Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 4

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (646)

castor 

všechny recenze uživatele

Veleslavný seriál mi nikdy nějak zvlášť nepřilnul k srdci. Jednotlivé série měly viditelně klesající úroveň a tvůrci jakoby netušili, jak kultovní seriál ukončit. CHTĚL JSEM UVĚŘIT, že s druhým celovečerním snímkem (po deseti letech) to bude jiné.. a hle, bylo!! I když jde vesměs o tuctovou „pojďme z toho ještě něco vytřískat“ kriminálku, dýchla na mě slušnou porci napětí i tajemna. Možná za to mohl ten nekonečný sníh, možná fakt, že tahle dvojice, bok po boku se honící po emzácích a rozmotávající vládní spiknutí, příjemně dospěla. Vysloužilé vyšetřovatele paranormálních jevů Foxe Muldera a Danu Scully tahá FBI z (ne)vyhřáté postele a doufá, že jim pomohou v případu zmizelé agentky. Jenže Mulder se kvůli vykonstruovanému obvinění straní a namísto lidského kontaktu si raději vystřihuje články z novin. A doktorka Scully, traumatizovaná smrtí synka, zase momentálně pečuje v katolické nemocnici o dětského pacienta. Potkávají se doma a v prázdném vztahu jim už nezbývá moc času na emoce. Jenže tvůrci mě už úvodními desítkami minut dokázali slušně naladit (pomohl i profláklý hudební motiv) a slavná dvojice tak chlapíkům z FBI košem nedá. Při pátrání jim bude k dispozici i bývalý pedofilní kněz se zvláštními schopnostmi a mírné vaření z vody může začít.. Vlažným tempem tak dokráčíme až do finále, které stejně jako předešlé scény nijak výrazně nepřekročí průměr, ale holt mi tihle otřískaní (chemie mezi nimi náramně funguje) hrdinové sedli!! Určitě víc, než zbytečný motiv východoevropské mafie, která tu a tam pronese něco česky.. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Nic jsem neočekávala, nic mě tedy nezklamalo. Snad příliš mnoho Boha a víry, ale co, byla tam Scullyová, byl tam Mulder, muckali se a bylo to fajn :-) Akorát Fila je idiot, fakt jsi mě nasral, Kamile, s tím titulkem u své recenze. Vím, proč je nečtu, ale název fakt přehlédnout nejde. Jo a díky za boží UNKLE v závěrečných titulcích! ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Průměrnější epizoda, kterou někdo bohužel natáhnul na dvojnásobnou délku. Zápletka překvapivě drží pozornost hodně dlouho, vyústění je bohužel takové nijaké a dost do prázdna. Nostalgická linka zpočátku fungující, po stém zopakování něčeho na způsob: "Sakra Muldere, uvědom si, že tohle už je všechno za náma, teď jsme jenom civilové, kapiš?" už ale spíše otravná. Pochvala Carterovi za překvapivě hodně dynamickou a divokou režii a na druhou stranu pohlavek Carterovi za scénář, stavějící až moc na náhodách a řešící několik situací nečekaným skokem jinam a dost nelogickým nedokončením (například honička na stavbě). Pak ještě nemůžu nezmínit Marka Snowa, který zase jednou válí a složil jeden z nejlepších soundtracků roku, ale to je z toho zásadnějšího asi všechno. Suma sumárum, na jedno podívání slušné, pro fanoušky (mezi které se počítám) ucházející, ale podruhé už mě v kině asi nikdo neuvidí. Film tak možná bude překvapivě víc fungovat pro naprosto nezaujaté diváky, kterým nabídne docela povedenou a trošku drsnější detektivku. Toť vše a slabounká šedesátka, která si odřela obě uši až na chrupavky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Moje vidění jsou Božím dílem" Zmizela agentka FBI, firma ji nemůže najít a jedinou stopou je svérázné médium - Otec Joe, jež kdysi zprznil sedmatřicet ministrantů. To je pro mne poměrně důvěryhodná osoba, ale někteří agenti mu nevěří a proto je ze své temné skrýše vyhrabán bývalý agent Mulder. To, že se případ zmizelé agentky nakonec protne s nemocí pacienta MUDr. Scullyové, je tak nějak samozřejmé a mně by ani nevadilo, že je to tak čitelné, ale co se týká paranormálních jevíků, tak těch mám doma pod gaučem schováno mnohem víc, než jich nabízí tento snímek a to je průšvih. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vaření z vody, mizerný scénář, pár narážek na staré dobré časy a zarostlý Mulder (no dobře, později se oholil) se Scullyovou chovající se jako frustrovaní manželé p X-letech... Myslím, že tenhle pokus měl zůstat nerealizován, Aktům X prostě televize slušela mnohem víc, tohle je slabý odvar, který nemá se seriálem nic moc společného. Není to napínavé, překvapivé a vlastně ani trochu tajemné. Pravda je možná pořád někde tam venku, ale tentokrát jsme neměli možnost ji ani začít hledat, protože Chris Carter natočil z nostalgie velmi průměrný krimi film, ale nic víc. Já mu z nostalgie a taky proto, že Mulderovi to pořád ještě celkem sluší (když se oholí), dávám 3*. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Chris Carter je duchovným otcom Aktov X. Štúdio Fox mu navrhlo, aby po skončení seriálu natočil svoj celovečerný film (k tomu prvému totiž len napísal scenár). (youtoo18)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna krátká scéna s hlavními hrdiny. (Lucasion)
  • Keď sa Mulder a Scullyová rozprávajú na posteli, ona má vedľa vankúša položenú knihu "Beautiful WASPs Having Sex" od Dori Carterovej, manželky režiséra filmu Chrisa Cartera. (molcan2)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama