Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Zapomenutá dáma (S05E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bývalá filmová hvězda Grace Wheelerová Willisová plánuje návrat na výsluní spolu se svým někdejším tanečním partnerem Nedem Diamondem, a to s pomocí obnovené premiéry jejich někdejšího úspěšného divadelního muzikálu. Avšak Gracein bohatý manžel odmítne celý projekt financovat. Žena proto manžela chladnokrevně zabije a nafinguje to jako mužovu sebevraždu. Policejní vyšetřovatel poručík Columbo však této verzi neuvěří. Velmi rychle pochopí, že herečka, kterou sám po léta velice obdivoval, je vražedkyní... (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

Pitryx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak takový spek hned na začátku, to je i na mne moc. Kolumbus zazvoní, sluha otevře, Kolumbus mu řekne že je z oddělení vražd. Sluha jej evidentně nezná, ale posílá jej dál a osloví jej jako poručíka. Kolumbus se mu ničím neprokázal, ale sluha ví jeho hodnost. Boooože. Jasně, že za to bude asi moci spíše překlad, ale to u toho všichni chrápali? No, tentokrát dávám dvacet za Columba stromolezce. A za odpůrce zbraní. Taky dvacet. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasická columbovská epizóda so všetkým, čo má dobrá Columbovka mať (dobrá hudba, pôsobivá atmosféra, skvelý Peter Falk). Ale preboha, čo mal znamenať ten koniec. Keď už si tá ženská po večernom vykonaní vraždy na druhý deň ráno nič zo včerajšieho večera nepamätala, prečo sa správala po celí čas vyšetrovania ako keby chcela priviesť Columba na zlú stopu a bola celí čas nervózna ako keby jej horelo pod kotlom? Zrazu prišiel večer, keď k nej mal prísť Columbo na návštevu a ona sa zrazu začala správať ako keby bola úplne mimo, ale dovtedy sa správala ako čistá vrahyňa. Možno je to nedomysleným scenárom alebo nepresvedčivým výkonom herečky, ale ten koniec bol fakt divný. ()

Reklama

šerminator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapomenutá dáma je tradiční klasický díl. Sice je děj takový průměrnější, žádné větší napětí, ale zato vtipný. K plusu je také to, že se Colombo netočí jen a jen kolem svého vraha, který by mu pořád dokola omílal své teorie. Dosti se mi líbil vskutku netradiční konec, kdy Colombo sice provede rozuzlení celé zápletky, přesto vraha nedopadne. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Grace Wheeler Willisová: „Chcete sa k nám pridať? Premietame film.“ Columbo: „Ďakujem veľmi, veľmi pekne. Nie, nemôžem. Je nedeľa a ja som sľúbil svojmu psovi, že ho zoberiem do parku.“ Janet Leigh  dobre vyzerá a je mrštná, ale vek by som jej veru neuhádla! Tento diel ukrýva šťavnatú dávku humoru, okrem klasických Colombovych bonmotov (snaha Colomba vyhnúť sa pravidelnej kontrolnej streľbe a zapojenie psíka do prípadu). Príbeh je v konečnom dôsledku aj dojemný – už jeho názov napovedá pointu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo ako fajčiaci postojačky spiaci bezdomovec tu maximálne napĺňa svoj dlhodobo budovaný imidž, až personál prevracia oči. Na konci však vyzerá celkom ináč. Prejaví svoj obdiv k starým gangsterkám a preto sa stal policajtom, film je naopak oslavou starých muzikálov, na ktoré ho vždy ťahala jeho žena. A prípad, ten tu nie až taký zaujímavý, dalo by sa povedať tuctový, mimoriadne je viacmenej len záverečné milosrdné zhodnotenie situácie. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • První epizoda, ve které se poručík Columbo (Peter Falk) objeví v jiném oblečení než obvykle, konkrétně se objeví neobvykle elegantní ve smokingu. (Epistemolog)

Reklama

Reklama