Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Poslední pocta komodorovi (S05E06)

(epizoda)
  • USA Last Salute to the Commodore (více)

Obsahy(1)

Majitel velké loděnice Otis Swanson, zvaný Komodor, nesouhlasí s obchodními praktikami svého zetě Charlese Claye, který je v rodinném podniku ředitelem. Není spokojen ani se svou dcerou, alkoholičkou Joannou. Jednoho dne je Komodor zavražděn. Stane se tak krátce poté, co před svými blízkými prohlásí, že chce firmu prodat. Charles odveze jeho tělo na moře a shodí je do vody, aby před policií zakryl stopy. Detektiv Columbo má tentokrát k ruce dva spolupracovníky. A bude je potřebovat – brzy totiž dojde k vraždě druhého člověka z Komodorova okruhu... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle mě vůbec nechytlo, za mě zatím nejhorší Columbovka. Nejvíc mě irituje, že do rolí záporáku obsazují herce, kteří již jednou zločince hráli, proboha proč? Tento díl je atypický, neboť vrahem se zdá být osoba, která je pak zabita a nakonec z toho vzejde jiný zločinec. Tvůrci chtěli změnit typický koncept, ale moc se to nepovedlo, neboť zde chybí typické vytáčení postav a samotná zápletka není nijak zajímavá......5/10 ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netypický díl, což vůbec nevadilo. Patrick McGoohan na režisérské stoličce odvedl mnohem lepší práci než při své vlastní epizodě "Krize identity", ale začátek vyšetřování mi přišel poněkud chaotický a uspěchaný. Bohužel jsem už věděl, že Robert Vaughn není skutečným vrahem a o jeho smrti jsem též věděl (ano, i u Columba pozor na "spoilery"!), takže mě to nešokovalo, ale pravého vraha jsem jen tipoval. No a tipoval jsem špatně. Závěrečné "poirotovské" odhalení je stejně jako začátek trochu zmatené, ale v závěru pořádně graduje a pointa s reakcemi všech podezřelých byla vážně dobrá. Ale i tak si říkám...byl to dobrý díl, ale měl potenciál, aby se stal ještě lepším. Škoda, že ho McGoohan úplně nevyužil. ()

Reklama

Ernie_13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U mna suverenne najslabsia Columbovka co som zatial videl. Neviem ci to bol napad rezisera, ale takto znasilnit Columbove vystrednosti mal na mna uplne opacny ucinok a pokazil mi cely dojem. Nehovoriac o tom, ze cele vysetrovanie sa nieslo vo zvlastnom duchu. Jediny dobry napad bol, neukazat nam vraha na zaciatku....ale ten zial nebol vyuzity naplno. ()

MaxQ69 

všechny recenze uživatele

Columba zrovna moc nemusím. Ani ne kvůli Falkovi, toho mám dokonce rád, ale hlavně kvůli tomu, že není hned na začátku vyžvaněno, kdo je vrahem. Jinak to totiž je, jako byste šli do kina na thriller a slečna u pokladny vám řekne - "Jo, to je dobrej film. To jsem docela nečekala, že vrahem je zahradník..." Měli byste pak chuť se na to dívat? Já ne. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu netypická Columbovka. Ten, o kterém si myslíme že je vrah, přibližně v polovině umírá. Nakonec si Columbo všechny podezželé pozve do jednoho pokoje a dojde k odhalení podobně jako u Hercula Poirota. Patrick McGoohan si v pár dílech zahrál záporáky a věděl jak točil. Trochu porušil pravidlo většiny dílů, ale povedlo se mu to. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • První "Columbovka", kde je vrah znám až na konci. (ČSFD)

Reklama

Reklama