Reklama

Reklama

Za roky práce jako ostraha v muzeu, si Roger, Charles a George vytvořili velmi osobní vztah k některým uměleckým dílům, která střežili. Jenže teď přišel nový kurátor a hrozí, že se staří pánové se svými milovanými díly už nikdy neuvidí...  Film Staří a neklidní vám představí nejroztomilejší zloděje, jaké si jen dokážete představit. Tři muži, kteří pracují jako ostraha v muzeu, si až dosud žili v poklidném zaujetí uměleckým světem. Každý z nich je okouzlen některým z uměleckých skvostů, jenž střeží. Roger (Christopher Walken), Charles (Morgan Freeman) a George (William H. Macy) jsou uměním a především preferovanými objekty zájmu zcela unešeni. Přestože společně pracují již desítky let, blíže se poznávají až nyní, když nastala v muzeu krize - přišel nový kurátor, který má v plánu zcela změnit vystavované předměty a tedy okrást tři stárnoucí obdivovatele umění o milovaná díla. Naštěstí v sobě navzájem našli spřízněné duše, a tak se zrodí důmyslný plán na záchranu oblíbených uměleckých předmětů. Do zločinců mají daleko, ovšem jejich srdce je nutí spáchat zločin z vášně. Budeme svědky nejodvážnější umělecké loupeže všech dob, jejíž výsledek dojme i rozesměje zároveň. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

pan_Bily 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tématu a hlavně hereckému obsazení jsem od toho čekal o dost víc. Hodně jednoduché, až předvídatelné, zápletky (i na komedii). Scénář vůbec je celkově slabší, dost věcí je jen tak naťuknuto pouze do té míry, aby divákovi bylo jasné o co jde, jak se to asi stalo, slušela by tomu detailnější rozpracovanost. Ale není to úplně špatné. I když je fakt, že tomu hodně pomáhá obsazení hlavního tria. A i kdyby to mělo být jen kvůli tomu, tak se to dá a celkem příjemně se mi na to koukalo. Takový normální průměr, který neoslní, ale pobaví. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Říká se, že čím starší, tím lepší...Neplatí to tak ale docela u této kriminální komedie. Herci byli "Staří a"já byl chvílemi "neklidný". Prvoligový herecký čtyřístek Morgan Freeman, Christopher Walken, William H. Macy a Marcia Gay Harden zachraňují co se dá. Nevýrazná režie za pomoci animované sekvence, která jakoby vypadla odjinud a ani chvílemi rozdělený obraz nedodají tolik potřebnou jiskru filmu, kde vynikne bohužel jen pár scén, kdy jeden z hrdinů má holou prdel... ()

Reklama

Tonula 

všechny recenze uživatele

STAŘÍ A NEKLIDNÍ je sice perfektně obsazený film, ale samotná myšlenka, že někdo bude riskovat minimálně desítky let za mřížemi kvůli obrazu, který léta střežil, je poněkud vadná. Herci podávají klidný a vyrovnaný výkon sedmdesátníků... Ne, že by to byl úplný propadák, ale není to ani drama, ani komedie. Spíš jsou postavy trochu k politování a to je na úspěch filmu málo. Dění je navíc velmi snadno předvídatelné. Dobře třeba víme, že nahý George (???) do Dánska v bedně prostě nemůže odletět. Dokonce ho nemůže ani odhalit noční strážce. Je to dívatelné, ale trochu zklamání. 50% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman, Christopher Walken, Marcia Gay Harden, William H. Macy a já to neznala? Komedie s kriminální zápletkou "Staří a neklidní" je celkem dějově nezáživný záchvěv devadesátek.. Ale to obsazení to prostě utáhne, i kdyby to bylo sebeblbější, mám ty herce akt ráda.. Příjemná zábava, když u ničeho nechcete moc přemejšlet, i když děj měl pár svých světlých momentů.. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Netuším, o čem přesně tohle mělo být. Snad o posedlosti. Každopádně pokus o ztvárnění rafinované loupeže nebyl zas tak přesvědčivý, zvláště pak, když v hlavních rolích excelovala parta dědků s artritidou, počínající demencí a inkontinencí. Neříkám, že nemám rád tenhle druh filmů, ale potřebuji tomu alespoň trochu věřit. V tomto případě jsem nechápal smysl a dost jsem se nudil. Párkrát jsem se sice zasmál, ale to mi moc nestačilo. Nemastné, neslané. Bez nápadu a jiskry. Zřejmě to nepotřebuji vidět znova. Mezi jednou a dvěma hvězdami za herecké obsazení. 30% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (3)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 25. května 2009 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. V listopadu téhož roku byl vydán na DVD. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Boston a Worcester. (Terva)
  • Film byl produkován pod pracovním názvem The Lonely Maiden. (Terva)

Reklama

Reklama