Reklama

Reklama

Městečko Peacock

Trailer

Obsahy(1)

V mysteriózním thrilleru z dílny debutujícího režiséra Michaela Landera, který je současně i spoluautorem scénáře, hlavní hrdina John (Cillian Murphy) vytváří kolem svojí postavy podivnou fantasmagorii - on sám i obyvatelé nebraského městečka Peacock sledují osudy muže a jeho manželky, netuše, že se jedná o jednoho člověka. Příchod ženy z jeho minulosti (Ellen Page) po nehodě vlaku v Johnově zahradě jenom rozvíří temné vody jeho podvědomí... (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Přidám se k většině. Opravdu hodně se to vleče, je to ponuré, temné, depresivní, ale nevyvolalo to potřebné emoce k nějakému hlubšímu zážitku. Cillian je zlatíčko, zahrál to fantasticky, mám pro něj vcelku slabost, nikdy mě nepřestane překvapovat, s jakým šarmem dokáže každou roli zvládnout. Vadou na kráse je tu ovšem to, že film jede od začátku do konce v jedné linii a kdyby měl být tento snímek vyobrazen v seismografu, křivka by se nehnula ani nahoru, ani dolů. Je to velká škoda. Téma bylo zajímavé, jen to bylo podané na špatném podnose. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Rozdvojená osobnost a pro mě neskutečný zmatek, který se kolem toho vytvořil, daly vzniknout nezajímavému filmu. Už jen to, že sem vůbec nepochopil to rozdvojení osobnosti, asi sem se na to moc nesoustředil, lépe řečeno sem se přímo nudil. Těšil sem se koho tam ta ženská/chlap, co byla od pohledu divná/ý a hlavně v hlase, zmasakruje a nakonec nic, stejně tak sem se nedočkal ničeho ohromujícího ani z mysteriozní postavy dítěte. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film tak malý, až je malý až príliš. Je obdivuhodné natočiť príbeh, v ktorom nie je schopný nikto z 800 obyvateľov malého mestečka sa zamyslieť nad tým, že nikto nikdy nevidí jeden pár, žijúci v jednom dome, spolu. Napriek tomu sa nad týmto faktom asi každý divák pozastaví. Bill Pullman si tu odohraje myslím že tak dve malé cameá, Josh Lucas asi tri, to Lander mohol kľudne ušetriť a dať tam na ich miesto hocikoho. Zaujímalo by ma, či pomenovanie jednej postavy menom Glenda je vtipným odkazom na Eda Wooda, asi áno. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Perfektných prvých 20min, perfektne zahraná postava Johna, ktorú stvárnil Cillian Murphy (opovážil by som sa tvrdiť, že kľudne mohol byť nominovaný na oscara). Celí film sa nesie v dobrej polo-psycho atmosfére, ktorá ťahá diváka hlbšie a hlbšie. Čo Michaelovi Landerovi naozaj vyšlo, je dej, pretože je úplne nepredvídatelný, čo filmu určite na kvalite dodáva. Škoda akurát toho, že dej sa neskôr prenesie do pomalšieho sem tam až nudného tempa. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bizarná, úchylná a dosť strašidelná psycho dráma, ktorá je dokonalou filmovou variantou na americký literárny štýl "southern gothic". Film má úžasnú mrazivú atmosféru (podporenú hlučnou ambientnou hudbou), ktorej základným kameňom je skvostný Cillian Murphy, ktorý sa pre túto rolu narodil a je úplne strhujúci a strašidelný. Škoda akurát nedostatočnej dohry a neodpovedania na mnohé otázky. Ellen Page je určite veľmi dobrá herečka, no podobne ako pri Inception, je nevhodne obsadená a v role je nedôveryhodná (mladé dievča, skrachovankyňa, part-time prostitútka). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel od 6. května do 9. června 2008. (poeta)

Související novinky

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno