Reklama

Reklama

Akvabely

(festivalový název)
  • Francie Naissance des pieuvres
Trailer

Obsahy(1)

Dívčí tým synchronizovaného plavání se stane objektem pozorování vážné a obyčejné patnáctileté Marie. Její zanedbávaná, obézní a dětinská kamarádka Anne to nese velmi těžce. Marie se upne na kapitánku týmu Floriane, která flirtuje s hráči vodního póla a její týmové kolegyně ji pomlouvají za její údajné uvolněné mravy. Přesto se Floriane začne z Marií kamarádit. Nejdřív ji spíše využívá, ale postupem času se opravdu spřátelí. Florianin přítel stále více naléhá a ona se bojí, že bude odhaleno, že je stále panna. Pro Marii je to velká příležitost, jak přátelství s Floriane ještě zintenzivnit. Akvabely je nejen citlivý film o přátelství a prvních láskách, ale zobrazuje také obyčejnou krutost, které jsou mladé dívky schopné. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Hezký film o dospívání a hledání své orientace, první sexuální zkušenosti a tak. Mezi filmaři docela oblíbené téma. Příběhově i myšlenkově mi to až nebezpečně připomnělo jiný evropský film, můj oblíbený Fucking Åmål (Láska je láska). V přímém srovnání ale Water Lilies ve všech aspektech a na celé čáře prohrávají. Jediné co Švédi a (Lukas Moodysson) neměli byly krásné akvabely. Přesto není tento snímek, špatný. Ba naopak, je milý a natočený s francouzskou lehkostí... ale stejně u mě vítězí Fucking Åmål. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Pseudoartová podivnost, kde jsou tři dívčí postavy, z nichž ani jedna se nechová normálně, nebo alespoň uvěřitelně, jinak též řečeno, scénář psal křeček po prožití fridexu. Vážně, nechápu, že tohle je v červené (nad 70%), když české pusinky Karin Babinské, které se de facto zabývají tímtéž - dospíváním, včetně lesbické orientace - a jsou mnohem lepší a postavy se tam chovají uvěřitelně, tady ne. A krom toho tu vlastně ani není nic moc zajímavého, žádná z naznačených linek nejde do detailu, herecky i řemeslně průměrné a jedna nahá plavkyně tu sice je, ale žádné osmioké monstrum s chapadlama ji neoblézá, takže japonský trh se taky nechytne. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Akvabely ma vždy fascinovali, tak ma celkom potešilo, že som narazil film s touto tematikou. Aj keď napokon to bolo skôr zamerané na medziľudské vzťahy 15-ročných dievčat vo vývoji, ktoré akosi zaujíma len jediné - čo si o nich myslia ostatné rovesníčky. A potom to tak aj vyzerá - samá pretvárka, žiarlivosť, závisť, no a v konečnom dôsledku napokon zistia, že sú ovládané názormi iných. Aj keď v tomto filme to nebolo až tak dokonalo dotiahnuté ako sa núkalo, čo je celkom škoda, pretože nábeh to malo veľmi schopný. V tomto prípade by neuškodil dlhší časový rozsah a lepšie prehĺbenie deju. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Lesbické iskrenie, ktoré sa prelína neistým rozpoložením mladých dievčat, hľadajúcich cestu zo začarovaného kruhu mladosti. Všetky tri chcú to isté (lásku, dobrú priateľku, pochopenie) a predsa majú odlišný vzhľad i odlišné zmýšľanie. Značne uveriteľné výkony len upevnili melancholickú náladu snímku, vďaka ktorému som aspoň z časti pochopil, aké neuveriteľne náročné môže byť dospievanie mladých žien. __ P.S. - záverečná skladba.. je tak prekrásna.. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne geniální - přesto velmi osvěžující debut. Trochu mne zamrzel příliš otevřený konec - mám rád pointy, tady jsem měl dojem, že v závěru skvěle rozehrané partie scénárista nevěděl, jak to celé vygradovat, takže to nechal tak nějak vyšumět do ztracena (což může mít velmi silný účinek, ten se ale zrovna tady nedostavil). Jinak ve všech směrech řemeslně výborně zvládnutý film a nebanální děj s banálním tématem. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu si zahrála sama režisérka Céline Sciamma, a to jako obsluha v rychlém občerstvení. (luczi)
  • Když se Marie (Pauline Acquart) poprvé dostane s pozváním Floraine (Adèle Haenel) do vody, Mariiny vlasy jsou už mokré. (ICTS)

Reklama

Reklama