Reklama

Reklama

Temná krajina

  • Česko Temná země (více)
Trailer

Strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Temná krajina je příběhem mladé dvojice – čerstvých novomanželů z Las Vegas. Dick (Tom Jane) a Gina (Lauren German) se vydávají na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z dané chvíle umocňují ryhlou jízdou bez zapnutých světel. Řítí se do tmy a v momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznáme tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. Nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

uiu 

všechny recenze uživatele

Přiřadit tento film k Podobným k Lynchovému Lost Highway? Jen díky tomuto "doporučení" jsem se na film podívala a očekávala od něj atmosféru Lynchových filmů. Jenže to celé začíná jako obyčejné béčko o dvou novomanželích, kteří v poušti naleznou zraněného muže. Hlavní dvojka pořád cukruje jak nadržení puberťáci a po půl hodině zjistíte, že se vlastně ještě nic pořádně nestalo. Ke konci filmu se vytasí s nějakým rádoby šokujícím twistem, který ovšem s těmi Lynchovými nemá nic společného. Udělat v příběhu časovou smyčku dokáže i nadějný osmiletý spisovatel. Jeden z těch filmů, u kterých vám je líto, že jste se na ně dívali a neustále čekali, kdy se už stane něco, co vás přirazí do křesla a ono nic. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že Temná krajina pôsobí trochu nevyvážene (zbytočná akčná scéna, príliš lineárny dej), oplatí sa ju vidieť. Režisér s kameramanom majú slušne napozerané hitchcockovké filmárske postupy a dokážu vytvoriť obstojný pocit beznádeje a temnoty. Temná krajina je predovšetkým pre noirofilných divákov, ktorí chrochtali blahom napríklad aj pri podobne nedotiahnutom srbsko-americkom FILM NOIR... Ak máte radi STOPÁRA, môžte sa baviť aj teraz... ÚNOS je už ale iná liga... ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Záměr režiséra, který se zdaleka nepovedlo naplnit, je patrný téměř z každého záběru, každého dialogu... Temná krajina je filmem, který chtěl být výjimečný, chtěl šokovat a hrát si s divákovou myslí - místo toho zbyla jen nedomrlá thrillerová zápletka, průměrné herecké výkony a ucházející pointa v závěru. A Ron Perlman. P.S. Skvělá práce s kamerou. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak nejdřív jsem si myslel, že to bude něco ve stylu Give 'em Hell, Malone... (mluvení sám pro sebe, podkreslený trumpetovou hudbou). Ale bylo to trochu jinak - hororový, ne gangsterka. Thomas Jane tentokrát i režíroval a nevím, jestli to je ten háček. Je mi jasný, že plno lidí odsoudí použití lacinejch triků a třeba plátno jako pozadí při jízdě autem. Ovšem já to vidím jako stylizaci tohoto filmu. A ta ušla. Horší to bylo s dějem, kterej mě docela zklamal. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Inu... tak moc 3D film jsem v životě neviděl. Celý film je snad natočený na rybí oko, takže je tam v prostoru i placatá stěna a místama mě z toho šla hlava do točky. Téma filmu mi bylo velice sympatické ;) ale to zpracování připomíná studentský film. V každém záběru jiné nebe, jiné světlo (uprostřed pouště v noci takové světlo od měsíce, že kdybych do něho pohlédl, tak asi oslepnu) a podobně... Zrežírované je to dobře, protože půl filmu se nic neděje, ale nenudí to. Potom to trochu vypukne, ale závěr nám nic neřekne, takže vůbec nevíme, proč se stalo, co se stalo... Ten film byl snad zadarmo. Ale jako katastrofa to nebyla :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Thomas Jane v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Po rozsáhlém průzkumu, který zahrnoval Kalifornii, Nevadu a Arizonu, bylo vybráno pro natáčení Nové Mexiko. Natáčení trvalo 25 dní. (ČSFD)

Reklama

Reklama