Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oskar pracuje jako hlasatel počasí v jedné televizní stanici a jeho žena Zuzana nastoupila po mateřské dovolené jako moderátorka rozhlasové stanice. Aby se oba mohli věnovat své práci, mají pro svého syna Jakuba chůvu, které Oskar neodolá a začne si s ní milostný poměr. Oskar odmítá jezdit s rodinou na hory, a když je Zuzana s Jakubem v Krkonoších, užívá si Oskar a Jakubovou chůvou. Zuzaně s Jakubem se na horách nelíbí, protože není dobré počasí a chtějí se vrátit dřív, ale Oskar ohlásí v televizi, že se v Krkonoších vyjasní, i když předpověď je úplně jiná. Oskar sice oddálil návrat Zuzany s Jakubem z hor, ale ti přijeli nemocní a Zuzana přišla Oskarovi na nevěru. Oskar je Zuzanou vyhozen z domu a navíc je vyhozen i z práce kvůli tomu, že hlásil jiné počasí, než měl. Oskar přijde na návštěvu ke svým rodičům, kde zjistí, že rodiče hodlají dál brát Zuzanu jako vlastní dceru a Oskarovi vyčítají jeho nestydaté chování vůči Zuzaně. Zuzana se seznámila s příjemným Matějem a jeho dcerou Terezkou, s kterým tráví volný čas, neboť Terezka s Jakubem jsou ve stejném věku. Netrvá dlouho a Zuzana je zase šťastná, jelikož je zamilovaná i milovaná. Oskar si začal nový milostný příběh tentokrát se slavnou zpěvačkou Norou, která je o čtvrt století starší, takže jejich fotografie plní stránky bulvárních časopisů, ale Oskar se cítí být s Norou šťastný. Když zemře Nořin bývalý manžel, dojde Noře, a nakonec i Oskarovi, že věkový rozdíl je moc velký a Oskar je zase sám… (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (711)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Ségra si z nějakýho důvodu oblíbila Macháčka, takže mě vloni donutila, abych s ní šel na tenhle film (už jí to doufám přešlo). Strašná kravina. Hlavní hrdina se sice nestydí, ale to ještě není důvod, aby se film jmenoval Nestyda. Jako v každým českým filmu z poslední doby jsou tady všichni šťastní a bohatí, zahejbaj si, chlapi jsou hovada, jenom Pavel Liška ne, protože vypadá jako Sandokan, ženský musej ukázat kozy (první nahá scéna hned po deseti minutách), objevuje se strašný dítě, který z nějakýho důvodu šišlá a všichni si myslí, že je to roztomilý a ve vedlejší roli se objevuje někdo z disidentů (tady Pavel Landovský) a Karel Gott. A samozřejmě to nemá konec, prostě je to useklý. Od tý doby jsem nebyl v kině na českým filmu (no, vlastně jsem od tý doby byl jenom na Inglourious Basterds). Hmm. Hřebejk natočil dva dobrý filmy (Pelíšky, Musíme si pomáhat) a jeden napůl dobrej (Šakalí léta, i kdyžty vylepšujou hlavně písničky) a od tý doby už tahá z klobouku tyhle sračky. Viewegha nečtu, viděl jsem dva filmy podle jeho knih, oba strašný. 2/10 - za to že to má jenom 70 minut (bez titulků). ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem naprostou debilnost, a po Medvídkovi a Krásce v nesnázích se mi určitě nikdo nediví, a ejhle! Ono se na to dalo dívat. A když odmyslím typické hřebejkoviny a macháčkoviny, šlo i o celkem vtipný kousek. Žádná velká sláva, ale odpolední zábava lepší, než čumět do zdi, to byla určitě:-)) Milka to vytáhla ještě o kus výše, i když HH z ní dělat nemuseli. Ale zase o to víc pobavila sama HH v mini střihu:-)))) A na tu otázku bych odpověděl: Áno, áno:-)))) ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Po katastrofálním Medvídkovi mi Hřebejk konečně naservíroval něco chutného. Z herců vysloveně nevyčnívá nikdo, všichni jsou vynikající - Vášáryová možná trošku překonala zbytek ansámblu, ale jinak Macháček, Liška i všichni ostatní hrají to, co od nich čekáme. Příběh sice není z extrovních, ale 'hlody' těchto typických českých antihrdinů pobaví. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Nestyda sa v začiatku pekne farebne a vizuálne rozbehol, za 15 minút prerozprával čo chcel a v zostatku už len nudil. Z prevarenej témy mužskej krízy stredného veku začína byť prevarený aj divák pod 30. Dej v podstate bez hlbšej pointy, Macháček snaží baviť, no začínam ním byť presýtená, oživením bol "božský Kája" a Milka Vášárová, z ktorej prekvapivo išla dievčenská plachosť..celkovo však "dosť plytký Hřebejk" bez vyústenia, záveru, záverečnej emócie. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: písně různých autorů; Jak uz tady bylo nekolikrat napsano- je to takove plkání, slet nikterak zajímavých situací, které jedna druhou jen minimálně rozvíjí a k ničemu to nevede. Jiří Macháček nepřekvapí, nicméně neurazí, Emílii Vašáriové to sluší, Éva Kerekes se zbytečně obnažuje a Pavel Liška, který kopíruje stále stejnou postavu (tedy snad jen kromě Venkovského učitele). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (22)

  • Jan Hřebejk společně s hercem Jiřím Macháčkem se také podíleli na konečné podobě scénáře. Michal Viewegh většinu jejich nápadů přijal vstřícně. (hippyman)
  • V malé roli se ve filmu objevil i autor knižní předlohy Michal Viewegh. Mihl se na začátku filmu jako osoba, míjící se s Oskarem (Jiří Macháček) ve dveřích. (Ruuzha)
  • Ve scéně, kdy se Pavel Liška rozhlíží po Oskarově pokoji, můžeme na jednom z plakátů vidět Jacka Nicholsona coby Jacka Torrance z Osvícení. (D3VIL)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama