Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní chirurg Dr. Barry Mayfield je specialistou na operace srdce. Spolu se starším kolegou Dr. Edmundem Hidemannem pracuje na důležitém farmaceutickém výzkumu. Výsledky chce uvést do praxe, avšak podle Hidemanna to zatím není bezpečné. Mayfield nakonec využije příležitosti a rafinovaným způsobem se pokusí kolegu zavraždit: když mu totiž provádí operaci, použije na zašití vnitřních orgánů samorozpouštěcí chirurgickou nit. Jediný, u koho vznikne podezření, je zdravotní sestra Sharon Martinová. Té se Mayfield zbaví vraždou v garážích. Nezanechá žádné stopy, avšak případ dostane na starost nenápadný policejní poručík Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

Tominni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát dostává Colombo rovnoceného protivníka, doktora Mayfielda, který je schopen chladnokrevné vraždy, má emoce pod kontrolou a vypadá to, že Colombo si na něj nepříjde, napodruhé je dokonce operační sál pod policejní kountrolou a přesto to vypadá, že doktorovi to znovu projde, ale to by to nemohl být Colombo. Jeden z těch lepších dílů. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mojich obľúbených dielov z prvej éry. Asi aj preto, lebo tu hral Leonard Nimoy. A musí to byť práve logický Mr. Spock, ktorý Columba vytočil. V iných dieloch sa Columbo zväčša ovláda. Nimoy tu hral naozaj kriváka. Odrovnal kohokoľvek, kto mu stál v ceste. Columbo ho dostal naozaj v poslednej minúte. Paráda. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů (což, uznávám, píši u epizod ze 70. let, až podezřele často). Tentokrát není poručíkovým soupeřem nikdo jiný, než slavný Mr. Spock z legendárního seriálu STAR TREK. Myslíte, že si s arogantním a povýšeným doktorem Columbo neporadí? No hádejte... P.S. Když doktor Mayfield pořádá doma večírek a přijíždí poručík, zní nám do uší naprosto totožná hudba, kterou můžeme slyšet u pilotního dílu Výkupné za mrtvého (1971). ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasim s temi, kteri tento dil radi k tem nejlepsim. Mam rad ty okamziky, kdy porucik ukaze, ze je to skutecny polda. Ne, to nebyl vybuch hnevu, to byl presne vypocitany krok v psychologicke valce. Herecky rejstrik pana Falka byl preci jenom bohatsi bez jedna a ta sana poza. Taktez skvely Spock uroven dilu posouva k dokonalosti. Co vsak mam porucikovi za zle je, ze neochranil zivot toho veterana, jakoby mu na zivotu plebs nezalezelo. Za mne petadevadesat pro. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů Columba díky skvělému záporákovi pana Nimoye, který si našeho geniálního poručíka vychutnává a nenechá se od něj ani na vteřinu vyvést z míry, naopak on sám vyvede z míry jeho. Columbo má jen spoustu drobností (i když Mayfield tlačil na pilu s tím obviněním toho bývalýho feťáka, vždyť důvod k vraždě mohl být jakýkoliv), nic, co by Mayfielda usvědčovalo. Samozřejmě na konci musí na poslední chvíli najít něco jako finální důkaz - jenže ouha, takový důkaz by mu absolutně neprošel a Mayfield se k ničemu nepřiznal, takže jsem přesvědčen, že jeho právník to bez problému smetl ze stolu. Mayfield nepochybně odešel ze soudní síně jako vítěz (a Columbo jen blbě čuměl jako vždy, když mu nevychází jeho fantasticky vykonstruované teorie). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama