Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1969 a Amerika zažívá období změn. Rodinné usedlosti v pustině jakoby se ale vyhnuly: dál tu vládne staré zlo. A právě na stauntonské farmě hrůzy se náhle ocitá parta mladých lidí, kteří se původně chtěli dostat stopem do Washingtonu. Už není cesty zpět. Strašné tajemství čeká, atmosféra strachu houstne... krvavá žeň na sebe nenechá dlouho čekat. V drastickém hororu nové generace z dílny režiséra Camerona Romera - syna legendárního tvůrce Noci oživlých mrtvol George A. Romera – hrají Kathy Lamkin (Texaský masakr motorovou pilou), Kiko Ellsworth (Dexter), Cooper Huckabee (Panoptikum), Cristen Coppen a David Rountree. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nikterak originální zápletka sebou však přinášela jeden velký otazník a to příjmení Romero uvedené na postu režiséra. Dopředu jsem si o tomto slasheru / hixploitationu nic nezjišťoval, přesto jsem zaregistroval jeho velmi nízké hodnocení na internetu. Ani to mě však neodradilo, protože jsem byl zvědavý, jak si Cameron povede a navíc mám tento druh filmů docela rád (starší kousky tohoto subžánru patří k mým nejoblíbenějším vůbec). Jenže jak vidno, chlapec se teda moc nepotatil a Staunton Hill patří zcela po právu k snad vůbec nejhorším kouskům tohoto odvětví, jaké jsem zatím měl možnost vidět. Již samotný fakt, že první polovinu filmu jsem se neskutečně nudil a ani žádná z postav mě vyloženě neokouzlila, bylo jasným signálem, že tady nebude něco v pořádku. Na dementní chování postav jsem si již zvykl, ale tady to místy někteří ze zúčastněných doháněli přímo do extrému. Navíc ani samotní záporáci, nebyli přímo ukázkovými burany, na jaké jsem povětšinou zvyklý. Přitom Kathy Lamkin už má ledasco za sebou a nechápu, proč se nechala ukecat k účasti na tomto paskvilu. I já si hned vzpomněl na Turistas či Texaský masakr, ale tento film jim v ničem nesahal ani po kotníky. Je tu sice trocha brutality v podobě porcování lidských těl či skalpování, ale vše bylo provedeno tak lajdácky, že ani při sebemenší vůli mě to nedokázalo uspokojit a to mám bizarní / morbidní situace opravdu rád (spíš bych řekl, že na nich i docela ujíždím). Pak jsem se ale podíval na mrzký rozpočet filmu (750 000 dolarů) a hned mi bylo všechno jasné. 30% ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Stauntou Hill je další z těch řad vyvražďovaček, nad kterými se nemá smysl ani trošičku pozastavovat. Nic originálního tady nenajdete a tak za zmínku stoji snad jen těch pár gore scének, které mají slušné předpoklady některé jedince slabších povah dohnat i k nevolnosti. Herci zvlášť pak ta potrhlá rodinka, vypadá spíše k smíchu, než aby někoho hrůzou strašila dlouho po nocích v posteli a tak bych označení horor spíše smazal být distributorem z obalu filmu. Scénář je stejně pitomý jako partička teenagerů a nepřekvapí ani původně šokované odhalení na závěr. Ano ano kdo by to kdy mohl tušit..., že za vším byl zahradník. Nuda za jednu hvězdičku a to díky první řezničině ( teď si připadám jako uchyl :D ). ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Je to už dávno, co jsem tohle viděl prvně a myslel jsem si teda, že to byla alespoň průměrná podívaná, ale bohužel tohle bylo špatné. Třeba s Texaským masakrem z roku 2003 se tohle nedá srovnávat! Všechno tu je špatně. Strašně dlouhá předehra, která vás nakonec unudí tak, že když se tu něco začne dít, tak vás to nezvedne ze židle. Nevýrazní herci, příběh nic moc a gore to také nebylo... ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor nebyl až tak strašný jak jsem čekal ale žádná sláva to taky není. Ze začátku to je docela zajímavý ale potom to začne být nudný, potom tam sou pár brutálních vražd a ke konci filmu to začne být docela i zábavný. Hudba je docela dobrá a efektivní, postavy ujdou a příběh ujde. Za mě 4-4,5/10. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

A zase mnohokrát omleté schéma. Partička mladých někam jede, cestou se zdrží na místě kde vůbec nechtěli a co čert nechtěl, zrovna je tu také podivínská rodinka toužící po jejich krvi. A to se první krvavější scény dočkáte až v polovině filmu. Já se ptám - kolikrát tohle ještě budou filmaři recyklovat bez sebemenšího nového nápadu ? Pro mě téměř ztráta času. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie trvalo 6 týždňov. (beso74)

Reklama

Reklama