Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem viděl Františka. Toho děvkaře. Film, který mi bude navždy připomínat krásné časy václavovických THS, kde se o Františkovi bavila Ony s Vladysem. Takže taková nostalgická povinnost. Musím říct, že to bylo skoro na čtyři hvězdičky, a že to bylo lepší než většina posledních filmů Woodyho Allena. A začal jsem se lehce zajímat o Petru Nesvačilovou, která mě tam tak nějak zaujala. Asi to bude velmi schopná žena. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ten Polášek mi tam prostě neseděl. Uznávám, že se docela snažil, ale do týhle role se prostě nehodí a já mu to nežral. Ono ale ani jinak nejde o co stát. Většinu času je to totiž docela nuda, dialogy jsou příšerný a tu zvolenou hudbu jsem tam vůbec nepochopil. Jenom ty scény v autoškole byly docela vtipný, ale to je dost málo.40% ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sice to nezpůsobí komediální revoluci, ale mě to holt bavilo. Polášek je moje parketa, děvkařa mu žeru, Pechlát je kromě Ulice taky dycky dobrej, Leoš Noha už od dob Gynekologie 2 moje kultovní postavička. Režisér Prušinovský má holt čuch na moje oblíbené herce. Je to taková dobrá oddychovka a když se budu chtět zasmát, tak tohle je docela dobrá volba... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli mi tím svým lulanem tady budeš klátit studentky, tak ti ho vlastnoručně ukroutím." František je děvkař, protože je to normální a hlavně je to jinak, než to vypadá. Zkrátka dokud se František rozcházel s hromadou slečen, tak to byla sranda. Když se vydával za odborníka na tropické pralesy, gaye či samotáře, tak jsem se bavil. Jakmile však byl sám opuštěn a propuštěn, tak přišla na řadu slibovaná melancholie a zábava utekla na Bahamy, protože špatně vyplnila daňové přiznání. A tím mě naštvala, protože já jsem byl nastoupen, připraven a ochoten se bavit. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ackoliv je Frantisek docela fajn devkar a hraje ho sympatak Polasek, film je jen dalsi ceska vztahova tragikomedie, takze si film za tejden uz pamatovat nebudete, protoze se tu nic moc zajimavyho nedeje a treba drsnacky vypadajici Ctvrtnicek je absolutne nevyuzitej. Ne, ze by me to vylozene sralo jako jiny soucasny cesky pociny, ale to je hlavne diky Polaskovi, scenar proste za moc nestoji. Lepsi 2*. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Debutující scenárista a režisér Jan Prušinovský předtím natočil s Poláškem úspěšný krátký studentský film Nejlepší je pěnivá (2005), také o poněkud dětinském muži, žijícím s matkou. (Cheeker)
  • Film byl, mimo jiné lokace, natáčen i na střeše a uvnitř obchodního centra "Šestka", v pražské Ruzyni. (EKLEKTIK)
  • V 11. minúte filmu má Františkov brat oblečené tričko NO MA´AM, fiktívnej organizácie zo seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987). (javlapippi)

Reklama

Reklama