Reklama

Reklama

Vražda jeho rodiny byla smrtící hovadina. Krvavá cesta za pomstou... Poté, co byla snoubenka Jompy Tormanna včetně celé rodiny a všech svatebních hostů zastřelena gangem zabijáků, se Jompa Tormann probouzí na nemocniční posteli. Vyhledá pomoc mistra bojového umění pana Handjagiho, aby začal svou cestu za pomstou proti všem, kteří se podíleli na masakru. Jednoho po druhém škrtá Joompa ze svého seznamu "smrti", dokud nenaplní svou pomstu vraždou toho posledního, vůdce gangu Papa Bulji. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Dříve než Bulja jsem videl Dead Snow od Wirkoly. Tam jsem se zasmál náramně. Navíc. Tam mi ta norština ani tak moc nevadila. Tam ji moc nebylo a dalo se to. Navíc jsem to měl s českýma titulema. Ale Bulja koukat a poslouchat v norštině, která je pro mě neskutečně nezáživná, číst si do toho anglické fekální termonukleární titulky a všechno si to šrotit v hlavě je naprosto neskutečný počin, za který jsem hrdý. Kill Buljo je úchylarna na druhou. Ruce, hlavy, půlky těla... všechno tu lítá. Šíleně mě dostala perforace hlavy od těla pomocí měřidla tlaku.. to je vychytávka jak blázen. No prostě totální krávovina. Když ale máte rádi úchylnost, fekálie, sprosté nadávky a holdujete šílenému norskému jazyku tak do toho jděte. Caradina ani Turamnovou tu nenajdete ale Henriksen s Wirkolou v hlaví roli jsou prostě hustí :D ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Je to lacné, béčkové a neskutočne nórsky úchylné, ale akýmsi zvláštnym spôsobom ma to bavilo. Tommy Wirkola válí a celý film prasiackym spôsobom útočil na moju bránicu. Čo na tom, že si vybral zrovna ten najprízemnejší štýl humoru? Diváci, ktorí majú nadhľad a zmysel pre tú najťažšiu recesiu si určite budú film sťažka užívať. Ja som mal pocit, že film natočila dobre zohraná partička kamarátov, ktorá si celé natáčanie celkom užívala a niektorí si tu strihli aj po dve roličky :) Ústredný song od kapely Banana Airlines proste niekde musím zohnať a navyše už aj rozumiem, prečo nóri a policista Sid Wisloff (ktorého si zahral Tommy Wirkola) nemajú radi Laponcov :) ()

Reklama

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Ovčí syndrom naplno nebo chcete-li jak zahubit diváka kinofláků a cdfd hledače nejlepších filmů do několika minut. Pro mě ideální zaplnění času, u které se dostalo i na záchvaty smíchu, sice ne tak časté, ale rozhodně silnější než u 90% seriózně zaplacených komedií z produkce USA.A zdaleka to není vše jen o humoru a nadsázce. Dojde i na překvapivě akční pasáže, někdy až hororově nechutné a co potěší oko fanouška, tak určitě odkazy na velkou řadu snímků(ne jen Kill Bill) a je vidět, že tvůrci se nechávájí inspirovat klasikou a hážou jednu poctu filmové historii za druhou a je v tom cítit respekt. A to nemluvim o práci kamery, herců a postprodukce, prostě mam pocit, že většina lidí tady na csfd a na imdb je s tim hodnocenim mimo a nejspíš teda jsou mimo i v posuzování ostatních počinů, které jim nespadaj do jejich omezené představy o kvalitním filmu.Takže stručně závěrem, Kill Buljo je velkej nářez za malý šlupky. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Film staví na nadsázce a na obhroublém humoru, který místy sklouzává k samoúčelné nechutnosti (scéna u věštkyně). Jeho předností je to, že se naváží do řady témat, na něž nám současní mocipáni dovolují mít pouze oficiální, propagandou šířený názor: emancipace žen, homosexualita, mentálně postižení jedinci, národnostní menšiny. V dnešní době prolezlé politickou korektností je to celkem příjemná protiváha brainwashingu, jemuž nás vystavuje neomarxistická skvadra, která nyní v podstatě už ovládá Evropu, o USA ani nemluvě. ()

hous.enka odpad!

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmové parodie. Severská kinematografie mi přijde kouzelná a Kill Billa jsem viděla snad stokrát. Jenže tohle... tohle příliš smrdí fekáliemi, vulgarismy a doslovným kopírováním scén (a tedy vykrádáním) své předlohy. Film nejenže není vůbec vtipný (a tedy komediální), ale je to jen ubohý parazit, co se snaží svézt na tarrantinovské vlně, aniž by kult posunul dál. Shame on you! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Většina parodií ve filmu jsou jen prvoplánové skeče, najde se tu však i parodie na film Deliverance. Odehrává se, když policista Sid vzpomíná na akci, při které ho znásilnila parta laponských horalů. Vše se odehrává stejně jako ve výše zmíněném filmu a na pozadí dokonce hraje ústřední melodie snímku. (SHI-SHA)
  • Quentin Tarantino (režisér Kill Bill) se na tento film díval a velice se mu zalíbil. Dokonce režisérovi této parodie poděkoval. (ČSFD)
  • Kill Buljo je první celovečerní film režiséra Tommyho Wirkoly. (ČSFD)

Reklama

Reklama