Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný folkový zpěvák Tommy Brown žije a vystupuje s nenáviděnou manželkou Ednou, náboženskou fanatičkou. Ta svévolně nakládá se všemi penězi, které Tommy vydělá. Navíc mu vyhrožuje, že zveřejní důkazy o jeho někdejším sexuálním poměru s nezletilou zpěvačkou Maryann. Zmanipulovaná dívka je totiž nyní zcela pod jejím vlivem. Jelikož Tommy je i pilotem malého soukromého letadla, naplánuje rafinovanou dvojitou vraždu – letoun během jeho pilotování dostane „poruchu" a zřítí se. Edna s Maryann zemřou, zatímco Tommy jakoby zázrakem přežije. Poručík Columbo však na zázraky nevěří... (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

BarGoldstein 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručík rulezzzz! Tentokrát usvědčil samotného Johnyho z usmrcení ohavné perfidní rachomejtle, která veškerý jeho škvarek, který zamýšlel utratit s kurvama za chlast, rozházela za cihly na kostel! Columbovi to všechno secvaklo jedním cinknutím klíčů na letišti. Již nejednou mě při sledování toho umolousaného baloňáčku napadlo, zda takhle brilantní jsou i postupy pracovníků Kriminální služby PČR nebo zda se jim prostě podaří usvědčit ty, kteří opakovaně padají v koupelně. Ale obávám se, že mnohé naznačují jejich viditelné možnosti, např. psaní na klávesnici, kde se většina z nich se smrtí v očích blíží rychlosti 14 úderů za minutu. Přičtu-li k tomu fakt, že většina pochází z Ostravska a ještě před týdnem jejich hlavní starostí bylo onanovat u babičky na dvoře za králíkárnou, tak růžové bych to neviděl! ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Vy máte ale sluch.“ ,,Jsem přece Ital.“ Tento díl je zvláštní tím, že Columbo divákům trochu odhalí jeho způsoby myšlení při vyšetřování, což je nesmírně zajímavé. Stejně jen na tom i příběh, který tentokrát představuje velmi sympatického a veselého vraha, kterého mi bylo kvůli jeho rodinným důvodům vysloveně líto, a fandil jsem mu. O to víc jsem byl zklamán z režie a střihu, obojí bylo hrozně mdlé, scény byly natahované a celé se to hrozně pomalu ploužilo vpřed. Závěr mě však zahřál u srdce a připoměl mi díl s portským vínem. ()

Reklama

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl hodnotím jako vynikající. Po dlouhé době má Columbo "sympatického" protivníka, i když je třeba to samozřejmě brát s nadsázkou a značnou rezervou, protože přece jenom měl na svědomí život dvou lidí. V titulní roli populárního folkového zpěváka Tommyho Browna se představí skutečný úspěšný zpěvák Johnny Cash.Tato epizoda je dle mého názoru opravdu velmi dobré podívaná. Na pozadí hrůzného činu fingované letecké havárie, kterou Tommy Brown vymyslel a uskutečnil, si můžeme poslechnout i pěknou muziku, které jednoznačně v tomto případě vévodí skladba "I saw the light". Vyšetřování tohoto případu je rovněž velmi dobře poskládané, Columbo s pečlivostí sobě vlastní neponechá vůbec nic náhodě a případ prošetří do sebemenšího detailu. Tento díl nelze hodnotit jinak než stoprocentně. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejslavnější záporák v historii Columba. Protože obsadit do role hudebníka Tommyho Browna, LEGENDU Johnnyho Cashe, byl skutečně geniální nápad, stejně jako provedení vraždy. Cashe strašně uznávám, je to Elvis Presley stylu country/western a jeho hudbu mám moc rád, takže je jasné, že tento díl pro mě patří k vrcholům celé série. Závěrečná, až dojemná scéna v autě, patří ke klasice a já si Labutí píseň pouštím velmi rád. ()

Drom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky své práci se poručík Columbo tentokrát dostane do křížku se sympatickým vrahem v podání Johnnyho Cashe. Folkový hudebník Tommy udělal v životě několik prešlapů a proto za hodně vděčí manželce Edně, díky které se ze všeho vyhrabal a dokonce se stal populárním. Ke zpěvákově smůle je však jeho drahá polovička zaslepena nejen vírou, ale i mocí, kterou nad ním získala. Tommy má pocit, že pro věřící už udělal dost a rád by ze své slávy také něco měl, Edna ho však drží v šachu. Rozhodne se tedy k riskantní akci, při které finguje nehodu letadla a při havárii je usmrcena jak Edna, tak její chráněnkyně, dvě osoby bránící mu volně dýchat. Columbovi, jak je jeho zvykem, se už od začátku něco nezdá a tak začíná hra mezi ním a veskrze dobrosrdečným Tommym, kterého až okolnosti vývoje případu donutí k další radikální akci. Netuší však, že to je rafinovaná Columbova past a i přes sympatie ke zpěvákovi musí být jeho hříchy potrestány. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Tommy Brown odkazuje na svého neviditelného aranžéra hudby, na Nicka Solacanta. Režisérem této epizody se jmenuje Nicholas Colasanto. (Epistemolog)
  • Píseň, která v podstatě celou epizodu doprovází, a kterou Tommy Brown (Johnny Cash) zpívá na koncertu a v rádiu, nese název „I saw the light“. Tento song v roce 1948 napsal a proslavil Hank Williams. (majky19)
  • Když je Columbo (Peter Falk) na návštěvě u generála a vyzvídá informace o Thomasi Brownovi (Johnny Cash), v rozhovoru padne několik nesmyslů ohledně velikosti padáku. Když poručík telefonuje, říká generál, že padák má 60 metrů čtverečních. Pak generál říká, že prapor má plochu 800 centimetrů. Jenže aby měl prapor plochu 800 cm čtverečnýíh, musel by mít rozměry cca 28x29 cm, tedy rozměry kapesníku. Další nesmysl následuje: „Kolik je to metrů?“ ptá se poručík a dostává odpověd, že 8 metrů. Ano, 800 délkových centimetrů je 8 délkových metrů, jenže celý rozhovor se točí kolem plochy, nikoliv délky. Navíc, když poručík rozvine prapor, je vidět, že má rozměry odhadem 2x1 metr, což jsou 2 metry čtverečné, tedy zdaleka ne 8, jak říká generál. (pjotri)

Reklama

Reklama