Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

kingik 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že zrovna Josef Polášek je tím typem muže, kterému každá žena podlehne, ale věřit se tomu dá těžko. A tak není ani tak chyba na straně Poláška, ale spíše tvůrci neměli dost soudnosti a mermomocí z něho dělají playboye, ačkoliv na něho nevypadá. Scénář příliš komických situací nenabízí, ale pokud ano, tak nejsou špatně zahrané, a nejlépe tak tady zúročila svoje zkušenosti Zdena Hadrbolcová, která je zcela bezchybná. Jinak je to film poměrně unylý a ve výsledku v paměti ničím výrazným neutkví. 40% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Keď to porovnám s ROMÁNOM PRE ŽENY či PRÍPAD NEVERNEJ KLÁRY vychádza mi to ako konečne vydarený český "film o živote". Slušné vykreslenie pesimizmu, zaujímavé drobnosti (škodovka), uveriteľne vystavaný hrdina. A pritom je to celé akési úsmevné. Keď pridáme POST COITUM či HEZKÉ CHVILKY BEZ ZÁRUKY, bodaj by bolo viac takýchto Františkov... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film o tu více, tu méně pochopitelných vztazích tu více, tu méně uvěřitelných lidí. Josef Polášek vsadil na totálně civilní projev hraničící s bezvýrazností, a "díky" přispění tichého příběhu zajímavého snad jen těmi (pro mě) nepochopitelnostmi spíše uvěříte tomu, že se zmíněné pojetí role erotomana Františka nevyvedlo a sledujete rezignovaného sukničkáře z povolání, jímž smýkají jak lidé v jeho bezprostředním okolí, tak i sám život, a ne s během věcí ne zcela smířeného a chování ostatních chápajícího muže (navíc v oboru chápání pohnutek vzdělaného!) toužícího po lásce a potřebujícího sex. František Je Děvkař je velice rozporuplný film, k němuž bych cítil jako tak nějak nefér gesto ukázat na něj jako na špatný. Nesporné je tady bohužel snad jenom to, že NEJDE O KOMEDII. Daleko přiléhavější by bylo označení vztahové drama s občasným výskytem komediálních prvků. 50% ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Ideální film pro relax a odreagování například po pracovním stresu (viz. já dneska). Komedie, která nemá žádné vyšší cíle, prostě jen pobaví... Se mnou to měl film jednoduché, mně stačilo jen se podívat na Pepu Poláška a už mi cukaly koutky úst... Oceňuju též další herecké obsazení. Neokoukané tváře známé z mých oblíbených filmů: Petra Nesvačilová (Pusinky) a Martin Pechlát (Nuda v Brně). Vše doplněné příjemnou hudbou Petra Hapky a písněmi Hany Hegerové. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Čas zjevně mění můj náhled na filmovou tvorbu, takže když jsem teď film viděl po patnáctileté odmlce, třetí hvězdičku už jsem mu ponechat nemohl. Snímek má celkem slušný start, který mě bavil i po letech, pak jsem měl ale dojem, že tempo postupně upadá, František se měnil ze zábavného psychiatra s problémem v ukňouranou, otravnou bytost s mnoha problémy a humor se stydlivě ukryl kdesi ve stínu. Nakonec jsem byl vděčný za tichou ale výraznou postavu Miloše, kterou mě pobavil Leoš Noha, ale celkově to fakt nebyla žádná sláva. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Film byl, mimo jiné lokace, natáčen i na střeše a uvnitř obchodního centra "Šestka", v pražské Ruzyni. (EKLEKTIK)
  • Ve scéně, kdy právník předčítá rodná čísla Františka (Josef Polásek) a jeho ženy, jsou obě rodná čísla mužská, protože ani jedno nemá v druhém dvojčíslí číslo vyšší než 50, jak je to pravidlem u ženských čísel. (Pyron)
  • Debutující scenárista a režisér Jan Prušinovský předtím natočil s Poláškem úspěšný krátký studentský film Nejlepší je pěnivá (2005), také o poněkud dětinském muži, žijícím s matkou. (Cheeker)

Reklama

Reklama