Reklama

Reklama

Bereavement

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh začíná únosem malého chlapce Martina, který trpí vzácnou nemocí, díky které jeho tělo necítí bolest. Celých pět let zůstává jeho zmizení tajemstvím, až do doby, než se Allison, mladá dívka z Chicaga přistěhuje na venkov k rodině svého strýce. Ten přislíbil jejímu otci, že v případě smrti jednoho z nich se ten druhý postará o jeho děti. Na venkově se Allison shodou okolností dostává do víru hrůzných událostí, které zůstávaly dlouho utajeny v jedné staré jateční budově. Minulost staré jateční balírny otvírá své krvavé dveře a malý Martin dostává šanci na záchranu. Pach krve a hlas nářků však zanechává svůj morbidní odkaz. (Beastmaster4)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (95)

kingik 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli poprsí hvězdné herečky a pak to ostatní, které už je ovšem ze skutečně působivého hororového ranku. Není až tak vyloučeno, že režisér Stevan Mena v minulosti pracoval na jatkách, stejně jako zaostalý a vyšinutý zabiják z jeho filmu, bojoval se svými děsy a dodnes unáší mladé dívky do těchto nehostinných prostor, kde s nimi zachází jako s masem na porážku. Jeho konání mlčky přihlíží rovněž ze sousedství unesený bezbranný chlapec s diagnozou vzácné choroby jejíž průvodním znakem jsou necitlivé reakce na bolestivé podněty. At je to jak chce, Mena umí navodit hutnou hororovou atmosféru jedna básen doprovázenou stísněným pocitem strachu při němž tuhne krev v divákových žilách. Jeho hrůzyplný film si jde poměrně přímočaře za svým. A co je sympatické, že se nevytasí se závěrečnou "shocking" pointou převracející předchozí děj naruby. Aby měl všechno dostatečně pod kontrolou vzal si vedle režie na starost také produkci, střih, hudbu a scénář a při takovém množství činností obvykle vznikají rezervy, ale až na občasné výpadky logiky to zvládl a s žánrem umí skvěle pracovat. Nespoléhal jen na drastické scény, kterých je ve filmu rozeseto hojně, ale byl překvapivě dobrý i v nenervujících mezihrách. Diváka uměl co chvíli chytit pod krk a pěkně vydusit. Kamera uměla ve špinavých prostorách starých jatek působivě rejdit a bloudit. Stříkající krev z obětí nejednou navodila dojem, že ohodí i diváka a to i přes absenci formátu 3D. Mena je pro horory zkrátka jako dělaný. A pak měl na place ještě jednu devízu, která tomu nasadila tu pravou hororovou korunu a sice magicky pohlednou Alexandru Daddario v roli Allison, která po tragické smrti svých rodičů přijíždí z Chicaga na zapadlý venkov bydlet ke svému strýci. Vedle toho, že se náramně dobře v hororu vyjímá, umí také ukázkově křičet hrůzou a má naditý dekolt. Info kolem ní je sice taková omáčka, které diváka moc nevytrhne, ale jakmile vypochoduje na scénu v uplém tílku o číslo menším, její postava dostane úplně jiný rozměr. Její zásluhou jsem přehlédnul určité nedomyšlenosti v ději (zabijákova přílišná důvěra v uneseného chlapce a nulový strach z prozrazení nebo jeho útěku, protože mu jako jedinému umožnil volný pohyb, na zchátralá jatka po celou dobu nikdo nezavítá a nezajímá se o ně, ve vesnici je nějak podezřele málo obyvatel, zabiják projede ve své dodávce kolem atraktivní a v té chvíli osamocené Allison, ale na rozdíl od ostatních dívek ji neunese) a po zbytek filmu jsem tipoval objem jejího vyvinutého hrudníku. Jelikož s každou příští scénou rostl, tak jsem nedospěl k žádnému konkrétnímu číslu a nedozvím se kolik toho skrýval její napěchovaný dekolt. Oproti tomu však do svého filmu talentovaný režisér napěchoval veškeré potřebné hororové ingredience. Mena sice promarnil šanci svléci Alexandru, ale ukázal, že by byl sám proti sobě, kdyby v budoucnu nenatočil ještě jeden takto zdařilý horor. Mé hodnocení: 90% ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Konečne "zlo" vyhráva nad dobrom a zároveň to menšie zlo poráža väčšie.hm tak nejako mi to prišlo:) Ale nie Bereavement je klasický horor akých už tu bolo, lenže je fakt dobre natočený. Už od začiatku sa niečo deje a tých nudných pasáži tu prakticky niet a to pri neštandartnej (na podobné horory) stopáže určite poteší. Potešila aj Alexandra Daddario, skôr jej neobyčajné chutné kozy (skoro ma vystrelo, keď bola iba v tielku) a teším sa čo predvedie v novom Texasskom masakry. Vidieť také kozy v 3D.... Leatherface ide na 100% bokom :) ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem myslel, že se budu ale brutálně nudit a že budu jenom civět na kozy hlavní hrdinky. To jsem sice dělal, ale nějak za půlkou se film rozjel do perfektních otáček, nemilosrdného vraždění všech sympatických i nesympatických postav a hlavně celkem šokujícího závěru, který by některé slabší povahy nemusely vydýchat. Nakonec spokojenost. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(11/2014) / Pýtam sa prečo sme si museli odtrpeť "úvodnú" hodinu kým sa niečo začalo diať? Kopa nudy a kecov, ktoré nemali nič spoločné s tým čo film chce byť. Keby pán režisér nechal Sašku pobehovať v tielku kludne celú hodinu, urobil by lepšie ako skúšať budovať atmosféru alebo čo. Ako celok je Bereavement hrozne rozháraný, chcelo by to poriadne učesať. Škoda hlavne tých pár excelentných motívov a momentov, ktoré sa z tej nudy občas vynorili. Remeslne natočené na úrovni, len to ale nestačí. (4/10) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Za tři, ale s odřenýma ušima. Bereavement už totiž postrádá onu syrovost a všudypřítomný pocit beznaděje staršího Malevolence. Tajemný maskovaný zabiják je nahrazen "obyčejně narušeným psychopatem" se zvrhlými úmysly, co potřebuje předat žezlo svému malému nástupci. Děsivost se taky téměř vypařila, místo ní nastupuje v druhé polovině filmu lehká brutalita. Jenže nefunguje tak jak má, divák je totiž otupěný zbytečně přemrštěnou stopáží. Mena tedy s druhou částí své plánované trilogie zůstává na půli cesty k vytvoření něčeho zvláštního, tedy co se hororového žánru týká. POZOR: počkejte si na konec závěrečných titulků. Film ještě chvilku pokračuje a navazuje na předchozí Malevolence. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama