Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V druhém celovečerním dobrodružství se budou naši animovaní hrdinové Fry, Bender, Leela, Profesor Farnsworth, Dr. Zoidberg a byrokrat 34. stupně Hermes Conrad snažit spravit trhlinu v časoprostoru, skrze kterou do našeho vesmíru pronikl obří chapadlovitý vetřelec s podlými úmysly a nadpřirozenými schopnostmi. Lidem na Zemi vnutí nové náboženství, do jehož čela se jako slepý k houslím dostane Fry, který obyvatele Země přesvědčí, aby "modrou planetu" opustili a vydali se na cestu do nebe... Zemi tak ovládnou roboti, v čele s nikým jiným, než Benderem.
Tento film je druhým v řadě z připravované čtveřice. Zbývající dva mají být na DVD trh uvedeny v letech 2008 a 2009. (havLord)

(více)

Recenze (270)

Master19 

všechny recenze uživatele

Uvodní pasáž je naprosto úžasná. Dokonce tak, že nejen diváci, ale dokonce i postavy zapomenou, že mají ve vesmíru trhlinu. Pak příchází chapadlová pasáž, která také není špatná, ale závěr je poněkud ufuněný, což je škoda, jinak bych se pěti hvězdičkám nebránil. Ty nenápadné srandičky, drobné vtípky, nebo mimoděčné detaily (všimli jste si šatů, co měla Amy na pohřbu?), dělají z Futuramy pořád nadprůměrnou záležitost. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zde se asi nejvíce projevil problém číslo jedna nejnovějších dílů Futuramy - celovečerní stopáž. Circa v první půlhodině se jednalo o kvalitní zábavu, srovnatelnou s klasickými epizodami, pak humor odešel ze hřiště a vystřídala jej nuda... a rázem jsem měl z tohoto filmečku poloviční zážitek. Ovšem na druhou stranu mám někdy pocit, jako by to nebylo ani o tomhle, jako spíš o nedostatku invence v dílně Groeningově... Pro mě druhý nejslabší díl ze série. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

BENDEOVA HRA bola peklo, BENDEROVO PARADNI TERNO bolo ako tak fajn a moj obľúbeny futuramácky celovečerák bude asi tento. Nie je tú síce až taká veľká kadencia hlášok a vtipov, ale pár scén je slušne nekompromisných ("Chcem za to tvoje prvorodené dieťa." alebo "On sa s nami pári"). Navyše sa to skladá z drobných fajn zápletiek, ktoré vytvárajú celkovú tému. A keď tvorocvia nevedeli ako ďalej, jednoducho to skončili. Dobre odvedená robota... ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Velice tříhvězdičkové, abych se vyjádřil trochu přízemně, v nejednom ohledu... Předně velice nevyvážené - začátek napchaný gagama nám posléze jen bolestně připomíná jejich poměrnou absenci v druhých dvou třetinách. Tradičně nejslabším elementem v univerzu Matta Groeninga je příběh - ne právě katastrofický, ale hluchý, nesoudržný a místy hodně nudný. Na druhou stranu - na tom Futurama nikdy nestála a ani v tomhle případě to není nepřekousnutelný problém - i v slabších chvílích tu a tam potěší nějaký Zoidbergův či Benderův vtípek, takže není třeba si nějak moc zoufat :) Celkový dojem tedy - za podívání to stojí, ale - zejména pokud jste fanoušek seriálu a čekáte manu - kolem a kolem, jde spíše o zklamání. 60% ()

baXter 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně další dávka Futuramy. Musím dát 5*, protože je to prostě Futurama. Srovnal bych to v kvalitě s předchozím filmem Futurama: Bender's Big Score (video film) . Je to zábava, ale je to prostě film a ne díl serálu a ke konci už trošku dochází šťáva a zábavnost, ale i tak paráda :) //aktualizace: mé nadšení ochladlo a srovnávám na 4 stars. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Když žil Fry s Colleen, volal Dial-A-Joke 8.128 krát. (HellFire)
  • Název odkazuje na frázi „the beast with two backs“, termín vztahující se k sexuálnímu spojení dvou lidí a běžně používané Williamem Shakespearem. (HellFire)
  • Při útoku chapadel monstra na město můžeme sledovat postavičky běžící do budovy pojišťovny. Jméno této pojišťovny zní „Space Farm“, což je narážka na „State Farm“ (velkou americkou síť pojišťoven). Slogan State Farm říká „Life, Auto and Fire“. Slogan Space Farm zní „Life, Auto and Monster“. (HellFire)

Reklama

Reklama