Reklama

Reklama

Pláč sovy

  • Velká Británie The Cry of the Owl (více)

Obsahy(1)

Robert Forrester (Paddy Considine) opouští město a hledá nový život na okraji malého městečka. Doufá, že tu ve své nenápadné práci leteckého inženýra zapomene na stres z nadcházejícího rozvodu s přelétavou Nickie Grace (Caroline Dhavernasová). Oporou jeho nově nalezené tiché existence je však nutkání, jemuž nedokáže odolat. Každou noc je při návratu domů přitahován k jednomu domu. Zastavuje auto, vypíná světla a kráčí tmou, dokud není dost blízko, aby mohl nahlédnout do osvětlených oken. Ačkoliv nezná její jméno, pozoruje Jenny Thierolfovou (Julia Stiles) jak umývá nádobí, vaří, dělá domácí práce. Jedné noci se však dostane příliš blízko – Jenny vyjde z domu a uvidí ho. Místo, aby zavolala policii, pozve ho dál. Karta se náhle obrací a Jenny začíná sledovat Roberta. Z pocitu viny i okouzlení je vtahován do vztahu s Jenny, který má ale hrozivé následky; Jennyin přítel Greg Wyncoop (James Gilbert) Roberta varuje. Jednou v noci Greg Roberta sleduje a blízko řeky se porvou . Když Greg upadne a uhodí se do hlavy, Robert stačí utéct. Když se Greg nevrátí do práce a je prohlášen za pohřešovaného, Robert se stává prvním podezřelým z jeho vraždy. Jak se napětí zvyšuje, odvíjí se hrůzný sled událostí, vedoucích k Robertově téměř nevyhnutelné zkáze. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

dewil21 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem tomu chtěla věřit, snažila jsem se opomenout tu naprosto plytkou atmosféru a soustředit se na příběh a na ty pocity, ale tomuhle se prostě věřit nedá... Bejvalky jsou někdy mrchy, naivky věřící na osud zvou domů neznámý podivíny, expřítel často dostane choutky novýmu amantovi prohnat hlavou kulku, ale tohle je tedy příliš... Navíc emoce, které takové drama slibuje, jsou ploché a vůbec, kde je ten pláč? Kde je vztek, nenávist, zoufalství a nářek? To mi tedy uniklo, skoro jaky by to hráli zombíci... Zklamání... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů u kterého mě ani náhodou nenapadne dát někdy repete. Docela slušný nášlap, ale pokračování je už tragédie a ne thriller. Tahle kniha se nepovedla buď paní Patricii a nebo se to zpracování vymklo z rukou Jamiemu Thravesovi, těžko to soudit, ale můj dojem je silně vlažný, takže po dlouhé době jdu na dvojku, víc ani omylem. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tu nebudem veľa hovoriť,lebo nemám čo.Asi len toľko že tu bola neskutočná nuda.Film si postupuje svojim kludným tempom aj v častiach kde sa snaží byť dramatický tak ma viac rozosmieval.Príbeh,spracovanie,sila v scenári to film nemá.Ako psychologická dráma by to hádam obstálo ale thriller určite nie.Jediné čo bolo aspoň trocha dobre je rozvinutý detektívny príbeh.A hlavný hrdina bol vrcholne nesympatický. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Robert Forrester (Paddy Considine) a Jenny Thierolfová (Julia Stiles) se seznámí velmi nevšedním způsobem. Robert Jenny po večerech sleduje - jak vaří, stará se o domácnost - až ho při tom jednou Jenny načape. Ale nezavolá na něj policii, nýbrž se spolu dají do řeči, a nakonec zjistí, že si spolu plně vyhovují. Bohužel s tím se nechce smířit bývalý Jennin přítel Greg, který si na Roberta jednoho dne počíhá, a vyvolá rvačku. Když je druhý den Greg k nenalezení, prvním podezřelým je samozřejmě Robert ... Na film jsem se docela těšil (jako ostatně na všechny, kde hraje Julia Stiles). Tu mám už od 10 důvodů proč tě nenávidím docela rád, a nenechám si ujít žádný její film. Ale Pláč sovy jsem si radši ujít nechat měl, protože je to totálně zbytečný a překomplikovaný film - zápletka je docela hloupá, když se něco náhodou začne dít, je to přerušeno nějakým filozofováním, hlavní hrdina v podání Paddyho Considina je velmi nevýrazný (celý film mi přišel jako nafetovaný), a ani to, na co jsem se těšil nejvíc - Julia Stiles - mě moc nepotěšila (teda ona jo, ale její postava byla trochu padlá na hlavu)... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

No, dnes som mal návštevu u zubára, ktorú som odštartoval týmto snímkom a hned xicht hlavného hrdinu mi navodil ešte väčšie, blížiace sa a očakávané, utrpenie. ( A takých xichtov je tam požehnane! ) Ale s blížiacim sa koncom napätie rástlo a ja som pozvoľne začal sympatizovať, bo som si uvedomil, že až v tak veľkej prdeli niesom a nakoniec sa z toho vykľuli 2* . ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama