Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Zapomenutá dáma (S05E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bývalá filmová hvězda Grace Wheelerová Willisová plánuje návrat na výsluní spolu se svým někdejším tanečním partnerem Nedem Diamondem, a to s pomocí obnovené premiéry jejich někdejšího úspěšného divadelního muzikálu. Avšak Gracein bohatý manžel odmítne celý projekt financovat. Žena proto manžela chladnokrevně zabije a nafinguje to jako mužovu sebevraždu. Policejní vyšetřovatel poručík Columbo však této verzi neuvěří. Velmi rychle pochopí, že herečka, kterou sám po léta velice obdivoval, je vražedkyní... (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

Muso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť jeden z mierne nezvyčajných Columbo-v, keďže tentokrát je jeho úlohov dokázať vraždu žene, ktorá si na ňu nespomína. Odlišné je takťiež to, že výsledky svojho pátrania nekonzultuje priamo s páchaťelom(ako to býva vo vačšine častí)ale s jeho blízkym priateľom. Ináč sa môžete tešit na klasické vtípky s pani Columbovov a nato ako jeho pes, ktorý sa myslím volá pes, pojedá zmrzlinu:) ()

šerminator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapomenutá dáma je tradiční klasický díl. Sice je děj takový průměrnější, žádné větší napětí, ale zato vtipný. K plusu je také to, že se Colombo netočí jen a jen kolem svého vraha, který by mu pořád dokola omílal své teorie. Dosti se mi líbil vskutku netradiční konec, kdy Colombo sice provede rozuzlení celé zápletky, přesto vraha nedopadne. ()

Reklama

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost zvlastna cast. Koniec bol fakt prekvapujuci a nezvycajny. No uz od zaciatku mi to prislo akesi divne. Nie ze by sa mi to nepacilo, ale inokedy som si istejsi v pocitoch. Az ten samotny zaver ma presvedcil. Tento krat mal Columbo vzhladom na okolnosti silneho supera, no neni takeho co by mu presiel cez rozum. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Grace Wheeler Willisová: „Chcete sa k nám pridať? Premietame film.“ Columbo: „Ďakujem veľmi, veľmi pekne. Nie, nemôžem. Je nedeľa a ja som sľúbil svojmu psovi, že ho zoberiem do parku.“ Janet Leigh  dobre vyzerá a je mrštná, ale vek by som jej veru neuhádla! Tento diel ukrýva šťavnatú dávku humoru, okrem klasických Colombovych bonmotov (snaha Colomba vyhnúť sa pravidelnej kontrolnej streľbe a zapojenie psíka do prípadu). Príbeh je v konečnom dôsledku aj dojemný – už jeho názov napovedá pointu. ()

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sám o sobě nijak objevný díl (zvláště motiv vraždy je spíš pro zasmání), avšak herecká přítomnost Janet Leighové v nezvyklé roli vražedkyně ztrácející paměť, je krásná. A musím přiznat, že při scéně, kdy se tato dáma v černých legínách a obtahovacím roláku jako kočka plíží nocí, zamžily se mi oči nostalgií. Je něco pravdy na tom, že tato generace, jejíchž několik posledních mohykánů ještě žije, měla něco, čeho nějaké Kidmanové, Berryové atd. nikdy nedosáhnou. Něco, co nedokážu popsat. Ale věřte, že nepláču často, při záběrech důchodkyní lezoucích na strom... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • První epizoda, ve které se poručík Columbo (Peter Falk) objeví v jiném oblečení než obvykle, konkrétně se objeví neobvykle elegantní ve smokingu. (Epistemolog)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno