Reklama

Reklama

Městečko Peacock

Trailer

Obsahy(1)

V mysteriózním thrilleru z dílny debutujícího režiséra Michaela Landera, který je současně i spoluautorem scénáře, hlavní hrdina John (Cillian Murphy) vytváří kolem svojí postavy podivnou fantasmagorii - on sám i obyvatelé nebraského městečka Peacock sledují osudy muže a jeho manželky, netuše, že se jedná o jednoho člověka. Příchod ženy z jeho minulosti (Ellen Page) po nehodě vlaku v Johnově zahradě jenom rozvíří temné vody jeho podvědomí... (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže horor to není, to musím zmínit na úvod. Ve filmu máme jedno úmrtí, zato nám Cilian Murphy opět vystavuje svůj dámský šatník. Nevím co s tím člověkem je v nepořádku, že ho scénáristé stále nutí hrát tyhle ženské postavy, budu se muset mrknout do jeho životopisu, zda-li je alespoň ženatý nebo má nějakou holku:) Samozřejmě jeho herecké kvality jsou nezpochybnitelné a přesvědčivost výkonu mimořádná. Film má ovšem, přestože odkryje karty hned na začátku, děsně zdlouhavou až nudnou atmosféru. 90 minutový snímek a mě trvalo dobrou hodinu než jsem se dokázal přesvědčit že se na tohle dodívám. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém tohoto filmu rozhodně není jeho kvalita, jako spíše přehnaná očekávání. Ne, že by byla neoprávněná (plejáda populárních herců, velmi zajímavý námět...), ale z každého mraku zkrátka pršet nemůže. Dokážete-li to přijmout a brát Městečko Peacock "jen" jako další obyčejný film, nejde vůbec o nic špatného - dusivá atmosféra maloměsta, Cillian Murphy s rozdvojenou osobností, kostlivci ve skříni, již zmíněný dobrý námět a dobré herecké výkony. Jak říkám, žádná katastrofa, to rozhodně ne. Na druhou stranu je to (i přes poměrně krátkou minutáž) chvílemi nuda a po čase i dost těžká nuda. Konfrontace navíc postrádají nějaký náboj, o který si dané téma přímo říká. Výsledkem je tedy příliš dlouhé čekání na... nic. A na takové filmy se snadno zapomíná. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tady se ukazuje, jak je důležité míti u nezávislého filmu originální a zajímavý námět. Když k tomu připočtu skvělé herce v čele s neskutečně přesvědčivým Cillianem Murphym a depresivní atmosféru kolem jeho tajemné dvojrole, vychází mi z toho nadprůměrné psychologické drama, které sice není vyloženě z kategorie "těžkých" filmů, ale podle některých reakcí je vidět, že ne každý pochopil, o co vlastně "Johnovi a Emmě" šlo. Škoda jen občasné utahanosti a absence momentu překvapení. 70% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"My ženy musíme držet při sobě.." Viď, Normane ?! ;) Opravdu velmi dobrý, hutně atmosférický a znepokojivě bizarní, debut Michaela Landera citlivě a lehce si pohrávající s normanbatesovským motivem, byť ten tedy stojí a padá s tradičně skvostným démonickým Irem, Cillianem Murphym.. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Rozhodne by som film nenazvala thrillerom, skor velmi dobrou psychologickou dramou s prvkami thrilleru. To vsak nie je podstatne, podstatne je to, ze film vo vas vzbudi absolutne dokonalo prespekulovanu depresiu, ktora zasiahne presne tak a s takou intenzitou, akou aj ma. Uzasne herecke vykony Susan a Cilliana, co je naozaj u tychto dvohc hercov standardne, jediny kto sklamal bola Ellen. Asi preto, ze nedostala dost priestoru, hoci potencial bol. Tentokrat vsak Ellen nemala byt ta utlocitna a jemnucka dievcinka, chybal jej drive, ktory si tato postava vyzadovala. Posledna sekvencia bola vsak bravurna, mala som z nej zimomriavky a prave v tom momente sa film prehupol z troch hviezd na styri. Vyborna hudba, ktora doplnala tento na slova velmi skupy film, o to vsak viac zarezonuju vyrazove prostriedky. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel od 6. května do 9. června 2008. (poeta)

Související novinky

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama