen druhořadá televizní zábava se asi zmiňovat nemusím. 60%. ()

martalini 

všechny recenze uživatele

Jojo, bezvadná oddechovka od (jak už bylo milionkrát řečeno lidí ze stargate, ale taky proto jsem si to nemohl nechat ujít)...Hewlett (i jeho sestra) si to bezvadně užívaj a role dalších snad ani nemusim zmiňovat, parodujou sami sebe a přitom ještě docela dobře hrajou v místy překrásně střeleneý a černý komedii...možná si to plný 4**** nezaslouží, ale já nemůžu jinak... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Kočičko, já nevím jak jsem se stal tím hvězdným žokejem. To musí být ten kosmický prach, který mě i přes nebezpečí drží tam kde patřím. Tam mezi hvězdy." Sympatická milá komedie, hlavně pro fanoušky Stargate Atlantis. Celé osazenstvo téhle jednohubky totiž pochází z výše zmíněného seriálu. Je tu Rodney, jeho sestra která hrála jeho sestru znovu hraje jeho sestru, a Carson září v perfektně zahrané trojroli. Mihne se tu i Teyla a Teal'c. Ti všichni dohromady fungují jako sladěný tým, který nenechá diváka odpočinout. Hlavně mezi Hewlettovými to pořádně jiskří. Humorné scénky se povedly a tak není co vytknout. Snídaně pro psy není nijak výjimečný film, ale rozhodně nezklame. Pro fanoušky ságy je to povinnost. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • David Hewlett (Patrick) a Kate Hewlett (Marilyn) jsou i ve skutečnosti sourozenci. (Jacinda)
  • Film se natáčel v kanadském městě Burnaby, které leží nedaleko města Vancouver v kanadské provincii Britská Kolumbie. (Trajektt)

Reklama

Reklama