Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při stavbě nového Las Vegas se stane Fryovi nehoda, při které se naučí číst myšlenky, díky přívěsku, který se mu zabodne do hlavy a tedy do mozku. Poté, co Fry objeví své nové schopnosti, ho vyhledá skupina lidí se stejnými schopnostmi. Tuto skupinu vede tajemný muž č. 9, který Fryovi řekne, že jen on může zachránit vesmír před zničením. Fry se dává do služeb pana Wonga, který chce zničit celé jedno rameno Mléčné dráhy, kvůli stavbě největšího minigolfového hřiště ve vesmíru. Této stavbě chtějí zabránit ekofeministky, ke kterým se přidá i Leela a další ženy z Futuramy a Planet Expresu. A tím se rozpadne celý Planet Expres...... Dalším vedlejším příběhem je příběh Bendera, který se zamiluje do ženy Don Bota, šéfa robomafie. (artuš)

(více)

Recenze (202)

HAL 

všechny recenze uživatele

Smutné, nejlepší americký animovaný seriál všech dob... a musí skončit tak špatně. Film sice na rozdíl od těch starších vcelku drží pohromadě a má jakýs takýs sledovatelný děj, ale ten není ani trochu originální a vlastně ani vtipný. Genálních gagů, které se staly pro serii trademarkem, satiricky si utahujících z lidských vlastností, historie, či celé společnosti, je tu poskrovnu a vlastně se smrskly na pouhou zelenou agitku. Ani ten Nixon radostně nařízující odposlechy nemá až takový drajv jak by mohl... zato hloupých pádů a dalších mnohokrát opakovaných rádoby-vtipných scének je tu spousta. A mohl bych i pokračovat: Bender je nevýrazný, Zoidberg skoro nemá prostor, Farnsworth není šílený, atd. Není to extrémně nudný film, jen starší Futuramě nesahá ani po kolena... ale co je v něm největší ZLOČIN - vynikají romantická linie mezi Leelou a Fryem, která táhla celý seriál už od začátku a je na ní postaveno mnoho a mnoho vynikajících dílů, se tady celou stopáž řeší jen minimálně a není ani trochu emotivní... aby pak najednou skončila tím nejstupidnějším klišé jaké se ve filmech objevuje. Prostě smutné. 5/10 ()

krypton22 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než třetí film, o chlup lepší než druhý, víc se k tomu bohužel říct nedá. Doufal jsem v katarzi, která nepřišla, čekal jsem emoce, které se nedostavily (až na jeden moment těsně před koncem) a nebýt solidního příběhu a (konečně) několika záblesků humoru, byl by to smutný konec legendy. Snad to příště bude lepší (ať už to příště bude za rok nebo za 10 let). ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Futurama film, dvě hvězdy jsou možná přehnané, ale ne zas tak moc. Pár zajímavých fórů se tu najde, snad možná i tak deset, ale z většiny těch ostatních cítíte pouze snahu být vtipem, často prostě projdou, "ha, tady jsem se měl zasmát", řekne si divák a jede se dál, někdy ty situace zavání i trapností. Opět je tu silná recyklace. Futurama má celkově méně stálých postav než Simpsonovi, takže se i rychleji okoukaly. Konec je sice dobrý (jako i u ostatních Futurama filmů), opět i lehce zamrazí ("Homo sapiens? Myslel jsem, že zachováváš jen DNA ohrožených druhů"), možná, že i tenhle díl působí "nejfilmověji", ale celkově je to prostě vyčpělé, nemá to šmrnc. A to jsem si myslel, že se Futurama po překvapivě velmi dobrém třetím filmu zase zvedá k výšinám, které nepamatuje tolik let. Aspoň, že jsme se na konci tohohle filmu dočkali toho, na co jsme čekali po celé ty roky...ale spolu s tím přišel i pravděpodobně celkové rozloučení s touhle partou, fňuk. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Po čtvrtém filmu už konečně mohu prohlásit, že si tato série drží sinusoidní kvalitu :-) Inu, režisérovi Peteru Avanzinovi se daří líp, jako Dwaynu Carey-Hillovi... Into the Wild Green Yonder je ze všech Futurama filmů tím nejsoudrženštějším a konečně tedy vypadá víc jako film a méně jako několik poslepovaných epizod. Na plakátové rýpání do mediálně propíraných témat už jsem se zvykl a poloinfantilní futuramacký situační humor mě snad nikdy nepřestane bavit. ()

TomStall 

všechny recenze uživatele

Jako už tradičně u každého futufilmu, problémem je rozvleklý děj a rozdrobené gagy.. Abych řekl pravdu, z každého předchozího filmu si pamatuju jen velmi stručně děj, ale žádné zásadní fórky se mi do hlavy nestihly dostat, jako tomu bylo téměř u každého dílu seriálu. Každopádně, jako zakončení se mi to zdá celkem důstojné, zvlášť konec příběhu, potažmo celé Futuramy, byl dojemný.. Takže ještě jednou díky Matte! "Look out Vegas, I´ve got a system!!.........Hohohohoho....oooooo..... I´m bankrupt" :-D ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme odznejú pravdivé vedecké poznatky ako Gap Keeler, prstenec Saturnu, asteroid 2261 Keeler a kráter na Marse s názvom Keeler. Všetky tieto veci sú pomenované podľa astronóma Edwarda Jamesa Keelera. (Greenpeacak)
  • Název filmu je odkazem na název hymny amerického letectva Into the Wild Blue Yonder a dokumentární film The Wild Blue Yonder. (artuš)

Reklama

Reklama