Reklama

Reklama

Zkušený kaskadér Petr Kvapil patří k nejlepším. S kolegy Pepinem, Zdeňkem a dalšími plní náročná a nebezpečná přání našich i zahraničních režisérů. Chvíle volna pak tráví s manželkou Helenou a především s malým synkem Kubíkem, o kterého se s láskou stará a který nadšeně sleduje jeho odvážné kousky před kamerou. Právě když přichází ke kaskadérům nová posila, sebevědomý karatista Eda, dostávají muži lákavou nabídku podílet se na natáčení amerického válečného velkofilmu. Přestože je Petr v civilu šéfem projekční kanceláře, nabídku přijme. Hned během natáčení první scény však dojde k neštěstí, když je v minovém poli popálen v obličeji kaskadér Pepino. Vzápětí zasáhne těžká rána osudu samotného Petra, když jeho syn zahyne při autonehodě. Zhroutí se mu svět, obviní manželku z chlapcovy smrti a odejde z domu. Popere se v hospodě, přenechá svou roli kolegovi Zdeňkovi a chce se pustit do riskantního, smrtelně nebezpečného kousku. Před skokem ho v poslední chvíli zastaví kolegové. Petr skončí v nemocnici a odmítá komunikovat s okolím. Pomoci se mu pokouší sympatická psycholožka, marně však žádá o pomoc jeho manželku, která je sama na pokraji sil. Nakonec poprosí Šimona a kaskadéry, aby jí pomohli vrátit Petrovi chuť žít. (TV Nova)

(více)

Recenze (85)

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý snímek. Líbí se mi jeho koncept, nátáčení filmů z pohledu kaskadérů. Scény, kde se děje právě to, jsou nejlepší ve filmu. Postavy byly docela zajímavé, ale ne všechny, například postava Ondřeje Vetchého tam vůbec nemusela být, na děj neměl téměř žádný vliv. Děj sám o sobě je dobrý, ale místy se trochu vleče. Film je dobře natočený a má dobrou hudbu. Herecké výkony byly zvláštní, některé byly dobré, ale jiné zase vůbec. Někteří herci byly taky velmi nápadně předabovaní v postprodukci, což jsem vůbec nepochopil. 6/10 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mno...akční žánr nám moc nejde, ale co takhle koprodukce? :-) Nicméně by měla být větší než xXx, aby z nás nedělala voly. Nemyslím si, že tenhle film voly z kaskadérů dělal, problém je v tom, že i scénář psal kaskadér :-) Dále tento snímek působí mnooohem menším pocitem blivna u diváka, když srovnává třeba s Nahotou na prodej... ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

ale notáák, vždyť to nebylo zas až tak hrozný... scénář je pravda trochu slabší, spíš než do kin bych to pustil jen do TV, ale jinak není dokoukání filmu nikterak složitým kaskadérským kouskem... a srovnávat to se zahraničními akčními snímky s mnohonásobně vyšším rozpočtem mi přijde přinejmenším scestné. 50% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Chňá Chňá - bráno se značným nadhledem a přimhouřenýma očima - potom se jedná o neškodnou lacině působící kravinku, kde dejdar s novým cvičí, dejdar s novým střílí (z pušky nebo do trenýrek), dejdar s novým šlapou na výbušniny a dejdar s novým řeší životní trable - nic víc,nic míň, je to vtipné, ale odsýpá to...............moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

M.M.Mysak 

všechny recenze uživatele

Je vidět z většiny komentářů, že nikdo ze záporně hodnotících ještě nestál na place. Pokud film hodnotíte na základě zkušeností odkoukaných z filmů, tak se to dá pochopit. Ale pokud znáte opravdovou práci kaskadérů, musíte smeknout i před tímto filmem. Ano, scénář je slabší a scény neskutečné, ale těžko by poskládali film tak, že by sestříhali 10 akčních filmů. Navíc když děláte komparz a jede se tam akční scéna 15x za sebou, tak je to fakt nuda, takže ta plochost filmu dobře odráží realitu. Určitě by to šlo udělat jinak, ale rozhodně bych to tak nezatracoval. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama