Reklama

Reklama

Temná krajina

  • Česko Temná země (více)
Trailer

Strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Temná krajina je příběhem mladé dvojice – čerstvých novomanželů z Las Vegas. Dick (Tom Jane) a Gina (Lauren German) se vydávají na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z dané chvíle umocňují ryhlou jízdou bez zapnutých světel. Řítí se do tmy a v momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznáme tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. Nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Angalo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně vynikající záležitost, i přes pár nelogičností, které se dají vysvětlit výmluvnou větou "prostě je to divný místo". Škoda jen, že nebylo víc peněz, zkušeností a času při psaní scénáře, který díky zmíněným nelogičnostem působí tak nějak nedotaženě. Cením si především atmosféray, stylizace, a toho, že i přes fakt, že se většina filmu odehrává v autě, drží po celou dobu diváka nepnutého jak struna, kterou závěrečná pointa uvolní a dá podnět k přemýšlení. Rozhodně ale není pro každého. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Dark country je celkem povedený, stylový a hlavně asi dost nepochopený (dobré si přečíst komentář uživatele George Stobbart a v něm rozkliknout odkaz), nízkorozpočtový hororek, vzhledem připomínající Sin City. Jediným problémem u tohoto snímku pro mě je to, že se snaží šokovat, ačkoli je pointa dost průhledná. Ta, pro tento žánr, netypická jazzová hudba byla super. 65% ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl masakr. Jako by Davidu Lynchovi někdo přikázal točit srozumitelně hororový snový psycho noir. Tohle se musí vidět v klidu a za tmy. Perfektní psycho o jednom autě, dvou pasažerech a něčem, co nikdo nechtěl vidět ani v tom nejděsivějším snu. A co je vůbec sen a co realita? ---- 95% snímku se odehrává v noci a naprosté tmě. A český plakát k filmu je totálně mimo. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ono naozaj za 5 miliónov peňazí sa v tom Hulyúde zrejme nedá dosť vyskakovať. To si potom človek musí vystačiť s lúkom rokov 60-tych, požičať si TV hercov a Rona Perlmana (posledne menovaného je najlepšie vystrčiť na plagátik, aj keď sa vo filme ukáže, odhadujem, tak na 10 minút) a točiť celý ten cirkus za tmy a najlepšie kdesi v púšti. Nakoniec vám možno z rozpočtu ostane aj na minerálku, ale len takú, že jemne perlivá. Jemne perlivé sú aj nič nehovoriace dialógy a sú najväčšou slabinou. Pozrieť sa to však dá, aj keď najlepšia scénka príde už v tretine filmu. Jasne že tá s kockou ľadu na prednom sedadle. Za tú dávam slabšie tri. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Surrealistický thriller, ktorý diváka pre svoju obrazovú prefarbenosť a pocitovú prehalucinogénovanosť (flegmatická jazzová hudba) nepustí k postavám a väčšinu času nudí rôznymi klišé (a otravnými novomanželskými hádkami), aby mu v závere zasadil ranu zaujímavým, lynchovsky nevysvetliteľným zvratom. Ako ročníková práca absolventa Filmovej školy v Písku by to bola bomba, čoby béčkový režijný debut známeho amerického herca je to iba akceptovateľné. Každopádne do kín to nepatrí a to 3D je veľmi zlý vtip. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Thomas Jane v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Po rozsáhlém průzkumu, který zahrnoval Kalifornii, Nevadu a Arizonu, bylo vybráno pro natáčení Nové Mexiko. Natáčení trvalo 25 dní. (ČSFD)

Reklama

Reklama