Reklama

Reklama

Jezero Tahoe

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Hořká komedie, která svou surreální poetikou a absurdním humorem připomíná to nejlepší z filmů Akiho Kaurismäkiho a Jima Jarmusche. Z letošního Berlinale si Fernando Eimbcke za vyprávění o mladíkovi, který se v prachu yucatanské pouště pokouší najít někoho, kdo by dokázal spravit jeho rozbitý vůz, odnesl cenu Alfreda Bauera. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý mexický film o tom, že každý člověk má své trápení, ale i přesto existuje něco, co ho "drží při životě". A je to podané ve statických záběrech, které pro některé můžou být dost dlouhé (mě zas tak dlouhé nepřišli, ale tak zase já jsem fanoušek Benninga...), ale mě docela pohltili a nemůžu říct, že bych se za celou dobu toho filmu nějak výrazně nudil. Jo, některé záběry trvají dýl než by měly, ale nevadí to. Největším kladem na celém filmu je ale rozhodně dokonalá Zabého kamera, na které je opravdu znát, že ten člověk pro to má cit. Nutno ale dodat, že tohle rozhodně není film, který neosloví každého, i když má trochu takový feeling Jarmuschových filmů. Mám to mezi čtyřmi a pěti, uvidím, jaký to ve mě zanechá dojem zítra a podle toho možná tu hvězdičku přidám, zatím dávám silné 4*. ()

whitas 

všechny recenze uživatele

Na takovéto filmy jsem se do Varů těšil. Lake Tahoe připomíná videohru neustálím plněním menších úkolů a taky kamerou. Většina obrazů spočívá v naplňování a vyprázdňování záběru, podobně jako tomu bylo u starých 2-D her, kde přecházel panáček z jedné obrazovky do druhé. Když se nad filmem zpětně zamyslím, tak se tam vlastně skoro nic nestalo, přesto tento snímek patří mezi to nejlepší, co jsem měl letos možnost vidět. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdo nebude klouzat po povrchu a bude se snažit proniknout pod něj, tak nalezne mnohé. Alespoň já jsem nalezla v postavách, které se tam prolínaly, spoustu odstínů smutku a beznaděje. Toho hřejivého tepla tam mnoho není a když se tam nesměle objeví, tak jen na krátký okamžik a pak rychle zmizí.........je to místo, kde se zastavil čas a Juan Vás tam bude provázet celou dobu téměř mlčky, protože i on má své trápení a není to jen jeho nabourané auto, to mi věřte. ()

decay 

všechny recenze uživatele

Tomu, kto obľubuje pomalú naráciu, ktorá má hĺbku, musím jednoznačne len odporučiť. Je tu veľké množstvo odkazov a symboliky, ktoré však každý a jeden majú svoj presne určený význam. Vďaka ním je tento film ľahko čitateľný. Za zmienku stojí aj strih, ktorý využíva dlhé čierne predely. Všetko by mohlo ľahko skĺznuť do nudy, avšak v tomto prípade sú všetky ingrediencie dokonale namiešané. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi krásný snímek. Pomalu plynoucí příběh jednoho dne....Dlouhé statické záběry, s naprosto dokonale promyšlenou "choreografií". Skvělé herecké výkony všech představitelů. Ke konci přesně v momentě kdy jsem se začala ptát, proč se to vlastně jmenuje Jezero Tahoe se mi dostalo odpovědi , zrovna jako všem postavám. Bruce-Lee!! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Ceny: MFF Berlín 2008: Cena Alfreda Bauera a Cena FIPRESCI. [LFŠ 2010] (Krouťák)

Reklama

Reklama