Reklama

Reklama

Flynn Carsen 3: Jidášův kalich

(TV film)
  • Česko Flynn Carsen 3: Kletba Jidášova kalichu (více)

VOD (1)

Flynn Carsen získá v Londýně pro knihovnu vzácnou vázu, v níž je ukryt legendární Kámen mudrců. Ještě v sídle aukční firmy však musí o kámen svést bitvu s dalším zájemcem. Sice ho ubrání, radost mu však pokazí zjištění, že ho kvůli pracovní zaneprázdněnosti opustila přítelkyně Katie. Naštvaný Flynn uvažuje, že už nechce být knihovníkem. Obětoval relikviím příliš mnoho a nic z toho nemá. Nakonec si vezme dovolenou a pod vlivem neobvyklého snu se vydá do New Orleans. A to ještě netuší, že se brzy zaplete do smrtelně nebezpečného dobrodružství. Skupina bývalých agentů KGB pod vedením Sergeje Kubicheka totiž hodlá vzkřísit slavného upíra Drákulu a s jeho pomocí stvořit armádu zombie, kterou by použili k ovládnutí světa. Upírovo tělo už mají, teď potřebují získat ještě Jidášův kalich, upírskou verzi svatého grálu, vytvořenou ze třiceti stříbrných, jež dostal Jidáš za zradu Ježíše. S hledáním kalichu jim má pomoci profesor historie Lazlo, kterého právě za tímto účelem unesou. Seznámí se s barovou zpěvačkou Simone, která tvrdí, že se s ním spojila přes jeho sny. Dřív, než mu však stačí vysvětlit, o co jde, jsou napadeni Sergejovými agenty... (TV Prima)

(více)

Recenze (203)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

pozerali sme ho na chate, a ja som si s nazvom tohto filmu robil zarty so svojho kamosa, kde pri kazdej prilezitosti som mu hovoril cely nazov filmu. Cim viac sa stval tym viac sme sa na tom bavili. Takze za spomienkovy nazov (ktory nie je nicim vynimocny - jednoducho to tak vyslo) udelujem odpad. Ináč postrádateľný film v mori zverstiev, ktoré už vo veľkom útočia na inteligenciu diváka. Zaslúži si to? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle mě návrat k jedničce, která je ale stále nejlepší. Ale už od úvodních scén přehršel nápadů, hlášek, vtipu, prostě toho, co z Knihovníka dělá Knihovníka... Včetně parafrází na jiné dobrodružné filmy a jejich naivistickou poetiku, Indiana Jonese nevyjímaje. Navíc tu hraje Stana Katic alias Beckettová z Castla. :-) ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Typicky flynncarsenovsky stupídne, so scenárom bohapusto vykrádajúcim iné filmy (dokonca aj tie zlé - tentoraz hlavne Dracula 2000), s dejovými zvratmi meniacimi mozog na kašu, druhotriednymi trikmi a extrémne ťarbavo natočenými akčnými scénami. A s ultrasympatickým Noahom Wyleom, ktorý dáva do pľacu jednu béčkovú hlášku za druhou a vy mu to žeriete a radi to s ním pretrpíte až do konca. Tým skôr, že tentoraz mu sekunduje pôvabná Stanka Katičová. *Poznámka pod čiarou: Slovenský dabing na Markíze sa mimoriadne vydaril. Preložiť vetu "A vampire passed his curse onto me..." ako "upír prešiel kurzom..." - hmmm... Bravo! Za toto nejaký kretén berie peniaze???!!!!* ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Cca 50%. Po fiasku "dvojky" jsem raději nečekal nic a z tohoto pohledu to bylo docela pozitivní překvápko. Nicméně klasická klišé celé série se nevyhnula ani třetímu dílu, takže Carsen opět (nechtěně) rozesměje svou minuto-genialitou (kdy do minuty objasní cokoliv se mu zamane). No, aspoň že už těch harrypotterovských scének ubylo na úkor trochy pravé a nefalšované upířiny. Tedy, raději to upřesním - "pravé a nefalšované" jen ve srovnání s rádobymysterióznem předešlých dílů, jinak jsou to silná a nevhodně zvolená slova... Máte-li se 80 minut nudou kopat do zadku, klidně se na tohle podívejte místo onoho kopání. Jinak to moc nedoporučuji. Tak nějak celkově bych Carsena označil po vzoru kino-přístupnosti cedulkou "nad 12 let nevhodné"... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný Indiana Jones, který si mě celkem získal. Svérázné pojetí, nadsázka a zábavnost je vyvážena tak akorát, že si nepřipadám ani jako sledovat trapný plagiát Indyo ani jako pokus o lobotomii od Lary Croft. Dobře nastavené a funkční (proč by jinak existovala další dvě pokračování co se mi líbila úplně stejně?). Teď "copy" a "paste" ještě 2x zde a zde :). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Film uvádza, že zradca Judáš si za tridsať strieborných, ktoré dostal za zradu Ježiša Krista, zadovážil kalich. Nie je tomu však tak - v Biblii sa uvádza, že hneď ako si uvedomil, že Ježiša skutočne odsúdili, snažil sa peniaze vrátiť. Farizeji, ktorí ho predtým vyplatili, krvavé peniaze však odmietli. Judáš vhodil teda peniaze do chrámovej pokladnice a z výčitiek svedomia sa obesil. Po jeho smrti sa rozhodovalo, čo s peniazmi, a nakoniec boli použité na kúpu pozemku, nazývaného ako Hrnčiarovo pole na pochovávanie cudzincov. Neskôr sa pole premenovalo na Pole krvi a Biblia uvádza, že tak sa splnilo proroctvo proroka Jeremiáša. O všetkých týchto udalostiach sa možno dočítať v Evanjeliu podľa Matúša, 27. kapitola, verše 3 až 10. (unclejack)
  • Natáčelo se v Louisianě. (Varan)
  • Vo filme sa na chvíľu objaví aj režisér Jonathan Frakes ako hráč na trombón. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama