Reklama

Reklama

Arka

  • angličtina The Ark
Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi
Polsko, 2007, 8 min

Obsahy(1)

Neznámy vírus zničil takmer celú ľudskú populáciu. Preživší ľudia unikli do mora hľadať neobývané pôdy. Tak začína hromadný odchod pod velením jedného človeka. (pugs)

Recenze (61)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

A chci hranou verzi dokud Leonard Nimoy ještě žije! Čistá esence deprese, jejíž pointu narozdíl od zde přítomných považuji nikoli za příjemnou či snad dokonce uvolňující, ale naopak za depresivní a beznadějné podtrhnutí té již tak čiré beznaděje a deprese. Mimochodem, zmiňoval jsem se již o DEPRESI? ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Hodně povedenej krátkometrážní film. Jonkajtysovi se povedlo tu "vymřelou" atmosféru v čele s Quijoteovským hrdinou vykreslit bravůrně. Dokázal určitě v nejednom z nás vyvolat nějaké ty myšlenky o konci světa. Hodně tomu taky dodávala hudba, která je výborná. Konečná pointa velice originální, což je moc fajn, jelikož není lehké natočit něco originálního. 85% ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Sci-Fi rozhodně nepatří k mým oblíbeným filmovým žánrům, ale tenhle snímek dopadl lépe než bych čekala. Co se týče animace, tak mám velmi smíšené pocity. Prostředí bylo znázorněno úžasně a krásně.. Na druhou stranu lidé mi připadali odpudiví a nechutní.. To je ale asi to jediné, co můžu vytknout. Příběh je vynikající a pointa ho dělám neobyčejným a originálním. Těch 8 minut uteklo neuvěřitelně rychle :).. (Shlédnout můžete zde.) ()

Lollirot 

všechny recenze uživatele

Wow. Přesvědčivé umělecky laděné ztvárnění zoufalství a utrpení uvězněné choré mysli, ze které není úniku... Čekala jsem nezáživné sci-fi z budoucnosti, což není zrovna můj šálek kávy, a ono je to zatím docela jinak. Pointa? Vskutku děsivá. Dostávají mě komentáře typu „měl kliku“, na druhou stranu mě to už ani nemůže překvapit. Se spíš divím, že tu nevidím cosi o strašné předvídatelnosti, též by mě to nepřekvapilo. Tíživou atmosféru dokresluje perfektní hudební doprovod a šeredné vzezření postav je na místě, co byste chtěli, roztomilé pixarovské postavičky? ;) Závěr jen umocňuje a podtrhuje tu tíseň a beznaděj a připadá-li někomu odlehčující či tragikomický, možná by měl vyzkoušet jediný den v kůži takového schizofrenika... by asi hodně rychle obrátil. Just sayin'. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama