Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá učnice Zuzka dojíždí do Prahy, kde se učí v oboru „mechanik a seřizovač zemědělských strojů“. Bydlí střídavě na internátě a u rodičů na statku. Doma ji čeká nekonečná práce a ve škole trvalý posměch spolužáků. Teprve v noci, na dívčím internátě, pod peřinou, může žít své sny o lásce. Je tajně a platonicky zamilovaná do herce a zpěváka Jiřího Pavla, o němž ví vše. Vede si výstřižkový deník, do kterého si zaznamenává všechny Pavlovi herecké a zpěvácké úspěchy. Miluje Pavla v televizním seriálu Lékaři bez diplomů, miluje ho v hlavní roli muzikálu Jan Hus. Nutno říci, že jsou to všechno velmi pokleslé kusy, ale to Zuzce, ani jejím kamarádkám z internátu, vůbec nevadí. Jiří Pavel je hezoun a dívky potřebují mužský idol. A pak se jednoho dne Zuzka vypraví na koncert Jiřího Pavla. Zde se dostane nejen do jeho bezprostřední blízkosti, ale náhoda jí přihraje i zpěvákovu navštívenku s jeho adresou a telefonním číslem. Tato maličkost spustí příběh plný nečekaných zvratů a šílených eskapád.

Televizní film Láska In Memoriam je opět přehlídkou pozziovské poetiky, která je nezaměnitelná a kterou si Česká televize hýčká, protože jestli lze něco v televizi označit za „umění“, pak jsou to práce autora, režiséra (a v Lásce In Memoriam nově i hudebníka a textaře) Jaroslava Pozziho. V hlavních rolích uvidíte Tomáše Matonohu a šestnáctiletou Adrianu Neubauerovou. Vedle této "milostné dvojice" uvidíte Sabinu Laurinovou, Jitku Smutnou, Igora Bareše, Aleše Hámu a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

PollyJean 

všechny recenze uživatele

"Televizní film Láska In Memoriam je opět přehlídkou pozziovské poetiky, která je nezaměnitelná a kterou si Česká televize hýčká, protože jestli lze něco v televizi označit za „umění“, pak jsou to práce autora, režiséra (a v Lásce In Memoriam nově i hudebníka a textaře) Jaroslava Pozziho" - ?????????????????????????????????????? A já jsem si myslela že je to parodie.... ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Proč se tohle točí??? multifunkční scénárista, co byl zároveň kostymér, autor písní, režisér a kdoví co ještě, je asi příbuzný někoho vlivného, protože jinak si odvysílání této debility nedokážu vysvětlit. Jestliže toto je nová tvář českého filmu a nová podoba ČT, pak raději zrušte obojí. Hollywood točí také sračky, alespoň líbivě a s hezkými herci, a místo české se klidně můžem dívat na německou TV ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +děj má hodně hektický spád, bezvadná hudba_zpěv, napětí -někteří herci mají menší prostor, ale to není nijak zásadí, možná to mohlo být více míněno jako muzikál, ale i tahle je to od každého něco/// Tak na tohle jsem koukal s otevřnou pusou. Je to napínavá a nevšední podívaná. V hlavní roli se ukázala Adriana Neubauerová a i když je to zřejmě její první filmová skušenost, ničemu to nevadí. Do role Zuzky pěkně zapadla, dobře se na ni koukalo. Ty její proměny osobnosti a výrazi ve tváři...hodně ji pomohli její kamarádky, hlavně neznámá Zuzana Pešková a v roli další kamarádky je pro mě nejznámější Nikol Štíbrová, což mile potěší. Rovněž Aleš Háma je typ herce, kterého rád vidím. Film se může zdát místy absurdní nebo sebeparodický. Ovšem abych byl upřímný: mě to přišlo jako běžný příběh jen z alternativní reality (jiné názvy, jiní herci a seriály) jen zahnané do krajností. Ale ať je to myšleno jakoliv, výborně jsem se u tohoto filmu bavil. Je jak říkám nevšední ale sedl mi. A ta atmosféra./// Celkem 81%/// ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Televizi jsem zapnul jen kvůli Adrianě Neubauerové (Maharal- Tajemství talismanu), ale úvodní parodická dvacetiminutovka (Můj blok, seriál Lékaři bez diplomů, muzikálový hit Jan Hus) mě doslova převálcovala. Po zmizení Matonohy a překlopení do satiry na bulvární média fórů ubylo, ale Adriana to podržela a závěr byl opět výborný- proto vědomě o něco nadhodnocuji. ()

Pennyzka 

všechny recenze uživatele

Celé to působilo nemastně neslaně. Bylo to zdlouhavé a když už to vypadalo, že přijde konečně konec začala další etapa. Líbil se mi ale moc návrh "kostry" filmu. Taky si myslím, že panem idolem by nemusel být Tomáš Matonoha, ne že by špatně hrál, ale přijde ne-moc krásný pro tuto roli idola (předem se omlouvám za pomluvy). Je to jen kritika...to hezké si nechám pro sebe :) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Film je poděkováním Střední odborné škole Poděbrady. (ČSFD)

Reklama

Reklama