Reklama

Reklama

Držitel Ceny Akademie® Kevin Costner se představuje v roli čerstvě rozvedeného otce, který se se svou dospívající dcerou Louisou (Ivana Baquero) a malým synem Samem (Gattlin Griffith) stěhuje na venkov do Jižní Karolíny. Když se Louisa v novém domově začne chovat zvláštním způsobem a probudí se v ní sklony k násilí, John musí odhalit pravdu, která se za její proměnou skrývá. Může za to šokující tajemství bývalého majitele domu? Jak daleko bude otec ochoten zajít, aby svou dceru ochránil před dávným zlem, které si ji chce podmanit? Ve vedlejších rolích napínavého thrilleru, anglickojazyčné režijní prvotině Luise Berdeja, spoluscenáristy napínavých hororů [REC]Karanténa, se představují Samantha MathisErik Palladino. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí neshlédnutí jsem si myslela, že je to taková nuda jen proto, že jsem nedávala dobrý pozor a tedy mi něco podstatného, co mělo navodit správnou atmosféru, ušlo. Ale i po druhém a zřejmě i jakémkoli dalším shlédnutí film zůstává 107 minutami zívání a čím dál větší nudy. Korunu tomu nasazuje hloupý konec tlumící jakékoli emoce včetně strachu (což je mimochodem u hororu docela problém). Jenom Costner je malým nepodstatným plusem. 25% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film už na začiatku úplne rezignoval na moment prekvapenia, keď nám vysušených a sporne oblečených horolezcov na streche ukázali hneď v úvodných sekvenciách. Takže už šlo len o boj kto z koho, ale že to tomu Costnerovi trvalo, kým sa do toho boja dal, asi bol ešte vysílený z naťahovania tetivy v Sherwoodskom lese. Pomerná nuda je vyslobodená záverečnou akciou s výborným ukončením, ktoré síce koncom nie je, ale ja milujem takéto závery. Len toto, že okrem toho záveru tu veľa toho nie je a rozlíšenie ako keby to bolo natáčané za púštnej búrky. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Slabý příběh, pomalu žádné napětí. Mizerný horor s vynikajícím hereckým obsazením. Ani Costner, který je jindy bezesporu skvělý tu neměl šanci nic předvézt. Ivana Baquero, tak dobrá z Faunova labyrintu, zde nestačí udržet nikoho v napětí a strachu. Film je víceméně dalším zbytečným hororovým thrillerem, který nenabízí celkem nic nového, krom pěkně udělaných "bubáků".....Nová dcera vám nic nevysvětlí, není žádná pointa, žádný strach - prostě vás jen s poklidem vede za ruku ke svému temnému konci. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Atmosféra místy více než skvělá, bohužel tomu něco chybělo. Trošku nedotažené. Hlavně teda nedospělí herci byli slabí, Costner musel táhnout film více méně sám. Překvapil výběrem žánru, řekl bych že se jedná o jeho první setkání s hororem. Škoda že film neobsahuje nějaké větší vysvětlení. Odkud vlastně byli? Asi 90% filmu člověk neví která bije a o čem film bude. Mé tipy průběžně byly: prokletá dcera, strašidelný dům, divoký lesní člověk, divocí lesní lidé ... a nakonec nic z toho. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Niečo Kevinovi behá po pozemku, trhá to mačky, hádže kamene do auta, naháňa jeho deti, opatrovateľku zakope do jednej kopy a nikomu stále nič nedochádza a zas a znova posiela deti samé do domu s novou obeťou. Horory mali vždy svoje pravidlá o chovaní postáv a tiež iné zákonitosti, ale čo je veľa to je veľa. Scény sú napínavé celkom slušne, nezachránia však film ako celok a ani Costner, ktorý je vo svojej úlohe prinajlepšom slabý. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo ve městě McClellanville nedaleko toku řeky Santee v Jižní Karolíně. (Terva)
  • James Gammon, představitel Rogera Wayna, zemřel šest měsíců po uvedení filmu do kin. (Terva)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama