Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zneužívaná Samantha se odstěhuje od svého nevlastního otce a i přes varování jejího přítele Agunga se ubytuje v penzionu poblíž hřbitova. Zde se nachází strom, ve kterém údajně žil ženský zmutovaný netvor. Všichni, se kterými je Samantha v kontaktu, začnou jeden po druhém záhadně mizet. (Okara)

Recenze (23)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Hlavnou hrdinkou je Samantha, ktorá si prenajme byt v starom sídle pri cintoríne. Presne uprostred cintorína stojí obrovský strom, v ktorom podľa legendy prebýva Kuntilanak, ženský démon, ktorý vyzerá spolovice ako starena a z polovice ako kôň. Ukáže sa, že legenda je pravdivá. Samantha zistí, že má schopnosť vyvolať tohto démona a zakliať všetkých, ktorí ju ohrozujú. Indonézia ma opäť príjemne prekvapila. Aj keď zápletka je veľmi jednoduchá a nijakých veľkých zvratov sa nedočkáme, horor má atmosféru a zaujímavý príbeh. Záver je neskutočne desivý. Po Mati Suri je to druhý indonézsky horor, pri ktorom som mal ku koncu zimomriavky. Odporúčam všetkým milovníkom duchárin. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme som mal taký schyzofrenický pohľad. Film bol dobrý, ale nevedel som sa dočkať kedy to skončí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Samantha sa ubytuje v malom penzióne neďaleko cintorína. Na cintoríne sa nachádza strom o ktorom traduje temná legenda, že v ňom prebýva Kuntinalak. Mýtická ženská bytosť, ktorá vraždí ľudí na zavolanie. Privolať do našeho sveta sa dá iba zvláštnou piesňou zaspievanou vyvolenou osobou. Pokiaľ ho daná osoba ovládne, poslúcha ho na slovo a plní akúkoľvek túžbu. Originalita našim kamošom z Indonézie rozhodne nechýba, ale tým to končí. Vraždy bez nápadu, ktoré ani len nie sú zobrazené, samotný Kuntinalak by sa mi možno aj pozdával, no museli by ho ukázať. Sú to len akési záblesky. Buď je tma, alebo, ako je to už zvykom, miká kamera. Pre mňa osobne priemerný horor bez lakačiek, ktorý nijak nevystraší, nepobúri - 45 %. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe som asi vysiel z cviku, takze tento, normalne skor trojhviedzickovy ducharsky horor, ma prinutil vacsinu casu vykukovat na obrazovku spoza vankusa. Tajomna, strasidelna atmosfera sa tu najde, ale prve husle hraju efektivne lakacky a originalne hnusna matoha. Prave vychvalovany zaver bol pre mna skor vydychnutim, neprisiel mi nijak zvlast intenzivny ani vyborne vygradovany, dokonca mierne pokazil dojem hororovej pecky. Pribeh sa tiez velmi nesnazi mat hlavu a patu a strasidelne situacie cuca z prsta pomerne okato aj na svoj zaner. Hviezdicky ale zaokruhlim hore - aj napriek tymto vadam nemozem popierat, ze ukazovak (pre istotu) stravil nad tlacitkom volume down vacsinu stopaze. A tiez pre dokonaly zimomriavkovy pohlad hlavnej hrdinky, ked zacala spievat. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Kuntilanak je skutečně kvalitní duchařina, která má od začátku svižné tempo. Na indonéský horor se jedná o velmi kvalitní hororovou záležitost. Musím uznat, že tak skvělá atmosféra se jen tak nevidí. Napětí nechybí a děj je od začátku chytlaví i přesto, že nerozumím ani slovu a musím číst titulky. Tempo se dostane do nejvyšší úrovně k závěru a napětí vzroste o několik stupňů, do toho zhoustne atmosféra a díky tomu je závěr perfektní. Už dlouho jsem neviděl tak napínavý hororový závěr a divák se dokonce začne i celkem bát. Vše má svou logiku a hlavně od začátku dobrá hudba, která doprovází celý snímek a dává všemu daleko větší náboj. K závěru hudba, zpěv a zvuky okolo jsou děsivé. Já jsem s tímto kouskem nadmíru spokojený a mohu jedině doporučit.. 9/10 = 90% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tiež ma Indonézania milo prekvapili a to tým, že do hlavných úloch postavili gazelky s telom ako prútik a prdelkami jak dva strúčky cesnaku. Aspoň na chvíľu som zabudol na ich herecký potenciál a tie neuveriteľne stupídne dialogy. Hoci hlavný duch bol dobrý, rozhodol som sa, že Kundy na lak ma už nelapia a tak 2ku a trojku ťahať nebudem! ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Místy dobrá atmosféra bohužel nezachránila dojem z velice amatérského provedení. Po té duchařské stránce si nemohu stěžovat, atmosféricky mě to vtáhlo do děje a občas mě scény s duchem stromu Kuntilanak dosti vylekali, ale bohužel herecké výkony byli podle mého hlediska na bodu mrazu a to kazilo celý film. Možná takoví Indonésané jsou, toto je první film Indonéské produkce, který jsem spatřil, takže nemohu porovnávat. Nicméně hodnotím podle svého gusta! ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhém shánění jsem zhlédnul tento velice vyvedený mysteriózní snímeček. Přesto, že asijské horory dvakrát v lásce nemám, tak tento mi díky budování atmosféry sedl. Už od první scény se snem jsem věděl, že se bude jednat o povedený filmek, pár nudných momentů tam bylo, ale famózní konec to zase vytáhl pěkně nahoru. Pro milovníky asijských hororů založených na budování atmosféry je toto asi jeden z vrcholů. 75% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ze začátku pořádně atmosferická duchařina,která má nápad a pořádný spád,ale asi tak od 40% filmu Mantovani všechno zastaví na jednom místě a vše co si pracně budoval doslova promarní nezáživnou nudou o zpívající kundičce,která když rozjede tón a ušklebí se,máte to vskutku spočítané.Nudné vraždy,kde není nic vidět, totální absence lekaček.Ze začátku se dozvídáte zajímavou historii o staré ubytovně a píchač hlavní hrdinky se svými yellow friends odkrývají zajímavé doměnky,jenže s tím jak už sem řekl přestane Mantovani úplně pracovat a vše nechává hned vyplout a nesnaží se o nějaké mysteriózní věci a jen tupě vraždí a zoufale nudí.Když se čubička konečně rozhodne docválat do prvního patra začne to mýt zase trošku koule,hlavně ty děti nebo co to bylo uměly dobře polechtat pytlík hrůzou,jenže ten závěr mě zase jen vycedil kyselej nechápavej úsměv a utvrzení se v tom,že Asiati sou prostě jen ,,divný´´. 40% zívačka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rozjezd dobrý, Julie Estelle v hlavní roli skvělá (hlavně když zpívá Kuntilanačí píseň), Kuntilanak samotná vynikající. Jen škoda slabé střední části a trochu kýčovitého závěru. Ale jinak slušný kousek. Má to své kouzlo i atmosféru. Možná jsem příliš skoupý. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Strom je bezva. Nápad s duchem je bezva. Julie je bezva. Děj není bezva. Ostatní herci nejsou vůbec bezva. Mordy jsou velmi málo bezva a koneckonců i ten závěr má k bezva statusu daleko. Moc mě mrzí, že je to tak málo bezva, protože to určitě nějaký ten bezva potenciál mělo. Ten byl ale trestuhodně promrhaný, proto ani moje hodnocení není kdovíjak bezva. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka s vydařeným závěrem. Odolám a nenapíšu spoiler. Ale mám cukání v prstech .) Každopádně bych některým lidem taky s chutí zazpívala. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Rozhodol som sa dať šancu indonézskym hororom. V súboji: Kuntilanak vs Air terjun pengantin zvíťazil s prehľadom ten prvý (ikeď išlo o rôzne typy hororov). Najmarkantnejší rozdiel bol v budovaní atmosféry a celkového podania. A Kuntilanak v tomto obstál, ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale tato duchařina mě teda vyloženě nebavila. Kromě solidního závěru je film veskrze nudný, ve kterém se do zblbnutí opakuje jedna scéna – Samanthu někdo něčím nasere, ona upadne do jakéhosi tranzu, začne si prozpěvovat písničku na vyvolání Kuntilanaka, který vyleze ze zrcadla a zamorduje toho zmetka, co jí naštval. Tato scéna se ve filmu bez jakékoli inovace opakuje čtyřikrát(!), takže ve finále mi to už lezlo opravdu na nervy. Navíc je film z hlediska příběhu zbytečně překombinovaný. Původně jsem chtěl projet všechny díly, ale jednička mě spolehlivě odradila. Asijské duchařiny já moc rád, ale pro příště zamířím raději do Japonska... ()

Game90 

všechny recenze uživatele

Dievčina a prenajatá izba neďaleko cintorína na ktorom je strom v ktorom prebýva tzv. Kuntilanak, napoly žena a napoly kôň. Neskôr zistíme že dievčina dokáže tohto démona vyvolať a urobiť čoromoro. Výborná atmosféra, strašidelné časti. Po dlhom čase duchárčina ako má byť. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Trošku pomalé na můj vkus. Pár solidních scén, pár solidních záběrů. Jinak nevím, na co si tento film hrál. Původní jazyk mi lezl na nervy. 201408189222/9523 ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý horor s celkem originálním nápadem (ano i to se dnes ještě dá), ale v trochu neoriginálním hávu. Příšera/duch působí celkem efektně do chvíle kdy si libuje v rozostřených a rozklepaných záběrech, bohužel ke konci kdy se zaostří a před kamerou stráví víc času, už moc děsuplně nepůsobí. Trochu se mi nelíbilo přivolávání ducha pomocí zpěvu, protože indonéský zpěv je hotová katastrofa, naopak zvolené prostředí bylo plusem filmu. Celkem film zůstal stát někde na pomezí průměrného a dobrého hororu. 60 % ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Kuntilanak mi dlouho unikal, ale po doporučení v jednom nejmenovaném hororovém časopisu jsem si tento kousek musel pustit. Tento horor se snaží být originální alespoň ve ztvárnění ducha. Duch ženy s kopyty. To je opravdu nevídané. Ovšem působí spíše komicky. A v poslední scéně kdy bojuje hlavní hrdinka s duchem to vypadá, tak jako by duch tančil. Což působí opravdu divně. Nejlepší scéna byla dle mého když oběť ujížděla autem. To byla paráda. Chybí zde pravá hororová atmosféra a příběh je až moc dlouhý, zbytečně. Kuntilanak zřejmě patří mezi nadprůměrné asijské horory. Ovšem ke špičkám jako je Shutter si nemůže ani čichnout. A ve srovnání se světovými horory bude vždy průměrný. Dvě hvězdy. ()

Reklama

Reklama