Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Normálně jsem z toho čekal takovou tu průměrnou sračku, ale vyklubalo se z toho vcelku vydařilé soukromé drama jednoho člověka, ordujícího pod jménem Josef Polášek. Ten díky Čtvrtníčkovi trošičku obletěl republikou a stal se nejen díky jemu tak trochu slavným, a já musím říct, že díky Františkovi jsem si ho oblíbil ještě více, ačkoliv zdejší hodnocení z tohoto filmu dělá docela průměrnou kravinu o ničem, a to vůbec není pravda, ba naopak. Délka ideální, vypravování příběhu upoutalo mojí pozornost a já jsem se divil jak jsem se do toho všeho tak snadno dostal, i když jsem se bál, že to bude kravina, hlavně podle ukázek, které jsem viděl v kinech a příliš mě nezaujali. Pár problémů by se vybrousit docela dalo, ale že bych v negativech měl tvrdit to, že bez Čtvrtníčka by se film dokázal obejít, na to bych si stoprocentně nevsadil. Bezpečně ale můžu říct jedno, a to že tahle komedie přinesla ke mně svěží závan vtipnosti a já jsem za to ještě radši, už jen proto, že to je český film. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Josef Polasek zde naplno uplatnuje svuj talent, coby naprosto perfektni ztvarneni debila. Jeho herecky projev zcela inkliminuje do prazdna a naplno tak vynikne maximalne na festivalu Mezi ploty. Samotny film je prazdny a nema co nabidnout. Humor ani dramaticke sceny proste nic. Tento film je presnym dukazem nedostatku fantazie, kreativniho mysleni a jakehokoliv napadu ceskych tvurcu. Presny obraz ceskeho filmu poslednich 20 let, ktery smeruje do mist, do kterych se odvazi podivat jenom celnik. ()

Reklama

Ony 

všechny recenze uživatele

Výborně! Neříkám, že bych se smála všem vtipům od začátku do konce, ale žádný nebyl křečovitý, trapný ani otřepaný. Pořád si říkám, čím vším se tenhle film nesnaží být, co nekopíruje, které chyby neopakuje. Až mi připadá podezřele výjimečný. Zas to ale nesmím přehnat. Příběh včetně vedlejších linek je vlastně dost slabý a posuny vpřed bývají krkolomné (parte, metro atd.). Ovšem díky příjemnému působení jednotlivých malých situací, kdy se stane, co bych nečekala, a nestane, co bych čekala, si tyto slabiny uvědomuju až teď zpětně. Vyzdvihnout musím taky hudbu. Písňové texty teda občas zbytečně doslovně souzní s děním na plátně, ale jsou moc dobré. Stejně tak hlavní hudební motiv, který se podílí na specifické atmosféře, jež není násilná, a přitom sama o sobě je docela výmluvná. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

František je skôr nevýrazný okuliarnik, ktorý rád rôzne mäsíčko, ale nakoniec by ostal najradšej len pri jednom. Tak ako každý taký František. Ako komédia vyšlo pár momentov, nebolo to úplne márne. Ako vzťahová dráma by to bolo lepšie bez tej tragikomiky. Rozhodne však lepšie ako trápny Nestyda. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Nevyhledávám české filmy a to, že jsem viděla tenhle, byla shoda náhod. Ale zase tak strašné to nebylo. Josef Polášek, coby psychiatr bez práce, dokázal nádherný psí pohled znaveného baseta, kterému neprávem odnesli misku s vodou a byl ten typ chlapa, kteří jsou sice v chlapském měřítku v menšině, ale přesto jim totální vyhynutí nehrozí. Jak to bývá, čím vyšší inteligence, tím větší jelito v běžném životě. A podařená, starostlivá mutti v podání Zdeny Hadrbolcové, ta byla dost dobrá. Zkrátka a dobře, chvilkama dobře pamatovatelný film. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy právník předčítá rodná čísla Františka (Josef Polásek) a jeho ženy, jsou obě rodná čísla mužská, protože ani jedno nemá v druhém dvojčíslí číslo vyšší než 50, jak je to pravidlem u ženských čísel. (Pyron)
  • Debutující scenárista a režisér Jan Prušinovský předtím natočil s Poláškem úspěšný krátký studentský film Nejlepší je pěnivá (2005), také o poněkud dětinském muži, žijícím s matkou. (Cheeker)

Reklama

Reklama