Reklama

Reklama

Tento dvoudílný film je zpracováním románu Sebastiana Faulkse s názvem Birdsong, který je dnes už bestsellerem známým po celé Anglii. Rámec příběhu poskytují události první světové války, ale děj zahrnuje léta 1910 až 1916. Milostná linie, vášnivý vztah Stephena a Isabelle, který je však odsouzen k nezdaru, provází mužova léta strávená ve válce. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

hellstruck

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto případu by mě obzvlášt zajímalo, kdo měl na starost obsazení.. Příběh by nebyl vůbec špatný, ale zkrátka si nedokázal udržet moji pozornost kvůli příšerným výkonům šilhavé Poésy a Redmayneho, oproti kterému má i ta Bella ze Stmívání pořádné mimické svalstvo a krásný úsměv. Tak málo charismatické a tak hodně prkenné herce jsem již dlouho neviděla. Docela mě to mrzí, protože bez nich by děj určitě odsýpal o něco svižněji. Navíc mám válečnou romantiku celkem v oblibě. Nezbývá než doufat, že se někdy dokopu k jeho dokoukání - snad v nějakém podnapilém stavu, aby mi ti dva nelezli tolik na nervy. A mimochodem..jediné, co mě přimělo film nevypnout dříve byla účast Krále Severu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Rozporuplně bizarní. Něco jako sledovat Džejn Óstenovou kouřit Remarka. Dílem sugestivně a skvěle natočená První světová, dílem viktoriánské pičičandy, u kterých má jeden chuť vyšívat chrty a sledovat, jak mu chladne odpolední čaj. Prostě takový "Na Západní frontě Rozum a cit". Jen opravdu nechápu, proč narvali do role romantického milovníka někoho, komu opařili držku vařící vodou. Ten slizák mě irituje a kazí mi estetické zážitky, kdekoliv ho obsadí, a doteď nemůžu zapomenout, jak svým xichtem ruinoval Pilíře země! Našli k němu sice stejně strašlivou Angličanku, ale to není nic těžkého, jiné tam totiž nebydlí. Takže půlka filmu výborná, půlka připomínající zpocené podpaždí otylé, padesátileté panny, to máme dohromady za tři. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nudná vojna, blbé zákopy a nakoniec je z toho červená knižnica alebo vývar z Anglického pacienta, ale bez pacienta, bez dobrej zápletky, bez prekvapenia. No a akáže mi to je už romantika keď ústredným párom je Redmayne + Poésy? Bez chémie, bez pekného vizuálu, estetika žiadna. Menej sympatický pár som už dávno nevidel. Možno Bihariová + Milo, ale tí sú z iného súdka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYSI JSEM MILOVAL JEDNU ŽENU. A ONA MĚ“..... /// Prolínání minulosti (mír) se současností (válka).... Stephen, dneska poručík, není špatnej chlap (tož vím...). Když tenkrát na zahradě, poprvé ji uviděl.......ano, přestože 1.světová válka poskytuje lekce o lidský anatomii, všichni jsou většinou srdcem i duchem někde jinde. Jako Stephen, kterej myslí na Isabelle a romantiku, kterou provozoval doma. V zákopech to totiž už taková romantika není, (aspoň máš na co vzpomínat), protože osud chtěl, aby tunelářem se stal. Historický drama o lásce, válce, zlomeným srdci, touze milovat a bejt milovanej - i za světový války. Hezky udělanej film, spoléhající na příběh a E.Redmayna (to mi kurva vysvětli, kam zrovna ty, na ty ženský chodíš???)víc než na efekty. A nikdo mě ničím nevydírá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knížku od Sebastiana Faulkse číst nebudu. 2.) Zjistím, že život není jen píchání, ale taky válka. 3.) Mám prázdnou ,,červenou knihovnu“. 4.) Thx za titule ,,Sarinka & Stuďo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu se mi líbila kamera i exteriéry (až na "laciné" animace velkých útoků na frontě), na stranu druhou dívat se z celkových 165 minut snímku minimálně celou polovinu na různé němé výrazy tváří akterů, především Eddieho Redmaynea, to bylo poněkud psychicky náročné :) Příběh byl příšerně předvídatelný, nicméně mi to nijak výrazně nevadilo, střídaly se mi do toho scény z fronty, což mne - jako správného maskulinního milovníka válečných scenérií - víceméně uspokojovalo a ani nerušilo. Vlastně celá ta forma vyprávění se mi docela líbila, ani herecké výkony nebyly špatné (btw. tak polovina obsazení si zahrála v Game of Thrones), ale 3 hvězdy dávám jenom s oběma přimhouřenýma očima a odřenýma ušima. 50%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Maďarsku, predovšetkým v metropole Budapešť. (MikaelSVK)
  • Autorem stejnojmenné literární předlohy z roku 1993 je Brit Sebastian Faulks. "Birdsong" je součástí knižní trilogie pojednávající o životě Stephena Wraysforda. (Conspi)
  • Po rozhlasové (1997) a divadelní inscenaci (2010) se jedná celkově o třetí adaptaci jedné z nejprodávanějších a nejoblébenějších knih Velké Británie. (Conspi)

Reklama

Reklama