Reklama

Reklama

Zkušený kaskadér Petr Kvapil patří k nejlepším. S kolegy Pepinem, Zdeňkem a dalšími plní náročná a nebezpečná přání našich i zahraničních režisérů. Chvíle volna pak tráví s manželkou Helenou a především s malým synkem Kubíkem, o kterého se s láskou stará a který nadšeně sleduje jeho odvážné kousky před kamerou. Právě když přichází ke kaskadérům nová posila, sebevědomý karatista Eda, dostávají muži lákavou nabídku podílet se na natáčení amerického válečného velkofilmu. Přestože je Petr v civilu šéfem projekční kanceláře, nabídku přijme. Hned během natáčení první scény však dojde k neštěstí, když je v minovém poli popálen v obličeji kaskadér Pepino. Vzápětí zasáhne těžká rána osudu samotného Petra, když jeho syn zahyne při autonehodě. Zhroutí se mu svět, obviní manželku z chlapcovy smrti a odejde z domu. Popere se v hospodě, přenechá svou roli kolegovi Zdeňkovi a chce se pustit do riskantního, smrtelně nebezpečného kousku. Před skokem ho v poslední chvíli zastaví kolegové. Petr skončí v nemocnici a odmítá komunikovat s okolím. Pomoci se mu pokouší sympatická psycholožka, marně však žádá o pomoc jeho manželku, která je sama na pokraji sil. Nakonec poprosí Šimona a kaskadéry, aby jí pomohli vrátit Petrovi chuť žít. (TV Nova)

(více)

Recenze (85)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nijak zázračný film to není, ale za shlédnutí stojí...Petr Jákl a jeho syn se objevují v jednom filmu. Tradičně dobře se role ujal Ondřej Vetchý a pochopitelně i R. Brzobohatý, Pavel Nový a Martin Dejdar. Na samém konci je výborně vidět radost Pavla Nového z činu, který pro svého kolegu - Petra Jákla st. udělal... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Namet je urcite zajimavy, pak bych ocenil i nejakou tu akci ve filmu ( treba ale nataceni valecneho filmu bylo hrozne ). Tim bych s pozitivy skoncil. Citil jsem ve filmu porevolucni krec, natocit neco noveho, akcniho. Ono to ale moc nejde, pokud v rolich kaskaderu vidite ortodoxne zname herce a komedianty. Tragicke take bylo vykresleni vsech reziseru behem nataceni. Uplne bych vsak Cestu peklem nezatracoval. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Chňá Chňá - bráno se značným nadhledem a přimhouřenýma očima - potom se jedná o neškodnou lacině působící kravinku, kde dejdar s novým cvičí, dejdar s novým střílí (z pušky nebo do trenýrek), dejdar s novým šlapou na výbušniny a dejdar s novým řeší životní trable - nic víc,nic míň, je to vtipné, ale odsýpá to...............moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

borsalino odpad!

všechny recenze uživatele

Cesta peklem nezačala úplně nejhůře, ovšem po několika minutách se brány pekla začaly otevírat, když svůj herecký talent rozehrál Jákl v roli chlapáka, Nový v roli nedoceněného, Dejdar v roli sukničkáře... Z oslavy šéfa pošle Jákl domů svou ženu a synka autem, žena sice nechce, ale Jákl rozhodne že pojede. Ta nabourá a synek přijde o život. On se zhroutí, je hospitalizován na psychiatrii. Bývalí parťáci přemýšlejí, jak ho dostat z letargie a tak vymyslí kaskadérský výstup, který jako na oko nikdo nezvládne, jen Jákl. Ten to přijme a je z toho venku. Nemáte taky pocit, že nic prostšího a otřepanějšího natočit nelze? Navíc ty dialogy a herecké výkony byly místy k uzoufání. Přestože nemám v oblibě domácí práce, při sledování tohoto díla jsem za ně byl vděčný. Takže jestli už chcete do pekla, máte možnost, ale já s váma nejdu... ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

"Potomci" Jaroslava Tomsy mají po celém světě renomé kaskadérských mágů. Pracují na těch nejdražších filmech Hollywoodu a doma se dostávají do těžkého konfliktu s českým neumětelstvím. Od pádu železné opony český film neuvěřitelně upadá. Nikoliv však provedení, ale scenáristicky. Budiž omluvou, že autor tohoto filmu není profesionální scénárista, nýbrž člen kaskadérské obce, co ale omluvit nelze, je vyznění celého filmu. Pravděpodobným úmyslem mělo být vyzdvižení filmařské práce, o které se moc neví, málo se o ní píše, ale bez které by spousta filmů přišla o notnou dávku atraktivity. Kaskadéři jsou a budou (pokud je nenahradí CGI loutkami, což by byla škoda) součástí filmařského světa, ale tady jim chybí vnitřní prokreslení. Petr Jákl se snažil být za každou cenu sentimentální, ale moc se to nepovedlo. Měl možná zachytit typově lidi, které má sám v týmu, ale vesměs pánové Dejdar, Nový a Vetchý hrají tu samou postavu, která se řídí heslem: Šplhej ostatním po zádech a dávej při tom pozor, aby někdo jiný nevyšplhal po tvých zádech výš. Akční scény dopadly i na české poměry nadmíru dobře, ale vzhledem k tomu, že byly jen kořením a ne hlavní ingrediencí, jde o chválu druhořadého prvku. Práci kaskadérů jsem vždy obdivoval, proto je škoda, že místo pamětního sousoší se jim dostalo náhrobního kamene. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel především v Praze, scéna s odvozem zraněného Pepína (Martin Dejdar) v Berouně a scény v lomu v Hřiměždicích u Příbrami. (rakovnik)

Reklama

Reklama