Reklama

Reklama

Přímý kontakt

  • USA Direct Contact (více)

VOD (1)

Bývalý příslušník námořní pěchoty Mike Riggins je zavřený v balkánském vězení. Jednoho dne ho tu navštíví jakýsi muž, který mu zařídí svobodu a nabídne mu sto tisíc dolarů, když z blízké vojenské základny osvobodí údajně unesenou americkou dívku Anu. Mike se úkolu ujme a dívku ze základny, kde má být držena jakýmsi gangsterem Karadžovem a jeho spojencem, generálem Dragem, skutečně vysvobodí. Jenže Riggins záhy zjistí, že dívka byla na základně dobrovolně a že pan Connelly, který Rigginse najal, nemá s americkou vládou nic společného...  To už však právě Connelly a jeho nový spojenec Drago po dívce a Rigginsovi jdou. Riggins tak musí i s Anou prchat před zástupy Dragových vojáků. Nakonec si Ana zavolá na pomoc svého milence Karadžova. Ten se sice snaží se svými lidmi uprchlíkům pomoci, je však i s doprovodem zmasakrován na blízkém stadionu, kde se uprchlíci ukryli. Riggins se s Anou ocitne v obklíčení, a tak dívku Connellymu naoko vydá. Connelly ji ihned začne nutit, aby se zřekla majetku po svém otci, známém americkém miliardáři. Ana má převést veškerý majetek na svého povedeného strýčka... (TV Prima)

(více)

Recenze (96)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dolph opet pobavil a potesil je to sice ultrabecko ale na to ze film slepili v Rumunsku nebo kde na kolene za par milionu to vypada velmi slusne Dolphino se pere a strili ostosest akce je solidne natocena [mohli si teda pravda odpustit tu vykradenou automobilovou honicku z filmu Teror ve vlaku prisel jsem na to hned] ale jinak v poho film slusne to odsejpa Dolph svym projevem tradicne zdravi a bavi a Pare jako zaporak je taky kvalitni po par pruserech ktere ani Dolphino svou pritomnosti nezachranil opet slusny kousek aspon z myho pohledu ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

V prdeli na konci sveta kdesi v Zakarpatskej Rusi nášho superhrdinu naháňa slovenská armáda po krajine, ktorej meno si už nepamätám. Situácia bude vyriešená starosvetským direktom do benzínovej pumpy, čoho výsledkom sú mŕtvi zlosyni a žiadny civili. Explózia je očividne nastavená na štandardnú selekciu zlozadkov od tých ne-zlozadkov. Pre istotu však je náš superhrdina aj ostrostrelec, ktorý uzinou trafí snajpera do hlavy a to po tasení rýchlosťou, pri ktorej kobra iba pučí oči a sypí závisťou. A kľudne aj na 100 metrov! Nasleduje ďalšia scéna, po nej ďalšia a ďalšia. Rejžo sa nejak extra ani nenamáhal scény spojiť nejak vospolok, a tak si naša ústredná dvojka stihne oddýchnuť akurát na povinný se.. Ehm.. Akčné scény sú úsmevné, príbeh jednoduchý (čo mne osobne zas tak nevadilo, aspoň som ho pochopil) a tak jediné, čo ma naozaj zaujalo bola oná "princezná", ktorej "záchrana" sa odrazu mení v únos, aby sa z neho opäť stala záchrana (iba doplním, ze počas týchto zmien stále sedí po boku toho istého maníka v tom istom aute. Pecka, že?). No a ja aby som si išiel od zvedavosti všetky chlpy v nose vytrhať, čo že je to za ženštinu, že sa kamaráti s ruskou mafiou aj americkou tajnou službou? A navyše o týchto svojich kontaktoch ani netuší? To je hádanka, čo že! Ono celkovo je tu koncentrácia blbostí na minútu filmovú vysoko nad únosnou mierou. No našťastie sa film neberie zas tak vážne, čoho jednoznačným dôkazom je záverečná scéna, v ktorej figurujú okrem ústrednej dvojice aj pojmy ako "smer" a "západ" a "slnko". Film odporúčam predovšetkým ako podmaz ku ľubovoľnej činnosti. Proste ide o film, pri ktorého "kvalite" vyniknú filmy aspoň o niečo kvalitnejšie. Rovnako ako vynikne priemerná dievčina popri škaredej kamarátke.. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl s ohledem na úroveň Lundgrenovo posledních počinů docela příjemně překvapen.Slušná atmosféra,Dolph se pořád mlátil,krev stříkala,akce střídala akci a mělo to docela i slušný spád,vše sice pořád na úrovni průměrného béčka s tradičně dementním dějem,ale bylo to tam.Bylo to tam,ale jen zhruba do poloviny filmu.Pak vše jmenované zmizelo,tedy krom dementního děje.Závěrečná akce ve starém muzeu,nebo co to bylo,bylo pak už jen závěrečným podtrhnutím slaboty,do které se film postupně zahrabal.Škoda,skutečně po dlouhé době to měl Lundgren docela dobře rozjetý,nakonec však skončil tam,kde většina jeho filmů z posledních let.Ještě bych chtěl nicméně poukázat,že Dolph mi také po dlouhé době připadl,že ho to i docela baví,neházel megaunavený a nepřítomný ksichty a byl i v kondici.Možná že to bylo jen kvůli opravdu hezké partnerce,ale možná že by se mohlo začít blýskat i na lepší Dolphovy filmové časy. ()

waska 

všechny recenze uživatele

A bůh stvořil filmovou kategorii "C". O herectví se tady nedá mluvit, to je prostě další drsňácký protagonista Dolpha Lundgrena, kterého "zdatně" doplňuje Michael Paré. Těch nesmyslů a očividných chyb ve filmu se také dá napočítat pěkných pár desítek možná i víc. Je to naprostá zhovadilost, ale aspoň mě lehce potešil generál Drago. ()

e-arthworm 

všechny recenze uživatele

Příšerná záležitost, spadající spíše do kategorie "C", než-li mezi klasická "béčka". Lundgren sice v porovnání s řadou svých předešlých snímků vypadá až nečekaně dobře, ale tím výčet pozitiv končí. Bitky a přestřelky nejsou tak zběsile sestříhané jako např. u většiny soudobých Seagalových děl, leč hlavní hrdina sráží veškerou akci dolů naprostou absencí rychlejšího pohybu - celý film odehraje ve vysloveně pěším tempu, včetně "útěku" před Hummerem v jakémsi nádražním podchodu. Děj začíná dávat částečně smysl až v samém závěru, určité pasáže (opakované vyvražďování civilistů, několikavteřinová "milostná" scéna aj.) jsou nadbytečné a záporáci vysloveně směšní. Vrcholem je použití scény z Van Dammova filmu "Teror ve vlaku", přičemž za do očí bijící považuji především armádní náklaďák, opatřený výrazným slovenským znakem na dveřích (pro nezasvěcené - "Teror ve vlaku" se totiž odehrával na Slovensku, zatímco "Přímý kontakt" v Bulharsku). "Přidělal jste mi pěknou řádku problémů... - To mě mrzí." ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • V jednej z naháňačiek za denného svetla vchádzajú do krátkeho tunela, ale keď sa objavia na druhej strane, je zrazu tma. (Johnny.ARN)
  • Vlajka fiktívnej východoeurópskej krajiny Gorna má rumunské trikolóry s albánskym orlom. (Johnny.ARN)
  • Generál Drago (Bashar Rahal) využívá sovětský vrtulník Mil Mi-8T, zatímco Clive Connelly (Michael Paré) přiletí německou helikoptérou MBB BO-105CBS, vyrobenou firmou Messerschmitt-Bölkow-Blohm. (ČSFD)

Reklama

Reklama