Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oskar pracuje jako hlasatel počasí v jedné televizní stanici a jeho žena Zuzana nastoupila po mateřské dovolené jako moderátorka rozhlasové stanice. Aby se oba mohli věnovat své práci, mají pro svého syna Jakuba chůvu, které Oskar neodolá a začne si s ní milostný poměr. Oskar odmítá jezdit s rodinou na hory, a když je Zuzana s Jakubem v Krkonoších, užívá si Oskar a Jakubovou chůvou. Zuzaně s Jakubem se na horách nelíbí, protože není dobré počasí a chtějí se vrátit dřív, ale Oskar ohlásí v televizi, že se v Krkonoších vyjasní, i když předpověď je úplně jiná. Oskar sice oddálil návrat Zuzany s Jakubem z hor, ale ti přijeli nemocní a Zuzana přišla Oskarovi na nevěru. Oskar je Zuzanou vyhozen z domu a navíc je vyhozen i z práce kvůli tomu, že hlásil jiné počasí, než měl. Oskar přijde na návštěvu ke svým rodičům, kde zjistí, že rodiče hodlají dál brát Zuzanu jako vlastní dceru a Oskarovi vyčítají jeho nestydaté chování vůči Zuzaně. Zuzana se seznámila s příjemným Matějem a jeho dcerou Terezkou, s kterým tráví volný čas, neboť Terezka s Jakubem jsou ve stejném věku. Netrvá dlouho a Zuzana je zase šťastná, jelikož je zamilovaná i milovaná. Oskar si začal nový milostný příběh tentokrát se slavnou zpěvačkou Norou, která je o čtvrt století starší, takže jejich fotografie plní stránky bulvárních časopisů, ale Oskar se cítí být s Norou šťastný. Když zemře Nořin bývalý manžel, dojde Noře, a nakonec i Oskarovi, že věkový rozdíl je moc velký a Oskar je zase sám… (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (711)

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Medvídek byl opravdu hrozný, ale Nestyda je totální odpad. Janu Hřebejkovi se začínám divit proč se pouští do podobných filmů, které nejsou ani zábavné ani duchaplné. Teď se koukám že Nestyda je zaškatulkován do komedií :) Jiří Macháček jak už jsem si zvykl za poslední dobu opět tragický. Pane Hřebejku proberte se! PS: Kdo za tohle si dovolí vyhodit peníze v kině musí být naprostý blázen. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o ničem. Musí mít ale atmosféru, která zaujme a pohltí. Nestyda je o hovně, klouže povrchně po slupce, nemá atmosféru, jen růžově přihřátý trenky, herecky zastydlého (nic ve zlém, na litoměřické rodáky nedám dopustit) Macháčka a popelářsky vyhlížejícího Lišku. A otravná camea jen ruší (Viewegh, Gott, Fasterová, Pokorný, Ondříček). P.S: Když krizi středního věku, tak trochu víc promyšleně. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela příjemná jednohubka, čekal jsem to mnohem horší. Macháček mi tady sice neseděl, prostě to byl pořád Macháček a ne skutečná postava a Babčákovou taky nemusím, ale jinak to vcelku slušně odsýpá. Prostě nenáročný, poněkud povrchní kousek. Hřebejk má ale určitě na mnohem víc. Co mě potěšilo nejvíc, byla výborná hudba, tolik dobře vybraných písniček se v českém filmu vidí málokdy. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Čekáme na další filmový skvost od Honzy Hřebejka a on už sám sebe asi překonat nemůže. Takže patrně, kdyby to natočil někdo jiný, byli bychom tolerantnější. Macháček, Babčáková, Landovský a "korytňačka" hráli výborně, bohužel nesdílím režisérovo nadšení pro Emílii Vašáryovou....i když si taky nedovedu představit nějakou herečku, která by tuto roli přesvědčivě zvládla. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčším problémom tohoto filmu budú a boli obávané dve legendárne české HŘE, a to hřejivý humor a Hřebejk, tu dokonca v jednom balíku. Čiže kritici a diváci si nasadili vopred okuliare s jedným sklíčkom predsudkov a druhým očakávaní, ktoré nemohol takto jednoducho ladený projekt splniť. Skúsme si predstaviť, že sa jedná napríklad o francúzsky, málo známy film, ktorý sledujeme v malom kine, nič od neho neočakávame, namiesto Kájovho camea sa tu objaví napríklad Johny Haliday, nemusíme sa zamýšlať nad reálnosťou situácií a v kľude tak môžeme porozmýšlať nad scenáristickými postrehmi ohľadom života štyridsiatnika, ktorého povahu vystihuje najlepšie názov filmu. Určite by sme sa necítili tak kolektívne trápne, ako by som sa možno cítil aj ja v kine, ak by som ho navštívil. V kľude v televízii a bez očakávaní som bol nakoniec celkom spokojný. Určite lepšie, ako Román pro muže. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (22)

  • Emília Vašáryová v roli Nory zpívá hlasem Hany Hegerové, která zároveň ve filmu i hraje, a to samu sebe. (funhouse)
  • Povídky o manželství a o sexu jsou volně inspirovány Vieweghovým porozvodovým obdobím. (hippyman)
  • Michal Viewegh patří v současné době (2008) nejen k nejčtenějším domácím autorům, podle jeho předloh a scénářů vzniklo zatím do té doby pět filmů, šestý se natáčí a sedmý by se měl začít připravovat. O jeho filmové adaptace se podělilo doposud šest režisérů. (hippyman)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama