Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

oje 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedené a silné drama, kterému nemohu snad nic vytknout. Jednoduchý příběh, ale ve skvělém podání ukazuje, jak lehce se může život zvrátit. Strhující režie nenechala můj tep klesnout ani na minutu a nechala mě protrpět si společně s Dorffem. Skrze hlavního hrdinu poznáme, jak funguje vězeňská politika se zvrácenými pravidly bez citu a co může z člověka udělat pobyt za mřížemi. Chtě nechtě tu spořádaný hrdina zabředává hloubš a hloubš do hrůz kriminálu. Realistické a působivé zpracování příběhu, doplněno o další zajímavé postavy a jejich trápení, dává ve výsledku skvělý zážitek. Autentickou alternativou o životě za mřížemi je vydařená Cela 211. Alternativa: Celda 211, Animal Factory, Prophète, R, Lockdown, In Hell, Lock Up. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na Zločince jsem se těšila především kvůli Stephenu Dorffovi a mému oblíbenému vězeňskému tématu. Val Kilmera nemám nijak v oblibě, ale jakmile se objevil na scéně, exceloval v každém záběru. Protřelý vězeňský veterán, obtloustlý, fůsatý a s brýlama. Dostal mě:) Půvabnou stránku v tomto drsném, chlapském prostředí zastává krásná Marisol Nichols. Zločinec ukazuje krutý, tvrdý a brutální portrét života v tom nechvalně proslulém vězení San Quentin. "Tak jo, ty ucho, budu hodnej veterán a naučím tě vězeňský politice." ()

Reklama

=woody= 

všechny recenze uživatele

Dobrej ve spolek, velké překvapení, velké.. Film neztrácí čas zbytečnou omáčkou a servíruje pěkně ostrý naložený masíčko! Mohlo to celé jít do kopru s tuctovým příběhem a klišé volajícím z každičké cely, naštěstí tu ale máme velmi realistický příběh, který sevře žaludek každému z nás, protože takhle jednoduše se může život zhroutit fakt komukoliv.. Co je ale nejskvělejší, to jsou výkony docela netypických představitelů hlavních úloh! "Stavros" Stephen i "Ztracený" Harold hráli náramně, nejcharismatičtější byl ale netypický "Big" Kilmer! :-) Wau, pane Waugh! A poklona.. Vy ostatní se mějte filmově! Woo. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma a opravdu surové vězenské prostředí. Takové podmínky by měli zavést v českých věznicích, aby kriminálníci věděli, že je čeká něco jiného než televize, válení se na posteli, čtení knížek a luštění křížovek. Pokud budou v ČR věznice na stejné úrovni jako hotely, tak se tam budou vrahové pořád rádi vracet. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jako nenáročnou stylovou žánrovku tenhle kousek beru, ale důrazně odmítám představy, že jde o jakousi hlubokou analytickou sondu do stavu amerického vězeňského systému a zároveň silné a přesvědčivé psychologické drama. To přitom nemám o americkém vězeňství, které z podstatné části přešlo do rukou soukromých společností, které se snaží maximalizovat zisky na úkor svých oveček, velké představy. Je to přehnané, natočené na efekt a emocionálně manipulativní, jak už v tomhle proudu americké filmové produkce bývá často zvykem. Brutalita ze strany dozorců je samoúčelná a celá řada scén by při snaze o realistický přístup neobstála. Ale jak už jsem výše napsal, pokud jde o zábavnost, určitě neurazí a jako nízkorozpočtové béčko je to určitě od tvůrčího týmu trefa do černého. Celkový dojem: 60 %. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • V jednom momente filmu John (Val Kilmer) spomína svoju dcéru. Hovorí, že teraz bude mať 27 rokov. Podľa jeho tetovania na jej ruke by však jej aktuálny vek bol 22 alebo 23 rokov. (Arsenal83)
  • Režisér vnesl do filmu osobní zkušenost, když působil po dobu dvou let jako tajný kurátor ve státě Kalifornie, aby dokonale poznal gang svět. (Roman.Ticka)
  • Tetovania, ktoré nosí postava Val Kilmera, sú autentické, založené na výskume herca a režiséra Rica Romana Waugha. Návrhy odrážajú najmä prísne strážené väzenské tetovania, ktoré mali väzni v čase, keď bol film natočený. (Arsenal83)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama