Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oskar pracuje jako hlasatel počasí v jedné televizní stanici a jeho žena Zuzana nastoupila po mateřské dovolené jako moderátorka rozhlasové stanice. Aby se oba mohli věnovat své práci, mají pro svého syna Jakuba chůvu, které Oskar neodolá a začne si s ní milostný poměr. Oskar odmítá jezdit s rodinou na hory, a když je Zuzana s Jakubem v Krkonoších, užívá si Oskar a Jakubovou chůvou. Zuzaně s Jakubem se na horách nelíbí, protože není dobré počasí a chtějí se vrátit dřív, ale Oskar ohlásí v televizi, že se v Krkonoších vyjasní, i když předpověď je úplně jiná. Oskar sice oddálil návrat Zuzany s Jakubem z hor, ale ti přijeli nemocní a Zuzana přišla Oskarovi na nevěru. Oskar je Zuzanou vyhozen z domu a navíc je vyhozen i z práce kvůli tomu, že hlásil jiné počasí, než měl. Oskar přijde na návštěvu ke svým rodičům, kde zjistí, že rodiče hodlají dál brát Zuzanu jako vlastní dceru a Oskarovi vyčítají jeho nestydaté chování vůči Zuzaně. Zuzana se seznámila s příjemným Matějem a jeho dcerou Terezkou, s kterým tráví volný čas, neboť Terezka s Jakubem jsou ve stejném věku. Netrvá dlouho a Zuzana je zase šťastná, jelikož je zamilovaná i milovaná. Oskar si začal nový milostný příběh tentokrát se slavnou zpěvačkou Norou, která je o čtvrt století starší, takže jejich fotografie plní stránky bulvárních časopisů, ale Oskar se cítí být s Norou šťastný. Když zemře Nořin bývalý manžel, dojde Noře, a nakonec i Oskarovi, že věkový rozdíl je moc velký a Oskar je zase sám… (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (711)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Na naše poměry to zas až tak špatné nebylo:-) Trochu ze života-určitě všichni znáte, trocha tej srandy (vtipné scénky-hlášky) i špetka erotiky alá france. Macháček překvapil, Liška dojal, Vašáryová výborná ale i ostatní nebyli špatní. Štěky Gota, Pawlovské, Fasterové aj. neberu. Hřebejk šel zas trochu nahoru. Suma-sumárum žádná převratná změna (ale i tak lepší průměr z naší produkce (ten potenciál tam je)..Za 2* o jednu hvězdu jsem snížil, a to jen za ten z mého pohledu odfláknutý a nevypointovaný konec. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Film o hovně. Zápletka? Děj? Pointa? Katarze? Nic. Nestydu jsem v kinech (a vlastně všude jinde) bohorovně a s ledovým klidem odignoroval, až doporučení kamarádky mne k němu dokopalo. Nu, alespoň to bylo krátké. A dobře obsazené. Až na Macháčka, jehož ksicht mne bavil naposledy ve Vratných lahvích... 40% ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Poslední Hřebejkovy filmy mi přišly mimořádně blbé, takže na tenhle jsem šel s očekáváním slepence scének plných nudy, trapnosti a toporných hereckých výkonů. O to milejší bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že je to sice pořád slepenec scének, ale z dobré poloviny docela vtipných. Macháček je tady asi nejlepší z filmů, kde jsem ho zatím viděl, Liška snesitelný a Landovský super. . Navíc, ještě než to stihne začít nudit, tak to skončí. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku není ani tak marné si uvědomit, že i takové povahy žijí mezi námi. Nicméně problém tohoto filmu je starý jako česká kinematografie sama, protože Hřebejkův tým převáděl dalšího Viewegha a jeho Povídky o manželství a o sexu a jaksi nedodal žádný dramatický ani dramaturgický rámec. Celého Nestydu postavil na Macháčkovi a jeho procházení absurdními situacemi bez ladu a skladu. Položku diváckého kýče splnila upoutávka plná celebrit, včetně Karla Gotta, a poprsí tehdy ještě Evy (dnes Vicy) Kerekes. Babčáková s Liškou zpečetili své pozice povinných herců a Divíšková s Landovským ještě jednou dali nahlas vědět, že jsou ještě na světě. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nestoudnost? Ale kdeže... Vše zůstává při starém. Honza Hřebejků stále umí točit jako málokdo jiný v této republice. Stále má i čich na herce (bohužel ne vždy i na neherce). Poněkud rozpačitý úvod je bohatě vykoupen následnou linií Babčákové s Liškou. A nakonec i ty Oskarovy osudy začnou získávat na zajímavosti, což jde ruku v ruce s kvalitou. Prostě klasická (od Horem pádem snad i nejlepší) hřebejkovina posledních let se všemi klady i zápory co k tomuto "subžánru" patří. Pouze absence Jarchovského (konečně!) se na soudržnosti scénáře nijak výrazněji neprojevila. Stále je to slet perfektních scén, které dohromady moc neštymují. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (22)

  • Nejen autor literární předlohy, ale i režisér a hlavní představitel se nechali inspirovat reálnými situacemi. Pro scénu, kdy Oskar odváží klienta a dojde ke konfliktu s policií, využili vyprávění producenta Ondřeje Trojana, který byl podobné situace účasten; „Ve filmu je scéna, kdy se Oskar rozpláče u sledování televizní inscenace Nezralé maliny. Honza se mě ptal: kdy ses naposledy rozplakal? A já jsem řekl: Dopoledne, když jsem doma sledoval Nezralé maliny… Tak jsme to tam dali!“ vypráví Macháček. (hippyman)
  • Emília Vašáryová v roli Nory zpívá hlasem Hany Hegerové, která zároveň ve filmu i hraje, a to samu sebe. (funhouse)
  • Ve scéně, kdy se Pavel Liška rozhlíží po Oskarově pokoji, můžeme na jednom z plakátů vidět Jacka Nicholsona coby Jacka Torrance z Osvícení. (D3VIL)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama