Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární snímek o historii studia Pixar. (formelin)

Recenze (64)

T2 

všechny recenze uživatele

Bohato spracovaná história o založení animačného štúdia Pixar, dozvieme sa tu všetko od samotných animačných začiatkov až po súčasnosť do roku 2007. V dokumente bude hovoriť o svojom prínose pre toto štúdio celá plejáda známych a významných osobností v oblasti kinematografie. /95%/ __Tento dokument "The Pixar Story / Príbeh Pixaru" sa dá vzhliadnúť na bonusovom DVD disku k rozprávke WALL-e. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Formátem sice klasický dokument, ale obsahově zaujme na maximum (především samozřejmě fanoušky Pixaru, kteří se chtějí dozvědět o vzniku a historii tohoto studia). Pixar je výborným příkladem toho, že mnohdy zdaleka nejde jen o schopnosti člověka, ale že je to o zápalu a touze tvořit, o správném kolektivu, o svobodné, hravé a tvůrčí atmosféře, která podporuje motivaci a dobrou náladu, o vzájemné spolupráci a inspiraci... Zkrátka, z přístupu lidí v Pixaru si toho člověk může hodně vzít i do svého života. Takhle by měla vypadat práce, kde se člověk cítí dobře a motivovaně a nebojí se v cestě za nějakým cílem dělat chyby. V Pixaru to očividně funguje, protože chrlí jeden nápaditý trhák za druhým. Nad kreativitou těch lidí zůstává rozum stát a přesto v tomhle dokumentu divák vidí, že jsou to zkrátka jen obyčejní lidé, kteří se snaží ze sebe vydat to nejlepší, neustrnout a stále se skrz vlastní zvědavost vydávat na cesty za novým poznáním. A v tomhle tkví hodnota tohoto dokumentu. Osobně si myslím, že může jít o dost obohacující zážitek vidět, jak může práce a tvůrčí činnost taky vypadat. Ráda jsem nakoukla pod pokličku tohoto slavného studia. ~(4,0)~ Pozn.: Můj jubilejní tisící komentář na ČSFD! ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nádherný začátek, zobrazující, jak si tehdejší zkostnatělí "Disneyáci" podřezali větévku, aby si následně právě s těmi odříznutými navzájem zachraňovali krk. Asi tak o 200% zajímavější dokument oproti Waking Sleeping Beauty, jehož je Pixar Story více méně pokračováním. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimavy dokument o velmi tazkom rozbiehani animovanych (pocitacovych) filmov, na ktore do roku 1995 neverilo ziadne studio a ani samotny George Lucas. Jedinym clovekom, ktory mal obrovsku trpezlivost bol John Lasseter a v tomto dokumente sa dozviete, ake tazke bolo natocit prvy celovecerny pocitacovy animak PRIBEH HRACEK (1995) a ake nasledky pre niektore studia mal jeho uspech po roku 1995. Samozrejme bude tu spomenutych daleko viac animakov... 08.01.2010 ______ Hudba: Jeff Beal +++ Rozprávač: Stacey Keach +++ ()

campix 

všechny recenze uživatele

Klasická kvalitní řemeslně provedená práce. Dokument o úspěšné firmě, která znamenala revoluci v točení animovaných a obecně revoluci, co se týče počítačů jako nástrojů pro tvoření filmů. Dokument sleduje Pixar od dob těžkých začátků až to do jeho neotřesitelné dnešní pozice. Setkáme se s tvůrčím procesem, který doprovázel naše oblíbené animované hity. Nic víc, nic míň. Zajímavá a vkusná sonda do historie jedné významné firmy filmového průmyslu. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama