Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 2

(série)
USA, 2009, 10 h 11 min (Minutáž: 46–48 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Kamera:

Michael Slovis

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Krysten Ritter, Steven Michael Quezada, David House, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Bývalý učitel Walter se šplhá ve světě drog stále výš a přitahuje pozornost kartelů i švagra pracujícího v protidrogovém oddělení. (Netflix)

Recenze (53)

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vztahová část je sice oproti byznysové nadále slabší, ale úplně jí vynechat samozřejmě nelze. Navíc, když se tyto dvě roviny protnou, napětí dokáže vystoupat téměř k maximu. Což platí především pro scénu zásadního setkání v době porodu, nebo v případě záchrany Jane... Jimž Walt udělal velký krok ke svému novému já a vlastně téměř (v další epizodě) objasnil jednu z největších záhad série, růžového medvídka. Jsou to takové malé, ale velmi silné detaily, v nichž se dá pokračovat například k milovníkovi katalogů Tortugovi, v podání Dannyho Treja, který v další z výborných scén doslova zhmotní své jméno. Nebo do epizody druhé, jejíž zásadní cinkání slyším ještě teď... A k tomu všemu je tu samozřejmě Saul! Jenže nic z výše zmíněného nepřekoná komorní depku vrcholící bankomatem. Tady je zase vidět, jak trefné je typové obsazení rolí, především na Slizákovu drahou je neradost pohledět. Celkově je to opět výborně napsáno a zahráno, k dvojici hlavních hrdinů přidávám ještě Deana Norrise a Boba Odenkirka. 85% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to úplně šálek mýho čaje, chvílema už je mi to dlouhý, pokládal jsem si otázku, kterou dostala Waltova žena od Waltova onkologa: “Narodí se vůbec někdy to dítě?”, Waltův egoismus mě irituje a neimponuje mi, mám k tomu morální výhrady, ale srší to nápady a všechno tady dokonale sedí, proti tomu nemůžu říct ani popel, naopak opět po čase obdivuju vysokou úroveň americké seriálové tvorby. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K druhej sérii mám len dve výtky: Tá pomalá premena na “breaking bad,” čo je ale skôr problém mojich očakávaní, a náhody, hlavne ku koncu, ktorých je pre tak inteligentný seriál skrátka priveľa. Najviac ma na tom bavia postavy. Jedna smrť dokonca aj dosť bolela, pričom prísť nemusela. Tá jej nemilosrdnosť bola zatiaľ asi najlepším rozhodnutím uplynulých sezón. Mám rád vedlajšie postavy, hlavné chápem. Jediný nesympatický je zatiaľ vlastne Saul. No a hlavne ma teší, že smerujú presne tam, kam som dúfal. Slovami klasika: “Temnota zahalila Dudeovu mysl. Temnější než černá buvolí prdel v prérijní noci bez hvězd.” ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série navazuje na tu předchozí a od počátku do toho šlape maximálně. Celou dobu není čas na vydechnutí, jedna vyhrocená situace střídá druhou. Zápletka kolem drogového dealera nemá chybu a i osobní vztahy dokonale zapadají. Jak násobící se trable v rodině Pinkmanů, tak konec zaměřený na osobnější stránku Jesseho, kdy se jednotlivé pasáže vyhrocují do extrému. Druhá série předčí po všech stránkách.......9/10 ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Stay out of my territory." Druhá séria BREAKING BAD s nadhľadom prekonala pomalú prvú a zanechala vo mne pocit silnej spokojnosti. Konečne to nie je už iba o siahodlhých rozhovoroch a občasným varením, tentokrát už pribudla aj troška akcie a nečakaných zvratov. Waltovi a Jesseimu (naozaj nemám potuchy, ako sa píše jeho meno v datíve) v tejto sérii osud teda veľmi neprial. Hneď na úvod, a to v druhej epizóde sme mali čo dočinenia s Tucom, psychopatickým dealerom a jeho strýkom Hectorom, ktorý si so svojim zvončekom celú túto časť ukradol pre seba. Potom tu sú dve mierne pomalšie epizódy, po ktorých ale prichádza piata časť, kde sa Waltov biznis už aspoň zdanlivo začal rozbiehať, no nič sa neobíde bez menších problémov a preto sa musel Jesse v šiestej epizóde zahrať na schovávačku a Walter mu hneď potom, v siedmej časti zvýšil reputáciu a tiež som v nej aj prvýkrát v živote videl vybuchujúcu korytnačku... V epizóde č. 8 prichádza na scénu vtipne sebecký Saul Goodman, ktorý po dvoch pokojných epizódach dodal seriálu poriadnu šťavu. Deviata časť bola pre mňa najlepšou z celej série a to hlavne preto, že sa niesla v pohodovej atmosfére a vydarenom scenári. V desiatej epizóde Walt potvrdil, že sa z neho stáva drsňák a toto potvrdenie som sa rozhodol použiť aj ako citát na začiatku tejto recenzie. Potom nasledujú dve časti s neskutočne prepracovanou atmosférou a záverečná, trinásta epizóda už celú túto parádu iba znamenite uzatvorila. Zhrnul by som to, druhá séria BREAKING BAD začala úplne bombasticky, potom na nejaký čas spustila nohu z plynu, ale v závere to opäť vytiahla na vrchol, s ktorým som bol absolútne spokojný. Takže v konečnom dôsledku nemôžem dať iné hodnotenie ako 9/10, pretože tá (už spomínaná) kolísavosť tejto série mi v určitých momentoch naozaj prekážala, ale v podstate som s ničím iným problém nemal. "I have spent my whole life scared - frightened of things that could happen, might happen, might not happen. Fifty years I spent like that. Finding myself awake at three in the morning. But you know what? Ever since my diagnosis, I sleep just fine." ()

Galerie (135)

Zajímavosti (49)

  • Zatímco Jesse (Aaron Paul) mluví s Jane (Krysten Ritter) o domě, přejde k umyvadlu a zapne drtič odpadků, což ho vyděsí. Toto je odkaz na film, ve kterém Aaron Paul hrál, Poslední dum nalevo (2009). V tomto snímku Aaronova postava Francis strčí ruku do odtoku dřezu a zapne se drtič odpadků. (KGBelik)
  • Webová stránka www.savewalterwhite.com dkazuje na stránky americké komerční kabelové a satelitní televizní stanice AMC. (HellFire)
  • První epizoda seriálu, která se celá odehrává během jednoho dne. (HellFire)

Reklama

Reklama