Reklama

Reklama

Forenzní psychiatrička Dr. Cara Jessupová postavila svou kariéru na definování rozpolcených osobností schizofreniků. V soudní síni často svědčí coby expert a její názory a poznatky ohledně schizofrenie pomohly k trestu smrti více než půl tuctu vrahů. Cara je sice oddaná vědě, ale věří také v boha a svou víru neztratila ani poté, když byl její manžel brutálně zavražděn. Její dcera Samantha na rozdíl od své matky věřící není. Po jednom zvláště znepokojujícím soudním řízení představí Caře její otec Dr. Harding svého nového pacienta Adama. Čím více se toho Cara o Adamovi dozvídá, tím více je její život i životy jejích blízkých v ohrožení. Když se doktorka seznámí s pacientovou minulostí, její svět se začíná hroutit a ona začne pochybovat o bohu i o vědě. Cara však musí co nejrychleji odhalit závoj tajemství kolem Adama a především neztratit svou víru, jinak bude celá její rodina v nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (343)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vskutku nebyl můj šálek čaje. Scénář neni sice úplně blbej a divákům chtěl něco sdělit, ale když všechno v něm jsem už někde viděl a v lepšim provedení. Zaskočila mě ta kombinace několika žánrů a prvků v nich obsažených. První půlka funguje jako psychologický thriller dobře a zapůsobila na mě mnohem více, takže kdyby se ubírala stejným směrem, vůbec bych si nestěžoval. Jenže neubírala, naopak úplně vyhodila výhybku a to jsem jednoduše nezkousnul. Škoda, už kvůli Mooreové a Meyersovi mohl být jeho potenciál využit více. Takhle film poputuje zaslouženě rovnou na dvd. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Co Shelter drží nad vodou je výkon Jonathana Rhys Meyerse, který svou víceroli zvládl opravdu s bravurou. Julianne Moore nepředvádní nic nového, což ostatně nedělá ani celý film. Ale i přes logické lapsy a zbytečnou komplikovanost děje je Shelter mimořádně napínavý od začátku do konce, říznutý mystikou (o dost víc, než Identita) a dobrý dojem mu sráží jen nenápaditý a klišoidní konec. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavě rozjetý mysteriózní thriller s Julianne Moore v hlavní roli forenzní psychiatričky, ovdovělé matky malé holčičky. Moore se dostane do rukou případ mladého muže, který trpí jakousi schizofrenií... časem však psychiatrička začíná rozplétat klubko, které ji zavede daleko od domova (a hluboko do historie), zatímco by ale měla dávat pozor právě na dceru, protože nebezpečí je blízko. V závěru však bohužel začíná tempo klesat (jak bývá zvykem) a vše je zamotané až moc uměle - neschopnost scenáristů z filmu úplně prýští. Nemluvě o zcela posledním záběru filmu. Holt si musíme počkat na nějaký další pokus. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je sympatické, že sa niekto pokúsil zavíriť stojaté hororové vody, ale tento pokus vyšiel tak napolovicu. Film obsahuje pár naozaj vydarených strašidelných momentov i herci sa snažia čo im sily stačia, ale celkovo je príbeh i jeho pointa v dnešnej dobe neúčinná. Možno si niekto myslí, že práve teraz nastal čas na vieru v Boha, ale svet okolo nás i to čo sa okolo nás každý deň deje dokazuje niečo úplne iné. Súhlasím, že ľudstvo si už dlho koleduje o pohromu, ale neviem či práve viera v Boha to napraví. Je zaujímavé, že film som videl tesne po kórejskom filme Crossing, z ktorého vyplýva presný opak toho, čo vraví tento film. Veriť v Boha? Skúste ten spomínaný Crossing alebo napríklad Krajinu tieňov, kde A. Hopkins po niekoľkých fackách od života bibliu spálil a rozhodnite sa sami. Ja neverím, ale snažím sa žiť čestne a držím sa desatora. 60%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Že toto nebude žiadny lacný a tuctový horror som tušil už podľa obsadenia. Veľmi dobrá zápletka, ktorá sa počas deja postupne odhaľuje a mení od neškodnej psychologickej drámy až po nervydrásajúci thriller s prvkami horroru. Mysteriózne črty filmu sú veľmi presvedčivo vykreslené tak, aby divák nad príbehom hneď nemávol rukou a nehodil film do koša s presvedčením, že pôjde o priemerné béčko s tvorcovskou sterilitou. Škoda, že niektoré detaily príbehu zostali nezodpovedané, ale atmosféra bola veľmi dobrá a to krájateľné dusno v niektorých scénach odporúčam každému priaznivcovi napínavých momentov. Režisérskemu duu dávam veľké šance do budúcna. 80%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme hrá Julianne Moore postavu, ktorá sa volá Cara Harding. V snímke Stratený svet: Jurský park (1997) stvárnila postavu s veľmi podobným menom - Sarah Harding. Obe postavy sú lekárky. (misterz)
  • Film sa natáčal v Pittsburghu (Pensylvánia, USA). (Arsenal83)

Související novinky

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama